ענבל לביא. צילום: פרטי

"לא יכולתי להפיץ אור או לספק אסקפיזם כשלא ראיתי את האור בעצמי"

כדורי שוקולד להנצחת סא"ל תומר גרינברג ז"ל, האמפנדס שהכינה לחטוף לואיס הר רגע לפני ששוחרר ועבאדי בצורת סמל המאבק • אחרי שלקחה הפסקה מפעילות ברשת, ענבל לביא מפרסמת מחווה אחר מחווה • בראיון ל"ישראל היום" היא מספרת בכאב על היום בו נרצחו חמישה מקרובי משפחתה • "לא ייתכן שנמשיך בחיים כרגיל, ונשתוק, ונבליג, ונחיה", היא אומרת

יוצרת התוכן, ענבל לביא - הלא היא פיית העוגיות, ריגשה אמש (רביעי) את העוקבים הנחשפים לתכניה ומתכוניה המוקפדים באינסטגרם לאחר שהקדישה מתכון לעוגיות מלוחות פריכות בסגנון עבאדי, אותן יצרה בצורת סמל המאבק לשחרור החטופים ובצבעו. המתכון הזה הוא חלק מסדרת מתכונים שהיא מפרסמת אחרי הפסקה ארוכה שלקחה מפעילות ברשת ובבלוג מאז הטבח הארור שארע בשביעי באוקטובר.

"מאז לא יכולתי לתפקד, ובהתאם גם העשייה שלי פסקה לתקופה ארוכה", היא אומרת ומספרת בכאב: "המציאות הייתה בלתי נתפסת וההלם היה כבד מנשוא. המצב רק התעצם כשקיבלתי חדשות קשות על חמישה קרובי משפחה שנרצחו בקיבוץ בארי. אחרי הלוויה, ששברה אותי לרסיסים, לא הצלחתי לתפקד שבועות ארוכים והדבר האחרון שעניין אותי היה עוגות או קינוחים. לא הצלחתי להתנתק מהחדשות, להפסיק לחשוב על האובדן או להתמודד עם האבל. יש לי בבית שתי בנות פצפונות אז הייתי עסוקה בלגדל אותן בימים ולהתמוטט בלילות, כמו כל האימהות".

עוגיות בסגנון עבאדי, צילום: ענבל לביא

מה השתנה בעשייה שלך מאז 7 באוקטובר?

"ברגעים האלה הכל מתגמד וההתעסקות במתכונים הרגישה לי ממש כמו הבל הבלים. לא יכולתי להפיץ אור או לספק אסקפיזם כשלא ראיתי את האור בעצמי. לקח לי כמעט שלושה חודשים לחזור ולפרסם מתכונים בפלטפורמות שלי, והיה ברור לי כשמש שכשאצליח לעמוד על הרגליים, המתכון הראשון שיפורסם יהיה מתכון שיוקדש לקרובי משפחתי שנרצחו, ואכן כך קרה".

המתכונים שהיא מפרסמת מאז תחילת המלחמה הרבה יותר פשוטים וביתיים לעומת העוגות החגיגיות המורכבות לאירועים שהייתה מפרסמת בעבר. "אני חושבת שהראש של כולנו לא נמצא שם כרגע", היא מסבירה. "פרסום המתכון שהוקדש לקרובי משפחתי שנרצחו, עזר לי לעבד את האבל ולהתמודד עם המצב.

פיית העוגיות במטבח,

בחודשיים האחרונים היא מקפידה לנצל את הפלטפורמה שלה גם כדי להנציח את חללי המלחמה עבור אחרים באמצעות מתכונים לצד פרסום כאלה שהיו אהובים על החטובים ומייחלים לחזרתם מהשבי. כל זה בתיאום ובשיח עם המשפחות. בין השאר היא פרסמה את המתכון לאמפנדס תירס ארגנטינאי של לואיס הר, שנשלח אליה מתוך מחברת המתכונים הפרטית שלו כמה ימים לפני שחולץ מהשבי. "אני רואה בזה שליחות וחובה אישית, לנצל לטובת זה את הפלטפורמות שלי", היא אומרת. "אני לא בחורה מאמינה, ועדיין, זה רק עשה לי חשק לרוץ ולהמשיך לאפות כדי לזמן קארמה טובה".

אחד הפרסומים שלה שעשה לו כנפיים בצורה מרגשת במיוחד, הוא מיזם לזכרו של סא"ל תומר גרינברג ז"ל, מפקד גדוד 13 שנפל בקרב הקשה בסג'עייה. המיזם עלה לבקשת חברה טובה שלו מהאוגדה. "היא פנתה אלי עוד בזמן השבעה, הזמינו את העוקבים להכין כדורי שוקולד מגולגלים בסוכריות בצבעי ירוק וצהוב לזכרו. מאז שהמיזם פורסם ועד היום אני מקבלת אינספור תמונות וסרטונים של אנשים שבחרו להנציח את תומר", מספרת לביא. "מורות בבתי ספר שיזמו מערכי שיעור לתלמידים ודיברו על תומר ועל ערכיו, גננות שהכינו עם הילדים כדורי שוקולד בצהוב וירוק, משפחה שחילקה אותם למשפחות מעוטות יכולת יחד עם סלי מזון והקדישה לתומר, ועוד ועוד. זה מאוד מרגש ומשמח גם את משפחתו וחבריו - וזה הכי חשוב".

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Inbal Lavie Aharon‎‏ (@‏‎the_cookie_fairy‎‏)‎‏


הגדילו לעשות תלמידי חטיבת פסגות יהוד מונוסון כאשר הגיעו פיזית עם רכזת השכבה לאזכרה של תומר ב-30 בהר הרצל עם כדורי שוקולד שהכינו, והעבירו מאות קופסאות עם כדורי השוקולד לתוך עזה ללוחמי גדוד 13 ולבסיסים באזור. "זה באמת מרגש עד דמעות".

איך עלה הרעיון המקסים להכין את העוגיות בצורת סמל המאבק?

"לציון יום ה-100 של החטופים בשבי אפיתי חלה צהובה בצורת סרט המאבק. הרעיון הספציפי לעוגיות הפעם הגיע דווקא מעוקבת שלי. שמה שירה שייננזון, והיא הכינה עוגיות דומות בצורת סרט ושלחה לחדר המשפחות בכיכר החטופים כדי שהן ידעו שחושבים עליהם כל הזמן. את הרעיון המקסים הזה היא חלקה איתי. אני אימצתי אותו ויצרתי גרסת עוגיות עבאדי צבועה בכורכום, לקבלת הגוון הצהוב".

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Inbal Lavie Aharon‎‏ (@‏‎the_cookie_fairy‎‏)‎‏

על מה היית רוצה שאנשים יחשבו כשהם מכינים את העוגיות?

"אני חשה שזו מחובתנו לזכור ולהזכיר, לגרום לכך שלא ישכחו את החטופים שם לרגע כי לא ייתכן שהמצב הזה יהפוך לשגרה שלנו. לא ייתכן שנמשיך בחיים כרגיל, ונשתוק, ונבליג, ונחיה כרגיל כשיש אימהות שהילדים שלהן שם, שהאבות שלהן שם, שהבעלים שלהן שם. כי אם זה היה קורה לכל אחד מאיתנו, אף אחד לא היה רוצה שישתקו. נכון, זה מאוד לא פשוט לקבל החלטות ממשלה בתקופה הזו, ועדיין - ההסכם הבסיסי בין מדינה לאזרחיה, משלמי המיסים, היא לספק הגנה בסיסית לתושבים. אם לא הצליחו לעשות זאת ב-7 באוקטובר, חובתה של המדינה לדאוג שיהיו בטוחים לאחר מכן. שעון החול של החטופים כמעט נגמר".

מה המסר שחשוב לך להעביר?

"אני לא חושבת שמישהו במדינה הזאת יצליח להשתקם ממה שקרה אם יתנו לכל החטופים להירצח. המדינה לא יכולה להרשות לעצמה להפקיר אותם שם למות. תחזירו לנו אותם. את מי שאפשר. כי הלב כבר לא יכול להכיל יותר כאב".

מתכון לעוגיות עבאדי סרט צהוב

רכיבים:
25-30 עוגיות

280 גרם (2 כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפיות כורכום טחון
1/2 כפית אבקת צ'ילי טחון (אופציה)
65 גרם (חצי כוס) שומשום
120 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
120 מ"ל (חצי כוס) מים קרים או סודה קרה

אופן ההכנה:

בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר, כורכום, צ'ילי טחון ושומשום.
יוצקים לקערה גדולה שמן זית ומים, מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים יחד - תחילה מערבבים בכף עד שמתחיל להתגבש בצק, לאחר מסיימים בלישה ידנית כך שמתאחד בצק רך ומעט דביק. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים ונותנים לנוח רבע שעה.

על משטח עבודה מקומח קלות תולשים חתיכות מהבצק ומגלגלים לנחשים בעובי של כס"מ, חותכים לרצועות באורך של כ-12-15 ס"מ ומעצבים לצורת סרט.

מסדרים במרווחים קטנים על תבניות מרופדות בנייר אפייה.

מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו ואופים את העוגיות 20-25 דקות.

מנמיכים את חום התנור ל-100 מעלות ואופים ל-15-20 דקות נוספות, כך שהעוגיות משחימות קלות אך שומרות על הגוון הצהוב.
מצננים היטב בטמפרטורת החדר, שומרים בקופסה אטומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו