אם יצא לכם לעבור בכביש 65 לכיוון דרום, ודאי חלפתם לא פעם על פני המתחם המסחרי "אלון עין שמר" בקיבוץ עין שמר. באופן די מפתיע ביחס לאזור מנומנם שכזה, בחמש השנים האחרונות עוטה המתחם למשך ערב אחד אווירה תוססת עם דוכני פוד טראקס צבעוניים ועמדת דיג'יי שמנגן מוזיקה אלקטרונית סוחפת ברקע. בערב הזה הוא הופך לאחד מפסטיבלי האוכל המחתרתיים והמעניינים שיש באזור השרון.
זוהי השנה החמישית בה יערך פסטיבל "גורמה בשמר 5" בחסות אלון עין שמר, הפעם בתאריך 15 ביוני החל מהשעה 18:00. "האירוע נותן במה וחשיפה לשפים ושפיות מוכשרים מרחבי הארץ, שלא ניתן להנות מהאוכל במסעדות, אלא רק בפופ אפים, אירועים פרטיים וכדומה", מסביר דור כהן, מי שעומד מאחורי היוזמה והבעלים של שוק מעדניות הבוטיק "המזווה".
כל המנות באירוע, אליו הכניסה היא חופשית, ימכרו במחיר של עד 45 שקלים. אפשר למצוא במקום למשל פוד טראק של אוכל רחוב יפני אותנטי מידיהן של קאיו נאיה. השתיים, אם וביתה, הגיעו לארץ מיפן וגרות היום בפרדס חנה. הן מגישות מנות אסייתיות אותנטיות מרכיבים איכותיים. באירוע הן יגישו מנת מוקפץ יפני "יאקי סובה" ואת הממתק היפני המסורתי "מוצ'י" אותו יכינו בעבודת יד.
אפשר יהיה להנות במקום גם מפוד טראק של השף ניר כרמלי, מי שהיה שף בקבוצת R2M ומקיים היום אירועים פרטיים. כרמלי יקים במקום "טברנה יוונית" עם סוגים שונים של סופלקי שיוגשו עם מלא תוספות קטנות מהמטבח היווני. גם השף גדי בלאו, שמייצר נקניקיות טעימות בעבודת יד עשויות 100% בשר, יגיש באירוע לחמנייה עם נקניקיה כמו בגרמניה ובילטונג (בשר דרום אפריקאי מיובש) מיוצר בעבודת יד.
עמית שנפלד, שפתחה לאחרונה קונדיטוריה בקיבוץ עין שמר בשם Amore, תגיש במקום "קראק פאי" משוגע, פאי לימון וקרואסון ממולא פירות יער וקרמים נפלאים. גם דוכן פוד טראק של "המזווה" בבעלותו של כהן, יוקם באירוע ותוגש בו פיתת ענן מאודה בטכניקה מיוחדת עם "שערות" שפונדרה מעושנת במשך 18 שעות ומבושלת בציר של יין, ג'ין ובהרט תוצרת בית עם מעט אריסה, עמבה, סלט מרענן וטחינה גולמית. לצד האוכל אפשר יהיה ללגום דרינק טעים של בירה או קוקטייל תוצרת הארץ מבר אלכוהול מיוחד.
דיג'יי עומר באואר שינגן מוזיקה ברקע, יארח גם את להקת "אנגתא" למופע לייב אלקטרוני. ברחבה יוקם גם מתחם לילדים.
"פסטיבל גורמה בשמר 5" מתקיים בתאריך 15 ביוני החל משעה 18:00 במתחם אלון, בעין שמר
פסטיבל פוד טראקס בחוצות שפיים
לאחר שני פסטיבלים מוצלחים, במתחם חוצות שפיים ימשיכו במסורת שהחלה ביולי של השנה שעברה – ויפתחו ביום שישי הקרוב בפעם השלישית את פסטיבל הפוד טראקס, שיארח מבחר עגלות אוכל מרחבי הארץ ליום של קולינריה אטרקטיבית וטעימה.
בין העגלות שישתתפו בפסטיבל ניתן למצוא את "בא לי הודי", דוכן אוכל הודי ביתי ואותנטי המתמחה באוכל טבעוני ונטול גלוטן שיכלול גם מנות בשר מסורתיות מהמטבח ההודי; "לה גורדיטה", עגלת אוכל אסייתית בעלת מנות שונות כמו כנפיים מטוגנות ברוטב קרצ'וגאנג קוריאני, נאם טוק (סינטה צרובה עם אורז קלוי טחון ועוד), לחמניות באן מודה במילוי פרגית או טופו ברוטב מיוחד ועוד; "לוניו פיש אנד צ'יפס", עם מבחר מנות רחובות מעולמות הים; המעשנת של ניסן, שמציע בשר מעושן במשקל, כריכי בשר ועוד.
פסטיבל פוד טראקס, שישי, 15:00-10:30, מתחם חוצות שפיים (הכניסה חופשית)

מבחר גדול של מנות. פסטיבל פוד טראקס בחוצות שפיים // צילום: אפיק גבאי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו