בשר מתורבת שפותח בבריטניה | צילום: רויטרס

היסטוריה בארה"ב: בשר מתורבת אושר למאכל אדם על ידי ה-FDA

מוצרי חברת "אפסייד" שמייצרת בשר עוף במעבדה זכו לאישור רשמי של מנהל המזון והתרופות • החברה המבוססת בסינגפור הייתה הראשונה להוציא מוצר מדף מסוג זה

מנהל המזון והתרופות האמריקני אישר לראשונה בהיסטוריה של ארצות הברית שימוש במוצרי בשר מתורבת, רקמות בשר המגודלות במעבדה, למאכל אדם. 

האישור ניתן לחברת "אפסייד", חברה שמבוססת בסינגפור, מייצרת בעיקר מוצרי עוף כמו נגיסים וחטיפי עוף המשווקים קפואים ועשויים מרקמות בשר עוף שמגודלות במעבדה. 

במהלך השנים האחרונות עשרות סטרטאפים של בשר מתורבת צצו ברחבי העולם, כמה מהם בישראל, כחלק מטרנד הולך וגובר בתחום הפוד-טק, בניסיון לענות על הבעיה המוסרית בשחיטה ומאכל של בעלי חיים. 

על אף האישור הגורף למוצרי החברה, בסיס הייצור הקטן יחסית שלה משמעו כי הציבור יוכל להנות ממוצריה רק בסדרה של מסעדות נבחרות, בהן גם מסעדות עם כוכב מישלן, שם יצטרכו להיפרד מסכום גדול של כסף על מנת לטעום מהמוצר ההיסטורי, שמספק לאנושות לראשונה בשר בעלי חיים שאיננו כולל שחיטה של בעל חיים. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...