מאחר שסתיו קצין הוגדרה כ"ברבי" של בית האח הגדול עוד מרגע כניסתה אליו, אולי היינו מצפים שהמשקה האהוב עליה יהיה איזה קוסמופוליטן או קוקטייל מפונפן עם מטריות. אבל מי שהפכה להיות הדיירת הכי מדוברת של העונה הנוכחית, היא דווקא שגרירה של משקה אחר: קפה קוריאני.
לו היינו אנחנו משרד פרסום, אולי כבר היינו מתחילים לנסח טיוטת חוזה לקמפיין ענק לימים שאחרי היציאה מבית האח, אבל בינתיים, הרשו לנו לתפקד כמלצרים שלכם להיום ולהסביר במה בדיוק מדובר.
קפה קוריאני הוא למעשה קפה קר מוקצף. המקור שלו הוא מבית קפה במקאו, חצי האי לחופה הדרומי של סין הסמוך להונג קונג. מי שהפך את המשקה לפופולרי הוא השחקן הקוריאני ג'ונג איל וו כאשר טעם אותו בתוכנית אוכל קוריאנית מוכרת בשנת 2020 וקבע כי טעמו דומה לזה של ממתק קוריאני קלאסי מוקצף המזכיר חלת דבש אוורירית ונקרא "דלגונה" (שפירושו מתוק).
המונולוג של סתיו קצין // צילום: מתוך התוכנית
לאחר ההופעה של איל וו התמלאה הרשת סרטונים של גולשים מכינים וצורכים את הקפה המוקצף. האשטאגים "קפה קוריאני" ו"דלגונה" זכו למיליוני אזכורים בטיקטוק ובפלטפורמות חברתיות נוספות. בתקופת הקורונה, כאשר אנשים היו ספונים בבתיהם, הפופולריות של המשקה נסקה אף יותר והוא אפילו הוכתר כ"משקה הסגר'". כדי שבאמת יהיה מתוק, קיבל הקפה חיזוק נוסף בסדרה המפורסמת של נטפליקס "משחקי הדיונון", שם כיכב הממתק המקורי במשחק השני.
@noatoledo7#ברבי#האחהגדול🧿♬ Barbie Girl - Lady Aqua
קפה מוקצף הוא, כמובן, לא המצאה חדשה או קוריאנית. עם זאת, בהקשר של קוריאה - ככל שידוע, מקור המשקה הוא במספנה נטושה של אדם בשם ליונג קאם הון. הון, שנודע גם בשם המאסטר של הקונג פו, פתח בית קפה בשם "הון קי" (Hon Kee) בשנת 1990 כדי לשרת את עובדי הנמל. בשנת 2013, חשף בראיון לרשת CNN כי זוג דובר אנגלית, שנהג לפקוד באופן קבוע את בית הקפה שלו בסוף שנות התשעים בואכה תחילת שנות האלפיים, היה זה שלימד אותו בשנת 1997 כיצד להכין קפה מוקצף מקפה רגיל.
השחקן צ'או יון פאט מהסרט Crouching Tiger Hidden Dragon, ביקר בבית הקפה בשנת 2004. הוא התאהב בקפה המוקצף של הון, שנודע מאז בשם "קפה צ'או יון פאט". יו פאט היה מזוהה עם שתייתו עד שהגיע, כאמור, השחקן ג'ונג איל וו ו"גנב" לו את התהילה.
עכשיו למה שחשוב באמת: איך מכינים את הפלא הזה? ארבעה מרכיבים פשוטים, קצת קרח ואתם על דרך המלך
מתכון לקפה קוריאני
מצרכים (לכוס 1)
2 כפות קפה נמס / מגורען
2 כפות סוכר
2 כפות מים רותחים
3/4 כוס חלב
קרח (אם רוצים להכין כמות גדולה יותר מכפילים כמויות)
אופן ההכנה
1. שופכים לקערה או כוס גדולה את הקפה, הסוכר והמים החמים ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית, מקציף חשמלי או מיקסר כעשר עד 15 דקות או עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה במרקם קציפתי.
2. שופכים חלב לכוס עם קרח ומעל יוצקים בזהירות ובהדרגה את תערובת הקפה.
3. ניתן לשדרג עם קינמון, שבבי שוקולד או שברי עוגיות אותם מפזרים על הקצפת.