יש בארץ, באזורים שהם לא גוש דן, ירושלים, חיפה וכדומה, מעט מאוד מסעדות ששווה לנסוע אליהן במיוחד, ברמה של להרכיב מסלול לטיול מסביב למסעדה. "מיכאל ביסטרו מקומי" של השף מיכאל גרטופסקי היא לגמרי אחת כזאת, אפילו המלכה של הז'אנר. ועכשיו היא מגיעה להתארח בתל אביב לכמה ימים שלבטח יהיו סולד-אאוט מאוד מהיר.
האירוע יתרחש בין התאריכים 11-14.9 ב"רביבה וסיליה - הקומה השנייה" במסגרת פרויקט קולינרי עולמי של יקב "Cloudy Bay" העוסק בשימוש בחומרי גלם מקוריים. גרטופסקי יציע ארוחה סגורה בת עשר מנות (כולל יין, סודה וקפה) במחיר של 480 שקלים לסועד.
נמצא שם, למרבה השמחה, לא מעט ממנות הדגל של המסעדה ממושב לימן: פרחי קישואים פריכים עם אורז ירוק ופונדו פרמז'ן, טרטר דג ים קצוץ עם קרקר שמן זית בייצור עצמי ועלי תבלין, כיסונים במילוי תפוחי אדמה מעושנים וחמאה מלוחה וכתף טלה מפורקת בטאקו ערבי וציזיקי עלי בר. כל אלו, כמובן, לצד לא מעט יינות של "קלאודי ביי".
גרטופסקי נחשב לאחד השפים המסקרנים, המוערכים והמוכשרים בז'אנר. הוא למד בקורדון בלו, עבר סטאז' אצל גורדון רמזי, משם המשיך לרפאל, הרברט סמואל ועוד כמה שמות תל אביבים בולטים, עד שלפני כעשור החליט לעזוב את תל אביב ולהקים דווקא במושב לימן הצפוני את מסעדת "מיכאל ביסטרו מקומי", שעד היום נחשבת לאחת המסעדות הטובות והאהובות בישראל.
רביבה וסיליה - הקומה השנייה, מתחם G, תל אביב
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו