שמעתם נכון - גלידה מקוטג': הטרנד ההיסטרי הזה כבש את הרשת

מפתיע לחשוב שחומר הגלם הזה, שאפשר למצוא כמעט בכל בית בישראל - הוא המרכיב החדש בקינוח שכבש את רשת טיקטוק • כך תוכלו לעשות את זה בבית

הטרנד החדש בטיקטוק, צילום: GettyImages

כבר שמענו רבות על טעמים משונים ואקזוטיים של גלידה. ביניהם, למשל, גם על אנשים שעבורם גלידה עם חרקים זה משהו אמיתי לחלוטין, אבל טרנד הטיקטוק הבא - זה שמציף עכשיו את הרשת - הצליח להפתיע גם אותנו.

גלידת קוטג'. כן, קראתם נכון. מדובר בגלידה שהמרכיב העיקרי שלה הוא גבינת הקוטג' המוכרת והאהובה, זו שאתם מכירים בעיקר מהסנדוויץ שלכם, אבל עכשיו, כאמור, כובשת לכם גם את המקפיא.

@healthyishfoods#cottagecheese#cottagecheeseicecream#cottagecheeserecipe#proteindessert#healthydessertrecipes#healthyicecream#healthytreats#protein#highprotein#easyrecipes♬ Little Things - Tiqta

הטיקטוקרית שהתחילה את השיגעון היא lainiecooks, שלפני כחודש סחפה את הרשת עם מתכון בטעם גלידת חמאת בוטנים ועוגת גבינה ומתכון נוסף של עוגת תותים - שניהם התבססו על גבינת קוטג'.

"העולם לא מוכן להאק הגלידה הזה שמכיל 60 גרם של חלבון ומלא פרוביוטיקה", אמרה בהתלהבות למצלמה, כשהיא מתעדת את עצמה מוסיפה לבלנדר גביע גבינת קוטג', דבש, שבבי שוקולד וחמאת בוטנים. אחרי שהתקבלה התערובת, היא נראתה שופכת אותה חזרה למיכל הקוטג' המקורי, מכניסה למקפיא למשך כמה שעות ומתענגת על התוצר הסופי שזכה ליותר ממיליון צפיות עד כה וסחף, כאמור, את הרשת. המוני גולשים מתעדים את עצמם מאז מנסים את הטרנד ומשדרגים את המתכון המקורי.

איך מכינים את גלידת הקוטג'?

המרכיב הקבוע במתכון הוא, כמובן, גבינת הקוטג', אותה ניתן לשדרג בשלל תוספות: דבש, סירופ מייפל, תמצית וניל, שברי עוגיות, אבקת קקאו, חמאת בוטנים, פירות חתוכים ועוד. ערבבו הכל במעבד מזון או עם בלנדר יד. שימו בקופסה ואחסנו בפריזר. מתכון וכמויות מדויקות אין ממש ואולי זה נעשה אפילו באופן מכוון. כך יסבירו מי שניסו את הטרנד, שכן כל אחד, למעשה, יוצר לעצמו את המנה המושחתת לפי טעמו.

@feelgoodfoodie#cottagecheeseicecream?#highproteinicecream#cottagecheeserecipe♬ original sound - Feel Good Foodie

טרנד הקינוח המתוק כבר יצא אל מחוץ לארה"ב, כבש את הרשת והגיע לכל רחבי העולם, כמתבקש, גם לישראל. כצפוי הוא זוכה לתגובות מגוונות - החל מאלה הטוענים שהטעם המתקבל דוחה ומלוח ועד לאלה המתלהבים מהאלטרנטיבה הבריאה, כביכול, שמכילה כמויות גדולות של חלבון.
בעוד הדעות לגבי הטעם חלוקות, גולשים רבים מתלוצצים על כך שמדובר בשיגעון הכרובית החדש (אותו טרנד בו בסיס של פיצה עשוי מכרובית). אחרים מלינים על כך שמחיר הגבינה העממית ירקיע שחקים בעקבות הטירוף שנוצר סביבה ברשת - כפי שאירע במקרים אחרים.

ומה באשר לקלוריות?

רבים מתעקשים כי על הקינוח הזה אפשר להתפנק מבלי לסבול מכמות קלוריות שמשלמים עליה בשעות ארוכות בחדר הכושר. ההערכה היא, שאם הולכים על הגרסה הבסיסית של המאכל, מספר הקלוריות למנה אחת עומד על כ-300 קלוריות בעוד שכל מנה מכילה בערך 25 אחוז של חלבון ומאתיים מיליגרם סידן.

ולמה ההייפ סביב הקוטג'?

לא ברור לגמרי, אבל יש מעריכים כי מדובר בחלק ממגמה לצרוך מזון בריא יותר. גבינת הקוטג' נחשבת מצרך מזין. בחצי מנה של קוטג' יש כ-14 גרם חלבון והיא מספקת כ-27 אחוז מצריכת החלבון היומית המומלצת. היא גם מכילה ויטמינים ומינרלים החיוניים לתפקוד ולשמירה על גוף בריא.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר