דרום מתוק: שלושה ימים של פסטיבל קינוחים באשדוד

עיר הנמל הדרומית תארח את פסטיבל "קרם דה לה קרם" שיכלול עשרות דוכני מתוקים של כל המקומות המוכרים והשווים של העיר, ובחלק מהימים גם סיורים קולינריים ביניהם, סדנאות מתוקים ועוד • בין המקומות שיככבו: פנינה פאי, פארינו, דודו אוטמזגין ועוד • על הייעוץ הקולינרי: בלוגר האוכל גל זהבי

קרואסונים של "פנינה פאי" אשדוד, צילום: שירן כהן שי

בשקט בשקט, הפכה בשנים האחרונות אשדוד לאחת הערים הקולינריות המסקרנות והמומלצות בישראל. בדרך כלל זה קרה בגלל מסעדות הדגים באזור או מאכלי העדות, אבל ישנה נישה נוספת בעיר, מעניינת ומוצלחת לא פחות - הקינוחים.

החל מה-22 באוגוסט ולמשך שלושה ימים יתקיים ברחבת המשכן לאומנויות הבמה בעיר פסטיבל שיציג את מנות הדגל של לא פחות מ30 מקומות ברחבי העיר, שימכרו ב20 שקלים את אחד מקינוחי הדגל שלהם. ביום השלישי לפסטיבל יפוזרו הדוכנים ברחבי העיר ויתקיימו בה גם סיורים קולינריים וסדנאות, לא רק של מתוקים. רעבים כנראה שלא תצאו משם.

בין המשתתפים נמצא את פנינה פאי וקרואסון הפיסטוק המפורסם שלהם, פונצ'יקי (סופגניה גרוזינית) של מסעדת קאיפויה, ספוליאטלה נפוליטני של פיצריית פארינו, פרלינים של דודו אוטמזגין ועוד.

היועץ הקולינרי של הפסטיבל ואחד ממארגניו הוא בלוגר האוכל האשדודי גל זהבי. הפסטיבל, אגב, הוא חלק מסדרת אירועי "ארץ חדשה" שמוביל המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל וכולל שלל אירועים תיירותיים שמטרתם לחשוף את העושר התרבותי והקולינרי באשדוד, רמלה ובאקה אל גרביה.

פסטיבל קרם דה לה קרם
22-24 באוגוסט, החל משעה 19:00, רחבת המשכן לאומניות באשדוד. הכניסה חופשית
פרטים נוספים באתר תיירות אשדוד: https://visit.ashdod.muni.il/

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר