את הטארט הזה, על כל צורותיו, מקבלים בשמחה אצלי במשפחה. השילוב של השוקולד והפרלינה פשוט מנצח.
אז מה יש בטארט?
בסיס של בצק פריך שוקולדי מועשר באגוזי לוז טחונים, גנאש שוקולד מריר וקרם פרלינה.
הפרלינה היא למעשה מחית אגוזי לוז קלויים טחונים עם קרמל. 50% אגוזי לוז ו-50% סוכר, מזה כמובן ניתן להסיק שהפרלינה מאוד מאוד מתוקה, אבל גם מלאה בטעם מדהים של אגוזי לוז בקרמל שאי אפשר לעמוד בפניו!
במתכון הזה נכין קרם פרלינה, שהוא למעשה קרם פטיסייר מועשר במחית פרלינה.
את הפרלינה ניתן להשיג בחנויות מתמחות.
אז קדימה לעבודה:
חומרים:
לבסיס:
• 120 חמאה רכה
• 2 גרם מלח
• 90 גרם אבקת סוכר
• 50 גרם ביצים
• 30 גרם אגוזי לוז טחונים
• 25 גרם קקאו איכותי
• 220 גרם קמח
לגנאש השוקולד המריר:
• 200 גרם שוקולד מריר
• 160 מ"ל שמנת מתוקה
• כפית דבש
קרם פרלינה:
• 300 מ"ל חלב
• 70 גרם סוכר
• 3 חלמונים
• 25 גרם קורנפלור
• 80 גרם (כ-3 כפות) פרלינה
• 30 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
1. במיקסר מקציפים חמאה, מלח ואבקת סוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
2. מחליפים את וו המיקסר לוו גיטרה ומוסיפים את אגוזי הלוז הטחונים, הקקאו והקמח.מעבדים עד לקבלת בצק, ומסיימים את הלישה שלו (לשים קצת מאוד) בידיים. עוטפים בניילון נצמד מניחים כשעה במקרר.
3. מרדדים את את הבצק לעובי של 4 מ"מ ומרפדים תבנית טארט (קוטר 26). אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות. כשהבצק יוצא מהתנור הוא עוד טיפה רך והוא מתייצב לחלוטין אחרי קירור.
4. נעבור להכנת הגנאש: מרתיחים שמנת ודבש ושופכים על השוקולד. מערבבים היטב (מומלץ עם בלנדר מוט) ושופכים על גבי הבסיס. מקררים כשעה במקרר (אפשר לקצר את התהליך במקפיא).
5. ועכשיו קרם הפרלינה המיוחד: בסיר קטן מביאים את החלב עם מחצית מהסוכר לרתיחה.
6. בקערה טורפים חלמונים עם שארית הסוכר. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד קבלת מסה אחידה.
7. כשהחלב רותח שופכים אותו במהירות וזהירות על גבי תערובת החלמונים וטורפים היטב. מחזירים את התערובת לסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי טריפה מתמדת.
8. כאשר הקרם מסמיך ורותח מכבים את האש, מוסיפים את הפרלינה ומערבבים היטב עד איחוד.
9. מעבירים את הקרם לקערה ומצננים מעט. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת בקרם. מכסים את הקרם בניילון נצמד (ככה שהניילון צמוד לקרם) ומקררים במקרר כ-3 שעות.
10. כשהקרם קר מעבירים אותו לשקית זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על גבי הגנאש. ניתן לקשט עם אגוזים שונים. אני בחרתי בפקאנים כדי שיוסיפו עוד טעם מיוחד לטארט.
מקררים את הטארט כחצי שעה במקרר ואוכלים!
ניתן לשמור את הטארט 4-5 ימים בכלי אטום במקרר.
בתיאבון!
מתכונים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של לי - www.facebook.com/LeelushEat
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
