טובי הבשלנים של המטבח היהודי מכל רחבי העולם נרתמו יחד לטובת פרויקט קולינרי מיוחד, שבמסגרתו הם יצרו סדרת סדנאות והרצאות אוכל מקוונות ללא תשלום במטרה לחזק את העורף ולגייס תרומות למען התושבים שפונו מבתיהם בדרום ובצפון הארץ.
מדובר במיזם של Foodish - האגף הקולינרי של "אנו – מוזיאון העם היהודי". הפרויקט הקולינרי יוצא לדרך תחת מיזם התוכן המקוון "אנו ביחד" שיצר המוזיאון על רקע מלחמת חרבות ברזל.
הפרויקט יחל ביום חמישי הקרוב, 27.10. בתכנים הקולינריים ניתן יהיה לצפות ישירות דרך האתר של Foodish. הצופים שיקחו חלק יוכלו להעניק תרומה שתועבר לטובת רכישת אוכל חם וציוד מטבח למען התושבים שפונו מבתיהם בשל איום המלחמה.
בין המשתתפים יהיו כותב ספרי הבישול הניו-יורקי בעל מיליון העוקבים באינסטגרם, ג'ייק כהן, שיכין עוגת בבקה לשבת; עידן חבסוב, הידוע בחשבון האינסטגרם שלו כ"חלה פרינס" (challaprince), ילמד איך לקלוע חלה בצורת מגן דוד; סבינה פרנקוז, השפית הראשית של המוזיאון לתולדות יהודי פולין בוורשה, תלמד איך להכין קרעפלך אוכמניות לפי מתכון מסורתי; ד"ר הלן ג'אווהארה פינייר מצרפת תכין פאי גבינה מלוחה מחצי האי האיברי, ועוד ועוד.
את המידע המלא ובו כל רשימת הסדנאות המתעדכנות, ימים ושעות, ניתן למצוא באתר של "אנו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

