נגרוני של טל גנץ מבר הקוקטיילים "קולולו"
כשמגיעים לקולולו שוכחים במידה מסוימת איפה נמצאים - בר הקוקטיילים החדש מביא איתו לרחוב השחם בפתח תקווה קצת מלונדון, קצת מהאמזונס וקצת מתל אביב. המקום מציע קוקטיילים יצירתיים ואיכותיים שנרקחו בהובלת המיקסולוג, טל גנץ, שהוא גם מנהל הפיתוח העסקי של קבוצת DNA העומדת מאחורי המקום. אפשר להנות בקולולו מדרינק לצד מנות ביסטרו עדכניות של השף צבי אבישר.
לכבוד יום הברמן שיתף אותנו גנץ במתכון לקוקטייל נגרוני. "במקום אנחנו מיישנים את הקוקטייל בחבית עץ אלון שהיו בה תערובות שונות של יינות כדי לעגל את הטעמים, אבל את הגרסה הזאת אפשר להכין גם בבית".
רכיבים:
30 מ"ל ג'ין
30 מ"ל קמפרי
30 מ"ל ורמוט רוסו (מרטיני רוסו)
אופן ההכנה:
למזוג לכוס ערבוב עם קרח.
לערבב 15-20 שניות (לא לשקשק).
למזוג לכוס לואו בול ולהנות.
קוקטייל "איילת חן" של "הולה הולה"
בבר המסעדה של השף שקד פחימה, הממוקם בסמטאות שוק הכרמל - כיף ליהנות לצד האוכל הנפלא, שמשלב דגה טרייה מנמל העיר הסמוך ומנות בניחוח ים תיכוני - גם מקוקטיילים ברוח המקום והאווירה הצבעונית. הברמן של המקום, רועי אשכנזי, שיתף אותנו במתכון לקוקטייל בשם "איילת חן" שעשוי על בסיס ג'ין.
רכיבים:
60 מ"ל ג’ין
15 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל מונין פסיפלורה
מי טוניק לסגירה
מלפפון
ענף עלי נענע
אופן ההכנה:
בעזרת קולפן יוצרים רצועות מלפפון.
בכוס יין מערבבים 60 מ"ל ג’ין, 15 מ"ל מיץ לימון, 15 מ"ל מונין פסיפלורה וסוגרים עם מי טוניק.
מניחים את רצועות המלפפון ועלי הנענע כקישוט מעל.
קוקטייל Melon & Sage של מנהל בר "הוויסקי בר מוזיאון"
הוויסקי בר מוזיאון, ששוכן במערה טמפלרית עתיקה במתחם שרונה בתל אביב, מציג לראווה מעל 1,400 בקבוקי וויסקי שנאספו במשך שנים רבות בקפדנות מלמעלה מ-13 מדינות שונות ברחבי העולם. אפשר לטעום מכל הבקבוקים הללו לצד מנות נפלאות שמתכתבות עם האלכוהול, ואם רוצים אפשר גם לרכוש אותם הביתה. גרישה קומושוילי, מנהל הבר של המקום, שיתף אותנו במתכון לקוקטייל מרענן שמעביר חוויה ארץ ישראלית.
רכיבים:
45 מ"ל וויסקי סקוטי
45 מ"ל סירופ דבש מרווה
15 מ"ל מיץ לימון
15 מ"ל ליקר מלון
כוס הייבול עם קרח
סודה לסגירה
אופן ההכנה:
משקשקים את הוויסקי, סירופ הדבש, ליקר המלון והליים.
מוזגים לכוס הייבול מלאה בקרח.
סוגרים עם סודה.
מניחים מרווה שרופה מעל, שמשכרת רק מהארומה שלה.

