נספרסו ומסעדת צ'נה (הרצל 10, תל אביב) משתפות פעולה ומציגות במהלך אוגוסט תפריט בראנץ' שישי משופע במנות ייחודיות ובקוקטיילים מבוססי קפה קר. תתחילו לפנטז על: סלט קיסר עם סלמון צלוי בפחם (62 שקלים); פריטטה מהטאבון עם ירקות וגבינת המאירי (65 שקלים); קרודו דג לבן עם חריף אדום (62 שקלים); אגס פלורנטין בתוך קרואסון חמאה (69 שקלים), וסטייק אנד אגס על בסיס סינטה וערימת צ'יפס (93 שקלים). מעדיפים משהו מתוק? בבקשה: "פרנצ'ספרסו" (פרנץ' טוסט, גלידת וניל ורוטב קרמל מלוח על בסיס קפה נספרסו - 68 שקלים).
ומה שותים? קוקטייל Summer Espresso Tonic (ריסטרטו, נענע, ליים, נגיעות סוכר ומי טוניק - 24 שקלים); קוקטייל Wake Up! (אספרסו ארוך, ליקר קפה, גראפה ישראלית וקרם דה בננה - 38 שקלים), ויצירות אלכוהוליות מסקרנות נוספות. הבראץ' יוגש בארבעת ימי השישי של אוגוסט, בין 12:00 ל-16:00.
רשת פיצריות הבוטיק מוצ'ה משלבת כוחות עם רידיפיין מיט ומרימה את "רידיפיינינג פיצה" - פופ אפ של פיצות קיציות עם בשר חדש. שוברות את החוקים: פיצת הוואי (רוטב עגבניות, מוצרלה, פפרוני רידיפיין, אננס, עירית וצ'ילי ירוק - 82 שקלים); פיצה רומאית (רוטב שמנת, נקניקיות רידיפיין, בצל חום, "ספגטי" זוקיני ומוצרלה - 72 שקלים); ופיצה אמיליה & רומנה (רוטב עגבניות שמנת, תבשיל בשר חדש טחון, עגבניות תמר, כרישה צלויה ובזיליקום). המנות מוצעות במהדורה מוגבלת עד סוף ספטמבר. יש אפשרות להחליף את הגבינה הרגילה בגבינה טבעונית.
קבוצת OLE בהובלת שף אורן אסידו תפתח ב-5.8 דוכן פופ-אפ בקניון TLV (החשמונאים-קרליבך, תל אביב), שבו תוכלו לקחת הפסקה מהשופינג ולהתארגן על מטעמים, תבשילים וסלטים של OLE כמו ריבת מטבוחה, חצילים באריסה, חמאת קרמל מלוח ומגוון לחמים וקינוחים. הדוכן יפעל מדי יום שיש בין השעות 9:00 ל-16:00. אפשר ורצוי גם לקחת משהו הביתה.
רשת בורגר סאלון מצרפת שני כריכים חדשים לקולקציה הקיצית שלה: Wild קריספי צ'יקן (עוף בציפוי פריך עם סלט קולסלאו, פלפל חלפיניו, איולי פלפלים, חסה, עגבנייה ורטבים בלחמנייה - 52 שקלים); ופילי צ'יז סטייק (נתחי סטייק צלויים בג'בטה, פלפלים ובצל מטוגנים, איולי פלפלים, חלפיניו וגבינת צ'דר - 78 שקלים / 71 שקלים לחברי מועדון, המנה מוצעת בחודש אוגוסט בלבד).
תרצו קינוח לצד הפיצה שלכם? אין בעיה, קבלו שניים: דומינו'ס פיצה מרחיבה את נבחרת המתוקים שלה עם צמד קינוחים במהדורה קיצית מוגבלת: "מוגזמת פיסטוק שוקולד לבן" (פיצת קינוח אישית עם נגיעות חמאה, רוטב פיסטוק, רוטב שוקולד לבן ושברי פיסטוק - 34 שקלים / 95 שקלים ביחד עם פיצה משפחתית) ו"אצבעות מוגזמות עם דיפ בייגלה מלוח (בדיוק כמו זה נשמע - 22 שקלים / 88 שקלים ביחד עם פיצה משפחתית). זהירות לא לאכול את כל היד.
רשת סי קפה מחנה צמד פודטראקים בשני סניפים שלה בכביש 6 (מגל מערב ומגל מזרח), שבהם תוכלו לרכוש מנות סוגרות פינה כמו פיתה שקשוקה (33 שקלים); פיתה כרובית לצמחונים (33 שקלים); פיתה שווארמה (37 שקלים); פיתה שניצל (37 שקלים); סלט שווארמה (49 שקלים); ארוחת סי בורגר (המבורגר, קורנדביף, ירקות, צ'יפס ושתייה - 56 שקלים) וארוחת ילדים (שניצלונים, צ'יפס ושתייה). בדרך לטיול עוצרים לצהריים וכו'.
ירדתם על ארוחה באחת משבע מסעדות Fat Vinny האיטלקיות ועדיין יש לכם מקום לקינוח? קודם כל, סחתיין על ההישג. דבר שני - באתם בדיוק בזמן, כי הרשת מציגה תפריט קינוחים חדש שבו ממתינים לכם סופלה שוקולד (עם גלידת וניל ושברי טוויל פטל); טארט לימון (עם גלידת פיסטוק ורוטב דובדבנים); קראק פאי ערמונים (עם גלידת וניל); ברד פודינג (ברוטב אנגלז עם מטבעות שוקולד וגלידת וניל); טירמיסו, מוס שוקולד טבעוני ועוד. 45 שקלים לקינוח.
עוד אחות קטנה מצטרפת למשפחה: פיצריית הבוטיק The Little Sister, שסניף האם שלה נמצא באבן יהודה ומשמש מוקד עלייה לרגל לתושבי האזור וגם מעבר, משיקה סניף שני בהוד השרון (דרך רמתיים 96). הרשת מציעה כמה הטבות, ובהן מלבי מתנה למצטרפים למועדון (תקף מהעסקה הראשונה), והטבת יום הולדת - פיצה מרגריטה במתנה בקנייה מעל 70 שקלים.
פיצה סה טו הראשל"צית (רוטשילד 63) מפרגנת לאלה שפחות בא להם על פיצה עם תפריט כריכים חדש מבצק מחמצת. בין הפרוסות: כריך גבינת ברי (ריבת בצל, סלק, פסטו, שקדים קלויים, צנונית ואורוגולה - 44 שקלים); כריך אנטיפסטי (פסטו, איולי פלפלים שרופים, חציל, גמבה, בטטה, עגבנייה, בצל סגול ואורוגולה - 44 שקלים); וכריך קורנדביף (איולי עשבי תיבול, מלפפון חמוץ, בצל מוחמץ, אורוגולה ועגבנייה - 49 שקלים).
מסעדת שושנה וראובן שבבני ברק (ברוך הירש 14, מול קניון איילון) מציינת 60 שנות מסורת קולינרית ומשיקה תפריט עסקיות חדש, כאשר כל ארוחה כוללת שלוש תוספות חמות, שלושה סלטים ושתייה קרה. ב"עסקית שושנה" תקבלו שיפוד לבחירה: קבב, פרגית, חזה עוף, כבד עוף, לבבות עוף או שניצל (43 שקלים); ב"עסקית ראובן" מספר השיפודים מכפיל את עצמו לשניים (63 שקלים), ואילו ב"עסקית מובחרים" תוכלו לבחור בין אנטריקוט אנגוס (62 שקלים) לפילה בקר (65 שקלים).
בצדקיהו הירושלמית (יד חרוצים 21) משיקים תפריט דגים מכה גלים, שיוצע באופן קבוע לצד התפריט הרגיל. שוחים בחומר: עראייס דג (42 שקלים); חריימה קציצות דגים (46 שקלים); סביצ'ה ים-תיכוני (58 שקלים); חריימה מוסר ים (92 שקלים); שווארמה לברק (88 שקלים); שניצל לברק (88 שקלים); סטייק סלמון (120 שקלים). צל"ש לדייג החרוץ.
רשת גרקו מקדישה חודש שלם לתאנים, מהסמלים הקולינריים המובהקים של יוון, עם סדרת ספיישלים שיצר שף אליאב גולדנברג על טהרת הפרי העסיסי. במנות שיוגשו במסעדות: טרטר דג ים (יוגורט, שמן עלי תאנה, אורגנו טרי וסומק - 76 שקלים); דאקוס גבינת עיזים ופלפל שחור (סלט עשבים, תאנים ושקדים - 68 שקלים); פלאן יוגורט (פטה, דבש, תימין ותאנים מקורמלות), ומבחר קינוחים. במעדניית הרשת ימכרו חלת תאנים ושוקולד לבן (44 שקלים); גבינת קפלוטירי עם תאנים מקורמלות (58 שקלים לליטר) ועוגת סולת חלב עם תאנים ומרציפן (128 שקלים).
על הסכין, אדום, מתוק וקציפתי: סיטארה (רוזנבלום הרצל 8, תל אביב) מצדיעה לאבטיח, ועד 13.8 יוגשו במסעדה מנות המשלבות את הפרי הקיצי בדרכים מפתיעות. ביניהן: סשימי אבטיח (סשימי אינטיאס, ריבת לימון, קרם לאבנה ויוגורט מוקצף, שמן בזיליקום ונענע - 87 שקלים); וטרטר טונה (על הקליפה הלבנה של האבטיח, עם קרקר אבטיח צרוב וקציפת אבטיח - 85 שקלים). המלון מצהיב מקנאה.
בקפה קירש (דיזנגוף 189, תל אביב) מקיימים בימים א' עד ה', החל מ-16:00 ועד שעת הסגירה, הפי אוור בשיתוף מזקקת הולנדר, שבמסגרתו יוצעו סטים של קוקטיילים וקינוחים המבוססים על אותם קוקטיילים. מוגשים בזוגות: מרטיני תפוחים עם סברינה פסיפלורה פינק ליידי; קוקטייל מינט ג'וליפ עם אקלר לימון ג'ינג'ר; ו-או דה וי ענבים עם טארט ענבים ובוטנים. 59 שקלים לסט אחד, 149 שקלים לשלושת הסטים.
ועכשיו למשהו קצת שונה: סטודנטים ממכללת תל חי זכו במקום הראשון בתחרות הבינלאומית הגדולה בעולם לטכנולוגיות מזון בשיקגו (IFT) שהתקיימה לפני כשבועיים, על המוצר שיצרו "פינגרלה" – גבינה שמבוססת על ירקות. "מדובר במוצר מדהים", סיפרה המגישה בעת הענקת הפרס. "החלום שלי הוא להקים סטרטאפ בתחום הפודטק", סיפר אסף אבנר, אחד מהסטודנטים ברשת החברתית "דרימז" (DREEMZ), שמטרתה לאפשר לאנשים להגשים את חלומותיהם.
"אני רוצה להקים עסק שמייצר מוצרים שמבוססים על חלבונים מהצומח" המשיך אבנר. "כרגע אנחנו עובדים ומפתחים גבינה שמבוססת על ירקות. החלום שלי הוא לעזור למנוע את ההתחממות הגלובלית שנגרמת כתוצאה מאכילה מן החי ולהפחית את פליטת גזי החממה בעזרת מוצרים שהם יותר ברי קיימה ותומכים באקולוגיה ובסביבה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו