"שנראה יותר פרגון": אסף גרניט ויוסי שטרית זכו בטקס פרסי המטבח הישראלי

בטקס שהתקיים אמש, ניצחו השניים בשתי קטגוריות שונות • ומי זכתה בקטגוריית המסעדה הכשרה של השנה?

אסף גרניט ורז רהב בטקס פרסי המטבח הישראלי, צילום: רפי דלויה

כל הסצנה הלא קטנה בכלל של הקולינריה הישראלית המבעבעת הגיעה אמש (שני) לטקס פרסי המטבח הישראלי, שהתקיים בתל אביב.

• צפו: הלכנו לחגוג בר מצווה למסעדת "מחניודה"

• השותף השקט (יחסית) של מחניודה עובר לפרונט

• בעקבות סכסוך: מסעדה של אסף גרניט בפריז סוגרת את שעריה

מפיקי האירוע, שהתקיים בחסות אמריקן אקספרס, לא התעלמו מכך שהמצב במדינה כיום הופך גם את הקולינריה הישראלית ל"מי שתילחם בחושך שעומד ליפול עלינו". הפן הכלכלי לא זכה להתייחסות בטקס, אבל מה שהיה ברור הוא שהמסעדנות הישראלית תעמוד בשנה הבאה בפני אתגר כלכלי לא קטן, שכבר נותן את אותותיו במאזני סוף החודש.

אסף גרניט ואורי נבון בטקס פרסי המטבח הישראלי, לאחר זכייתם, צילום: רפי דלויה


ועכשיו - לזוכים המרכזיים המאושרים: המוסד הקולינרי של השנה הוא "עזבה" מכפר ראמה; שף השנה הלך באופן לא מפתיע לצמד אסף גרניט ואורי נבון ("מחניודה"); המסעדה הכשרה של השנה היא "פסקדו" מאשדוד של השף יחי זינו; יוסי שטרית קטף את פרס המסעדה החדשה של השנה עם "היבה" התל-אביבית העמוסה לעייפה, שכמעט לא ניתן להשיג בה מקום; ופרס היצרן המקומי הוענק השנה למחלבת ברקנית מכפר יחזקאל, המייצרת גבינות שלא נופלות בטעמן מהמתחרות תוצרת חוץ.

עם זכייתו אמר גרניט: "אני מברך על הטקס הזה, ואני מקווה לראות בשנה הבאה את כולנו באולם יותר גדול. באופן אישי, הייתי שמח לראות יותר פרגון בתחום שלנו".

דוד קישקה, ממובילי האירוע, אמר בסיום הטקס: "הערב חווינו מפגש בין-דורי, של הדור המייסד של הקולינריה בארץ ושל והדור שיקבע כיצד ייראה העתיד. המסעדות הישראליות הולכות ומתפתחות, ומתוך 20 פרסים שחולקו - רק שמונה הלכו למסעדות הפועלות בתל אביב. היו פה מסעדות שזכו מרמת הגולן ומאילת, וזה משמח את הלב".

יוסי שטרית בטקס פרסי המטבח הישראלי, לאחר זכייתו, צילום: רפי דלויה


רשימת הזוכים המלאה:

המסעדה המצטיינת: OCD, תל אביב

השף המצטיין: אסף גרניט ואורי נבון, קבוצת מחניודה 

השף המבטיח: אוהד לוי, מאמו, אילת

המסעדה החדשה המצטיינת: היבה, תל אביב

אוכל הרחוב המצטיין: ג'סמינו, תל אביב

המוסד המצטיין: עזבה, כפר ראמה

רמה בן צבי בטקס פרסי המטבח הישראלי, צילום: רפי דלויה

 

המסעדה הכשרה המצטיינת: פסקדו, אשדוד

מסעדה בעלת תפריט יין מקומי מצטיין: ברוט, תל אביב

מסעדת הקז'ואל המצטיינת: 25M, תל אביב

המיזם המצטיין לקידום המטבח הישראלי: אסיף, המרכז לתרבות האוכל בישראל 

מיזם האגרו/פוד טק המצטיין בישראל: אילסר, רמת הגולן

פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי (טלוויזיה, ספר, אודיו): בואו לאכול איתי, כאן 11 + אנזל ולוקסי, פודקאסט (תיקו) 

פרס מצוינות בתיעוד המטבח הישראלי (מדיה חברתית): ד"ר אורי מאיר-צ'יזיק, קיבוץ נוה איתן

פרס מצוינות לחקלאי ישראלי: עלה עלה, הדר עם

פרס מצוינות ליצרן ארטיזנלי: מחלבת ברקנית, כפר יחזקאל

פרס מצוינות למאפייה-מגדנייה מצטיינת: איקה שוקולד, תל אביב  + עמיתה, תל אביב (תיקו)

פרס השראה יוצאת דופן: רמה בן צבי, המטבח של רמה, נטף

פרס הוקרה מיוחד: שף איל שני, שחר סגל ("החבר'ה היותר טובים")

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר