מחפשים בראנץ'? יש כמה מעניינים שנפתחו ממש לאחרונה

אין דבר כיף יותר מארוחת בוקר שהיא גם צהריים כשמתחיל להתחמם בחוץ ובחודשים האחרונים נפתחו המון המון בראנצ'ים חדשים • אז אם אתם מחפשים מקום לאכול בו בוהריים - הנה כמה ארוחות ששווה לפקוד

בראנץ' של פר דרייר. צילום: אמיר מנחם

בראנץ' נולד בשביל אנשים שיש להם פומו (פחד מהחמצה) - עבור אלה שמתעוררים מאוחר כי רצו לטעום יותר ויותר מהלילה, לאלה שמתחשק להם מלא אופציות על השולחן, לאלה שמשתעממים אחרי שני ביסים מאותה מנה, לאלה שבא להם גם קפה וגם קוקטייל באותה ארוחה, לאלה שרוצים ארוחה שהיא גם בוקר וגם צהריים. אין דבר מרענן יותר מבראנץ' כשמתחיל להתחמם בחוץ ובחודשים האחרונים נפתחו המון בראנצ'ים חדשים.   

אז אם אתם מחפשים מקום לאכול בו בוהריים, הנה כמה ארוחות חדשות ששווה לפקוד. כמובן, אם אתם לוקים בפומו - אפשר להגיע גם ליותר מאחת... 

בראנץ' של פופ אנד פופ – הארבעה 28 (קומה 14), תל אביב

אל תתבאסו אם תגיעו לפופ אנד פופ ולא תוכלו לאכול על הצלחת המהממת המונחת על השולחן - זוהי לא צלחת שאמורים לאכול עליה, אלא חלק מתערוכת פופ ארט שתתגלה בפניכם מיד אחרי שהמארחת תסביר את העניין.  

מדי שבת בצהריים מגישה המסעדה, אותה מוביל השף המוערך שחף שבתאי, תפריט בראנץ' שהתחדש לאחרונה. התפריט מציע במחיר 180 שקלים לאדם שפע מנות ראשונות, בהן: סשימי דג ים, קולולרבי גחלים, טונה כמהין; מגש מלא במאפים טריים ממאפיית המסעדה ומנה עיקרית לבחירה, כמו: צלעות טלה בהויסין עם גראטן תפוח אדמה או ספגטי בר ים. מהביסים הטעימים מומלץ ליהנות לצד קוקטייל או יין בזמן שמשקיפים על תל אביב מהקומה ה-14 במגדל בו ממוקמת המסעדה.

פופ אנד פופ, צילום: רועי אלקובי

הבראנץ' של A.K.A – נחלת בנימין 44, תל אביב

מסעדתו של השף איתי קושמרו (לשעבר "בית קנדינוף" ו"בלו סקי") השיקה בראנץ' חדש, אביבי ומסקרן, עם שפע מנות מושחתות אך מוקפדות שמשלבות את חומרי הגלם משני שווקי האוכל השוכנים בסמוך – לוינסקי והכרמל.

בין המנות: כרישה צלויה – גבינת פרמז'ן ופלפל שחור; טרטר קצבים – איולי, בצלים כבושים, כוסברה, צנוברים, אבן יוגורט, ברוסקטה; אספרגוס פלאנצ'ה – פונדו גבינות, ביצה רכה, פירורי בריוש סיציליאניים, שמן חריף, ועוד.

הבראנץ' מוגש בשבת בין השעות 12:00-16:00 

A.K.A, צילום: אפיק גבאי

פליקס – דיזנגוף 230, תל אביב

בבר היין "פליקס" השיקו בראנץ' אביבי עם שפע מסקרן של מנות שעושות טוב בבטן. הארוחה כוללת תפריט קוקטיילים שמתכתב עם האוכל.

בין המנות: סלט ארטישוק ירושלמי ותפוחי אדמה; סביצ'ה דג לבן על לאבנה ועשבי תיבול; סלט אנדיב ואגסים; קרפצ'ו דג עם סלסת אוכמניות חריפה; קרואסון עם ביצה מקושקשת וסלמון; סטייק אנד אגס (בשבת)

הבראנץ' מוגש בימים שישי ושבת בשעות 17:00-11:00

מסעדת פליקס, צילום: אנטולי מיכאלו

חצר גולדמן – נחום גולדמן 6, תל אביב

בחצר גולדמן מול חוף ימה של יפו מוגשת ארוחת בראנץ' ירדנית (ב-115 שקלים לסועד) של השף פאדי יעיד המגוללת בתוכה את הסיפור על המטבח עליו גדל. היא מורכבת בהשראת המטבח הערבי והמטבח הים תיכוני. לאחר שנים של התמחות, מחקר וחיפוש אחרי טעמי ילדותו, השף מוציא לפועל את ארוחת הבוקר הייחודית הזו.

בין המנות: סלט "פלאחי" – עגבנייה קצוצה, שום, פלפל ירוק חריף (ניתן להחליף בסלט ירקות בתיבול ישראלי / חסות ויניגרט הדרי); לאבנה עם זעתר בלאדי; חצילונים כבושים במילוי אגוז מלך ושום; ספיחה – פיתה ירדנית על אבנים לוהטות עם בשר כבש קצוץ מתובל בסוד, ביצים עלומות ורוטב הולנדייז; בנדיקט – בריוש חרוך, זוקיני, הולנדייז, ביצים עלומות, סלמון/מעדן אווז; בקלאווה ירדנית לוהטת – בצק עלים, גבינת ג'בנה, מיסטיקה, מי ורדים וסירופ מתוק.

שישי 13:00-09:00, שבת 13:00-09:30

חצר גולדמן, צילום: אסף קרלה

משייה – מנדלי מוכר ספרים 5, תל אביב

המסעדה הפופולרית של השף גיא אריש וקבוצת ברקה האוס פתחה לפני מספר חודשים את הבראנץ' הלא קונבנציונלי שלה לאורך כל השבוע. המקום מציע בופה צבעוני עם מיוחדות שיצר אריש. מחיר הארוחה הוא 148 שקלים לאדם והוא כולל שלל לחמים, גבינות, דגים כבושים, נקניקים והמון ירקות ופירות, כמו כן הוא מציע מנה עיקרית לבחירה, כוס מיץ ושתייה חמה.

בין המנות: לחם כוסמין ובגטים טריים; סלמון ודגים מעושנים משתנים; "ביצים של השטן" – ביצה רכה עם קוויאר איכותי; אבוקדו צלוי על לחם שיפון עם ביצה רכה שמנת של פעם; "בנדיקט של משייה" – בריוש מרובע עם ביצה רכה ורוטב הולנדייז; קרפ סוזט או פרנץ' טוסט לקינוח בתוספת תשלום של 42 שקלים.

ראשון-חמישי 11:00-08:00, שישי-שבת 12:15-10:30

מסעדת משייה // צילום: אסף קרלה

בלה – העץ הגדול 2142, בית שערים (עמק יזרעאל)

המסעדה האיטלקית בהובלת השף עידן ליפשיץ מגישה ארוחות בראנץ' במסגרת מזנון חופשי. בגינה החיצונית במקום מוצבים במסגרתו דוכני שוק מקומיים. מחיר הארוחה הוא 98 שקלים לסועד והמנות בה מוגשות ללא הגבלה. הארוחה כוללת קפה או כוס מיץ סחוט. 

בין המנות: מבחר מגוון של סלטים; דגים כבושים; גבינות; נקניקים; כבד קצוץ; שקשוקות; עוגות שמרים, ברד פודינג ועוד.

שישי 15:00-10:00

מסעדת בלה // באדיבות מסעדת בלה

נינה ביאנכה – בוסי סנט ג'ורג' 9, מתחם ביל"ו

בימי שישי מגישים במסעדת ניני ביאנכה בראנץ' עשיר ומגוון מחומרי גלם טריים ומקומיים שהורכב על ידי שף המסעדה דודו בן אבו. ניתן לשבת בחלל המסעדה הפנימי באווירה אורבנית או לחילופין במרפסת הדק הרחבה וליהנות ממנו.

בין המנות: חלת חלב, זיתים, חמאת שמן זית ושיה; סלמון מעושן, שמן זית וזרעי עגבנייה; צזיקי מלפפונים וקישואים, צ'ילי אדום, סומק, שמן ירוק ופאף בורגול; המבורגר מנורי חסה, בצל, מנורי צרובה, איולי סחוג וביצת עין; שקשוקה בלקנית - רוטב מטבוחה, חצילים, פטה, פסטו מתרד וזעתר; בריוש צלוי – שני ביצי עין, חמאת שום, שמנת והולנדייז כמהין. התפריט כולל מיצים טבעיים, ובהזמנת קינוח – קפה ללא תשלום. 225 שקלים לזוג, 295 שקלים לשלישייה.

שישי, 14:30-08:30

נינה ביאנכה, צילום: דויד מויאל

קפה 65 – מלון רוטשילד 65, תל אביב

בקומת הכניסה של מלון הבוטיק ממוקם בית הקפה שלו מרפסת הצופה על שדרות רוטשילד. האורחים מוזמנים ליהנות ממזנון מגוון, ססגוני ואלגנטי אליו נלווית מנה אישית לבחירה מתוך תפריט.

בין המנות: סלטים טריים, גבינות משובחות, דגים טריים וכבושים, שקשוקה ירוקה – מנגולד, תרד ויוגורט עיזים; טוסט קרואסון גאודה עם חמאת שקדים, תרד וביצת עין; אגס בנדיקט – סלמון ואספרגוס, ועוד. מחיר הארוחה 135 שקלים.

ראשון-חמישי 13:00-7:00, שישי ושבת עד 14:00

קפה 65, צילום: נועם פריסמן

בקסטייג' קפה – בלינסון 6, תל אביב

במלון בקסטייג' החדש ממוקם בית קפה המזמין את אורחיו לבראנץ' חווייתי בהשראת קסם "מאחורי הקלעים" של עולמות הבמה. ארוחת הבראנץ' במקום מפתיעה ומעוררת חושים. יעל רסולי (בימאית תיאטרון, שחקנית וזמרת) חברה לשף עידו פיינר ("רוברטה וינצ'י), המייעץ קולינרית למקום, ויחד עם לוטן חייק השף המבצע (מקפה 65 הידוע) הם יצרו סיפור קולינרי תיאטרלי עם אלמנטים חווייתיים ויצירתיים.

בין המנות: לחמים, מאפים, מתוקים ומשקאות; מגש משופע במיני סלטים, גבינות ודגים; ביצת עין על פרנץ' טוסט מלוח וגאודה, ברד פודינג עם סלט ביצים וטרגון, פנקייק קרמל, בננות, קצפת ואגוזי ברס ועוד. המחיר הוא 128 שקלים לאדם

ראשון-חמישי 12:00-07:00, שישי ושבת 13:00-04:00

בקסטייג', צילום: יחסי ציבור

הכובשים – הכובשים 48, תל אביב

המסעדנים דוד אבוקיה ואיתי שלום (קבוצת פר דרייר) הצטרפו כבעלים לשף שי טנא לביסטרו האהוב שפועל מזה 14 שנים, וכעת הם מובילים את המקום. בין השאר, התחדשו במקום העיצוב, זמני הפתיחה ותפריטי האוכל והאלכוהול.

בין המנות במקום שמבסס את האוכל בו על התוצרת המקומית בשוק הכרמל: חציל על האש עם סלט עגבניות, בצל, פטרוזיליה, טחינה וטוסטונים; כבד קצוץ עם בצל מטוגן, מלפפון חמוץ, עגבניות שרי וטוסטונים; מסבחה פטריות על לאבנה, שמפיניון ופורטובלו בבישול ארוך לימון, כמון ובייגלה חלה; קרפצ'יו בקר; ניוקי ביתי עם ירקות העונה; קציצות דגים בחריימה; שניצל עוף פום סאטה; סופלה שוקולד ועוד.

ראשון-חמישי 24:00-12:00, שישי ושבת 17:00-09:00

בראנץ' בהכובשים, צילום: אמיר מנחם

טייסטינג רום – אליעזר קפלן 36 (מתחם שרונה), תל אביב

הבראנץ' החדש הוא שילוב מושלם של אווירה אורבנית ואוכל נהנתני, המורכב ממנות דגל מהתפריט הקבוע של המקום וממנות של בוקר.

בין המנות: אגז רויאל – סלמון גרבלקס, בריוש, ביצה עלומה, רוטב הולנדייז; העלומות של פינטו - ביצים עלומות, מטבוחה, קרם פרש, כוסברה וחלה; מקושקשת כמהין על חלה קלויה וחמאה, מוגש עם צנוניות, עגבניות שרי ועשבי תיבול; קרפצ'יו סלק – סלק פרוס דק עם בלסמי, שמן זית, צנוברים, מיקרו בזיליקום; אגז רויאל – סלמון גרבלקס, בריוש, ביצה עלומה, רוטב הולנדייז, ועוד.

שישי 16:00-11:00

טייסטינג רום, צילום: ט מאיה זאן

פר דרייר – בת עמי 7, תל אביב

המסעדה היפואית השיקה לפני כמה חודשים תפריט בראנץ' שמשלב קלאסיקות לצד מנות חדשות ומגוונות. כדי ליהנות האוכל בשילוב עם דרינק מתפריט המשקאות שהתרחב ובו מבחר יינות וקוקטיילים קלאסיים. ברקע הארוחה מנגן במקום בימי שישי הרכב ג'אז.

בין המנות: מאפה פולנטה; פטה כבד עוף; קרפצ'יו פילה בקר; אגז בנדיקט; המבורגר; פסטה בולונז טבעונית; פיצות; סלט סלק פטה; סלט טאבולה; מלבי, ועוד.

הבראנץ' מוגש בימי שישי ושבת בשעות 16:00-11:00

פר דרייר, צילום: אמיר מנחם

קאב קם Kab Kem - לינקולן 11, תל אביב

לכבוד האביב הקרב ובא, הבראנץ' התאילנדי של מסעדת קאב קם מבית היוצר של "בית תאילנדי" חוזר לשבת בצהריים. במקום מוגשת ארוחה זוגית עם ארבע מנות ראשונות ומנה אחת עיקרית לבחירה לכל אחד מבני הזוג. המקום מציע גם תפריט משקאות מיוחד לסוף השבוע עם מגוון שפריצים, סאקה ויינות קלילים במחירי צהריים.

בין המנות: דג ים מקומי קצוץ גס בתיבול "איסן", בצל סגול, נענע, כוסברה, "קאו קואה" וצ'ילי יבש; "קוטייאו נאה טון" של אטריות אורז טריות, נתח צוואר בקר שבושל בחמשת התבלינים, כוסברה, שום מטוגן; "גאי טוט סום טאם" (+10) של כרע עוף פריכה לצד סלט פפאיה חריף; פאד קפאו של נתח קצבים דק על הווק עם בזיל תאי, בצל, פלפל חריף ושורשים תאיים לצד ביצת עין רכה.

שבת – 12:00-16:00

בראנץ' בקאב קם, צילום: יהונתן בן חיים

בראנץ' בבר המסעדה Norder - דיזנגוף 245, תל אביב יפו

בבר המסעדה NORDER אפשר ליהנות בסופי השבוע מארוחת בראנץ' שכוללת אינטרפרטציות של השף ליאור כהן למנות בראנץ' קלאסיות ומנות חדשות. את המנות יוצר כהן מחומרי גלם טריים מקומיים ואפשר למצוא במקום גם כמה שילובים מיוחדים. בין מנות הבראנץ' ישנן, למשל, בריוש תרד עם ביצה עלומה והולנדז תירס, לחם קסטן עם מקושקשת רכה, אבוקדו שמנת ועירית, מנת דג כבוש עם ביצה רכה, קרם פרש צנונית ולחם מחמצת, ועוד ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר