מנת אבנים

אבנים כבר טעמתם? המנה שמככבת בדוכני הרחוב

מי שרעב אוכל גם חצץ? מסתבר שכן - אוכל רחוב שהפך לאחרונה להיט בסין והמרכיב העיקרי בו הוא חלוקי נחל, מגולל סיפור על מסורת קולינרית בת מאות שנים

את "האבנים המתגלגלות" אנחנו מצפים לראות נותנים בראש על הבמה, אבל אם חלילה תמצא אבן במנה שהזמנו במסעדה' סביר להניח שנשבור את אחת השיניים ונאיים על המקום בתביעה. אז מה תגידו אם נספר לכם כי מנה, שחומר הגלם המרכזי בה הוא אבנים, הפכה לאחרונה להיט בסין ואפילו נחשבת לסוג של מעדן נחשק?

אוכל רחוב בסין, צילום: GettyImages

המנה, שזכתה לכינוי "המנה הקשה בעולם" (לא קשה להבין למה במקרה הזה), מוגשת כתבשיל מוקפץ שהמרכיב העיקרי בו הן אבנים. היא מגיעה ממחוז חוביי בסין. איך בכלל ניגשים לאכול מנה כזו מבלי להסתכן בחנק או שן שבורה? ובכן, הדרך המומלצת היא מציצת האבנים. אוהדי המאכל טוענים שכך משתחררים הטעמים העשירים והחריפים המאפיינים אותו. 

את האבנים יש למצוץ ולאחר מכן לירוק. מכאן גם מקור שמה של המנה Suo Diu, שפירושה מסינית פשוטה הוא "למצוץ ולהיפטר". העניין הגובר במנה הפך אותה, שלא במפתיע, ויראלית. סרטונים של גולשים טועמים אותה ומתעדים את החוויה, החלו לעלות בזה אחר זה ברשתות החברתיות השונות בסין ביניהן: XiaoHongShu -ו Weibo.

סרטונים נוספים מתעדים רוכלים מספקים לעוברים ושבים "גרסת רחוב" של המנה, כשהם מזלפים צ'ילי על אבנים לוהטות בתוספת רוטב שום ופלפל קצוץ. המוכרים הופכים את תהליך ההכנה לא פעם לשואו של ממש, כשהם שרים וממחיזים את ההכנה. המנה מוגשת בקופסאות קטנות ומחירה עומד על כ-16 ין (2.30 דולר בערך).


אם תהיתם מאין הגיעה המנה הייחודית, שורשיה העתיקים מגוללים מסורת קולינרית בת מאות שנים שהועברה בעל פה מדור לדור על ידי יורדי ים. היא נולדה ממחסור במזון שאלה חוו בזמן שהובילו סחורה. "כך הם מצאו שמחה במרירות", הוסבר באייטם תקשורתי שסקר את המנה ברשת CNN האמריקנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...