בעזה הקימו מסעדה על המים. צילום: REUTERS

עזה על המים: מסעדה חדשה הוקמה ברצועה ממש על הים התיכון

מקום חדש בשם "הארמון" פתח את שעריו השבוע בעזה • המסעדה נבנתה במים - צפו באירוע הפתיחה

מתברר שבעזה יש סצנה קולינרית. שלשום (יום ראשון) פתחה את שעריה בעיר הפלשתינית ברצועה בית קפה מסעדה בשם "הארמון" (אלקלעה) ממש על מי הים התיכון. מדובר במקום רחב ידיים שהוקם ממש על עמודים שהוצבו בתוך המים.

האתר Middle East Monitor, פרסם אתמול כתבה על בית הקפה החדש, וערוצי יוטיוב, טיקטוק וטוויטר עזתיים העוסקים, בין היתר, בגזרה הגסטרונומית המקומית, העלו סרטונים מאירוע השקה נוצץ ומהימים שהובילו לפתיחה.

המהנדס, מחמוד אבו קאמיל, הבעלים של חברת הקונסטרוקציה והפיתוח אל ג'זירה שעומדת מאחורי הפרויקט ומקום מושבה הוא בקטאר, תיאר בפני MEMO את האתגרים הרבים שעמם התמודדו בעת בניית המסעדה, בראשם מחסור בציוד מתאים לעבודה בתוך המים, כמו גם במלט עמיד בפני מים ופגעי מזג האוויר. לכן, כך לדברי אבו קאמיל, ציפו המהנדסים את המלט בחומר האיטום "ביטומן", שהעניק למבנה שכבת הגנה ונעזרו באסדה כדי לשנע מטענים וחומרים אל תוך ומחוץ למים.

בטירת הים העזתית החדשה אפשר למצוא מקומות ישיבה על דק מתחת לכיפת השמיים וגם בתוך המבנה עצמו, בהסתמך על העדויות המצולמות מהרשתות החברתיות. מוגשים שם, בין השאר, אייס קפה, עוגות וקינוחים, מנות קלות כמו כריכים וטוסטים עם צ'יפס, ויש גם נרגילות לכל דורש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...