ההמבורגר החדש של קומרובסקי. צילום: דוד שטיינברג

"זו לא הייתה אמורה להיות מנה סטייליסטית": ההמבורגר החדש שחובה לטעום

מפה לשם, השף ארז קומרובסקי ויתר על הטוויסט האיטלקי, שממנו נשאר למעשה רק השם - בהמבורגר החדש שיצר עם רשת אגאדיר המקומית • "לאט לאט הכנסתי את הקינואה האדומה, הכנתי את איולי הפלפלים האדומים, הבנתי שיש לי בגינה מיזונה אדומה", הוא מספר • התוצאה: עסיסית, קריספית, פיקנטית ומעט מעושנת

"זו לא הייתה אמורה להיות מנה סטייליסטית, בהתחלה בכלל תכננתי לעשות המבורגר בכיוון איטלקי", הסביר לנו השף ארז קומרובסקי (61) בערב השקת שיתוף הפעולה החדש שלו ושל רשת אגאדיר. המבורגר ה-"Rosso" שלו ("אדום" בשפת ארץ המגף) מוצע החל מהיום (רביעי) במהדורה מוגבלת בכל מסעדות הרשת.

אחרי שיונתן רושפלד יצר עם אגאדיר בספטמבר האחרון את ה"אול אין" בורגר הפריך והמושחת שלו (שעדיין מוגש בסניפים, אגב), הגיע תורו של קומרובסקי להצטרף למיזם הבשרני, במסגרתו חוברים שפים ישראלים ידועים למותג ההמבורגרים המקומי כדי להעניק פרשנות יצירתית משלהם למנת הקציצה בלחמנייה האייקונית.

ספיישל רוסו,

מפה לשם, קומרובסקי ויתר על הטוויסט האיטלקי, שממנו נשאר למעשה רק השם. "לאט לאט הכנסתי את הקינואה האדומה, הכנתי את איולי הפלפלים האדומים, הבנתי שיש לי בגינה מיזונה אדומה ופתאום הכל התחבר לי. היה ברור שאני צריך לקרוא לזה 'אדום'. השם האיטלקי באמת נשאר, אבל הכיוון בכלל לא איטלקי, אלא כיוון של ירקות - הרבה עגבניות בלחמנייה, כמו גם הטעם האגוזי של הקינואה", הוסיף השף.

ואכן, ה-"Rosso" של קומרובסקי מורכב בקפידה מהמבורגר בקר שמונח בלחמניית עגבניות וקינואה אדמדמה-כתמתמה ("שעליה עבדנו שלושה חודשים", לדברי השף), ומגובה בבצלים אדומים, סומק, מריחה נדיבה של איולי פלפלים מותססים (תשכחו בבקשה מקטשופ ומיונז) וכמה עלי מיזונה אדומים, "ישר מהערוגה".

את ההשראה לתוספות הללו קיבל השף, כאמור, מהגינה הגלילית הפרטית שלו - החלטה משמעותית במיוחד דווקא בעת הזו. למעשה, הישוב שקומרובסקי מתגורר בו, מתת שבגליל העליון, פונה ברובו בשל המלחמה, ובימים אלה מחלק השף את זמנו בין תל אביב לבין ביתו הצפוני שבסמוך לגבול לבנון. "אני גר בגליל, וגם ככה כולנו נמצאים בתקופה אדומה", הוא מסכם.

בהשראת הגינה במתת, צילום: דוד

לא מעט קרניבורים - ואנחנו ביניהם - מעדיפים את ההמבורגר שלהם פשוט וקלאסי, בלי יותר מדי רעש, צלצולים ותוספות. אולי זה בגלל שלא מעט מהדורות מיוחדות ומוגבלות שכאלה מתגלות כגימיקים חביבים שאמנם כיף לנסות פעם-פעמיים, אבל לא כארוחה שרוצים לחזור אליה על בסיס קבוע.

בשל כך ולהפתעתנו הרבה, ההמבורגר של קומרובסקי היה לא פחות ממעולה, וקלע בול לטעמנו. כמעט כל נגיסה הוכיחה את עצמה כעסיסית, קריספית וקראנצ'ית, פיקנטית ומעט מעושנת. ממש ביס מושלם - בעיקר בזכות הבצל הסמוק והפריך ורוטב האיולי, שני מרכיבים שהעניקו למנה טעם (ומראה) מובהק, אך לא הכבידו והשתלטו עליה. שלא תטעו - הבשר הוא עדיין הכוכב הראשי פה.

יחד עם זאת, לא הבחנו בטעם יוצא דופן בגזרת לחמניית העגבנייה-קינואה, למרות צבעה המפתה. בכל מקרה, אנחנו כבר שוקלים לחזור בעתיד הלא רחוק לסיבוב נוסף. אדום עולה.

מבשל משהו חדש, צילום: אנטולי מיכאלו

ה"Rosso" מוצע בכל סניפי אגאדיר כחלק מארוחה הכוללת גם צ'יפס ואחת משלוש אפשרויות השתייה הבאות: בקבוק בירה "תומר" שיוצרה על ידי מבשלת גלנץ לזכרו של החייל תומר נגר, לוחם גולני שנפל ב-7.10 (ניתן לרכוש את הבירה גם בנפרד) / קוקטייל "קומורוסו" קליל שנרקח מוורמוט אדום, ג'ין, דובדבנים ומיץ לימון / משקה קל. מחיר הארוחה: 89 שקלים.

נזכיר כי לא מכבר פרסמנו שהשף, שמעביר בדרך כלל את חודשי החורף בביתו במתת שם הוא מבשל לאורחיו ולקרוביו. החליט, בשל חודשי המלחמה הארוכים בגבול הצפון, להעביר את חודש פברואר גם בארוחות אורח מיוחדות בתל אביב. בתקופה הקרובה אפשר לאכול מידיו גם ב"סנטי" של השף גיא אריש, בבר היין "תרצה" של השף רז רהב, ב"הלנה" של השף גיא גמזו ובאירועי 30 שנה ל"דיקסי" של השף חיים כהן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...