צ'יפס ברוקולי פרמזן. צילום: הילה דודאל

צ'יפס ברוקולי פרמזן קריספי: לגמרי החטיף הבריא המועדף שלנו

כל דבר שנשלב עם גבינה מותכת ופריכה יהיה כנראה טעים עד לכדי התמכרות, לכן לא פלא שהמתכון הזה הפך ויראלי • ניסינו בבית והמסקנה - קשה היה להשאיר משהו בצלחת עד להגשה

קודם כל, בואו נסכם את זה ככה, לכל דבר שנשלב עם גבינה מותכת וקריספית יש פוטנציאל כנראה להיות טעים עד לכדי התמכרות. לכן לא פלא שלאחרונה רצים ברשת עוד ועוד סרטונים של חטיפי ירקות פריכים עם פרמזן, המכונים "צ'יפס".

מה שהתחיל את הטירוף הוא ככל הנראה מתכון תפוחי האדמה בקראסט פרמזן, אבל מה לעשות שתפוח אדמה הוא לא באמת ירק, אלא דגן - כך הוחלט בעולם לאחרונה - דבר שעורר, אגב, הרבה רעש בארה"ב. אנשים שרצו לנשנש טעים ובריא - החליטו להחליף אותם בירק "אמיתי". כך יצא, שהמתכון המוביל מבין כל מניפות הירקות בפרמזן, הוא זה שנוצר עם ברוקולי.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Stella Drivas 🇬🇷🇺🇸‎‏ (@‏‎hungry.happens‎‏)‎‏

הכנת הנשנוש פשוטה, היא כוללת בסך הכל שלושה מרכיבים וביצוע מתודה שמשותפת לרוב הירקות. בשלו במים את הירק שתבחרו לככב במנה עד לכדי ריכוך, חממו תנור מראש. קחו תבנית וכסו אותה בנייר אפייה. פזרו עליה פרמזן מגורר, הניחו את הירק ומעכו אותו מעט על גבי הגבינה בעזרת כוס. פזרו תבלינים כאוות נפשכם והכניסו לתנור. לאחר מכן חכו מעט עד שהכל יתקרר - וזהו, הרימו את המניפה.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Sonia Paladini 🌱 Content Creator 🌱Food & Lifestyle‎‏ (@‏‎thediaryofsonia‎‏)‎‏

סטלה דריבס, משפיענית בתחום האוכל שמחזיקה בשלושה וחצי מיליון עוקבים באינסטגרם ובעלת הבלוג Hungry Happens, פרסמה את המתכון שלה באינסטגרם לפני כחודשיים וזכתה כמעט למיליון לייקים. "צ'יפס פרמזן ברוקולי קריספי הוא לגמרי החטיף הבריא המועדף שלנו והמתכון כולל רק שני מרכיבים עיקריים", כתבה בפוסט שהעלתה.

     

הצגת פוסט זה באינסטגרם

           

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Marc Balló & Mónica Cortés | Cocina Saludable‎‏ (@‏‎ma_petite_bouchee‎‏)‎‏

אז ניסינו בבית ושדרגנו עם שלושה סוגי גבינות - פרמזן, גרנה פדנו ומוצרלה. יש לציין שהברוקולי עצמו לא יוצא קריספי כמובטח, אבל הגבינה שמסביב כן. בסך הכל, בהחלט יצא נשנוש ראוי וטעים שככל הנראה נכין שוב. הפקת לקחים נוספת - השתמשו בפרחי ברוקולי בגודל בינוני, כך שלא יהיו קטנים מדי וישרפו או לחילופין גדולים מדי כך שייצאו מושיים. בנוסף, בדיעבד אפשר לוותר על המוצרלה שהיא יותר נימוחה ולוקח לה זמן רב יותר להפוך לפריכה. עם זאת, היא בהחלט מוסיפה לטעם. 

יצא קריספי, צילום: הילה דודאל

הנה המתכון

רכיבים:

  • רבע כוס גרנה פדנה מגוררת (או לפי גודל תבנית האפייה)
  • רבע כוס פרמזן מגוררת (או לפי גודל תבנית האפייה)
  • 2 כפות מוצרלה מגוררת (או לפי גודל תבנית האפייה)
  • 350 גרם ברוקולי
  • תבלינים לפי הטעם: מלח, אבקת שום או שום אחד מגורר, אורגנו, פפריקה מתוקה, צ'ילי יבש.

אופן ההכנה:

  1. חלטו את פרחי הברוקולי בסיר עם מים רותחים על אש בינונית.
  2. חממו מראש תנור ל-180 מעלות.
  3. כסו תבנית לתנור בנייר אפייה.
  4. כסו את התבנית בשכבה דקה של הגבינות.
  5. סדרו את פרחי הברוקולי על גבי שכבת הגבינות המפוררות.
  6. מעכו כל פרח בעדינות בעזרת תחתית של כוס כך שיצמד לגבינות. אין צורך למעוך ממש וללחוץ חזק מדי.
  7. פזרו את התבלינים.
  8. הכניסו לתנור למשך 30-35 דקות או עד להשחמת הגבינה.
  9. הוציאו את התבנית מהתנור והמתינו שהיא תתקרר מעט.
  10. הפרידו את נתחי הברוקולי והניחו בצלחת הגשה.
  11. יש שנוהגים לאכול עם מטבל דוגמת איולי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו