צ'יפס אבל בריא. חטיף מאצות נורי // צילום: אילה וייס-טרמבליי // צ'יפס אבל בריא. חטיף מאצות נורי

חטיף בריא בבית: צ'יפס מאצת נורי

חובבי החטיף השמנוני והממכר - זה בשבילכם: צ'יפס ביתי מהמצרך הכי בריא שיש

המתכון הנוכחי מתאים כמו כפפה ליד למי שאוהב לזחול לתוך שקית צ'יפס שמנוני, מלוח ומעובד מול הטלויזיה, לאחר יום שהתחיל בפקק, המשיך עם בוס תובעני ונגמר בואכה תשע בערב עם הילדים במיטה ואתם קרובים למוות מוחי.
הבעיה עם ידידנו הצ'יפס, מלבד היותו משמין, מלא מלח ולא בריא, היא שהוא, ובכן, משמין, מלא מלח ולא בריא. מי מאיתנו צריך תוספת של רגשות אשמה לתבשיל השגרה?

אז בואו נגלה לכם סוד. אפשר להכין לבד, בדקות ספורות, חטיף קראנצ'י, מלוח וממכר שבאופן מפליא גם טוב בשבילכם. לא נלאה אתכם ביתרונותיה הבריאותיים של אצת הנורי, אבל בואו נגיד את זה כך: היא שמה בכיס הקטן את התפוז כמקור לויטמין C, את הבשר כמקור לברזל ואת החלב כמקור לסידן. צריכים עוד סיבה? היא גם דלת פחמימות, דלת שומן, טבעונית וללא גלוטן. מספיק טוב כחטיף באמצע הלילה?

אז גשו לעבודה.

את המתכון הזה אפשר להכין בתנור או על המחבת. גרסת המחבת חביבה עלינו יותר כי היא דורשת כעשר שניות לכל צד ותוך פחות מ-5 דקות יש לכם קערית של חטיף פריך ומלוח.

צ'יפס מאצת נורי:

מצרכים:

חבילת יריעות אצת נורי (להשיג בבתי הטבע, בחנויות המתמחות ובמחלקת המזרח הרחוק בסופר)

תרסיס שמן או שמן שומשום ומברשת מטבח

מלח גס

שומשום

אבקת שום/ צ'ילי חריף למי שאוהב

אופן ההכנה:

1. חיתכו את הנורי לגודל שייכנס למחבת שלכם. רססו או מירחו בשמן שומשום צד אחד של האצה ופזרו תבלינים כראות עיניכם.

2. צלו כ-10-15 שניות לכל צד במחבת חמה והניחו בצד. אם בחרתם לעבוד עם תנור, הניחו את האצות בתבנית והכניסו לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכעשר דקות, או עד שהאצה מתייבשת ונהיית פריכה. לאחר יריעה אחת תבינו את העיקרון.

3. כשהכנתם מספיק דפים לצריכה אישית, זוגית או קבוצתית, גזרו את היריעות לצ'יפסים נאים, ערמו בקערה ופתחו בקבוק בירה קרה.

תענוג.

מוגש באהבה מאת רונן הר לב, קייטרינג שף בטבע

עוד המון מתכונים ופינוקים - עכשיו במדור האוכל שלנו!טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...