סטייק. צילום: אלף פארמס

לראשונה בעולם: ישראל אישרה בשר מתורבת מבוסס בקר

משרד הבריאות אישר מוצר "מזון חדש" של חברת "אלף פארמס", שכולל תרבית תאים שמקורם מבקר • לאחר שעבר את כל ההערכות, ניתן האישור לשיווקו לכלל הציבור בארץ • "אישור זה הופך את ישראל למובילה עולמית בתחום", אומרת מנהלת המחלקה לניהול סיכונים במזון

בשירות המזון הארצי במשרד הבריאות, אושר לראשונה בעולם מוצר "מזון חדש" שמוכר גם כ"בשר מתורבת", הכולל תרבית תאים שמקורם מבקר ולא תאי עוף. המוצר, שפיתחה חברת "אלף פארמס", אושר במסגרת תוכנית פיילוט לבחינה של חלבון אלטרנטיבי, שנעשה במחלקה לניהול סיכונים במזון.

"לנוכח הביקוש העולמי הגובר לחלבונים והחשיבות לייצור מוצרים שמקורם אינו בחי, פועל משרד הבריאות על מנת לאשר מקורות מזון חלופיים", מסבירים במשרד הבריאות.

בשר מתורבת מוגדר כ"מזון חדש" ולכן הדבר דורש תהליך אישור מורכב ופרטני, בדומה לנעשה בעולם. זאת על מנת לשמור על בריאות הציבור. במסגרת זו, כל מזון חדש נבחן לגופו, כיוון שלכל חברה טכנולוגיה תהליכי ייצור ומוצר שונים.

צוות המחלקה לניהול סיכונים במזון שעמל על הפיילוט, ביצע הערכה יסודית של היבטי הבטיחות הקשורים לצריכת מזון חדש זה של חברת "אלף פארמס" בהתאם לכלל המידע שהועבר על ידי החברה לבחינת בטיחות המוצר. לאחר שעבר את כל ההערכות, ניתן האישור לשיווק המוצר לכלל הציבור בישראל.

המוצר של החברה, צילום: אלף פארמס

"אישור זה הופך את ישראל למדינה הראשונה בעולם שמאשרת תרבית תאי בקר כמזון ומובילה עולמית בתחום, תוך שמירה על בריאות הציבור", אומרת ד"ר זיוה חממא, מנהלת המחלקה לניהול סיכונים במזון ומוסיפה ש"האישור מגיע לאחר שנבחנו מגוון גורמים קריטיים, ביניהם טוקסיקולוגיה, אלרגניות, הרכב תזונתי, בטיחות מיקרוביולוגית וכימית של המזון החדש ותהליך הייצור שלו על כלל היבטיו, החל מבידוד התאים הראשוני וכלה בעיבוד ואריזת מוצר המזון המוגמר".

בקרוב נוכל לצרוך בישראל,

חממא הוסיפה גם כי שירות המזון הארצי במשרד הבריאות ממשיך לקיים שיח רחב עם חברות שונות בתחום החלבון האלטרנטיבי בישראל על מנת לקדם את התחום ולוודא שהמוצרים שישווקו בישראל יהיו בטוחים לשימוש. "אנו רוצים להודות לרשות החדשנות על חלקם בפרויקט ולמשרד ראש הממשלה על שיתוף הפעולה עבור כלל הציבור בישראל", אמרה.

אלה וולדמן-רנצר, סמנכ"לית אסטרטגיה וממשל, GFI ישראל שליוו את התהליך: "אנו ב-GFI ישראל נרגשים לחגוג את האירוע החשוב הזה לצד Aleph Farms. כחלק מאקוסיסטם רחב יותר לקידום חלבונים אלטרנטיביים, GFI ישראל גאה לתרום לקידום פתרונות חדשניים בתעשיית הפודטק. אנו מחויבים להמשיך לתמוך במחקר, יזמות ושיתופי פעולה בתעשייה".

יש לציין כי לא מכבר פרסמנו כאן ב"ישראל היום" כי איטליה אסרה שימוש במזון מתורבת.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו