מארז פיקניק של אנסטסיה | צילום: יעל בונפיס, וולט

תפנו מקום בבטן למתקפת התפריטים הקיציים

רגע לפני הספיישלים הקיטשיים לט"ו באב, מנצלות המסעדות ברחבי הארץ את החום המהביל לרענון תפריטים עם מנות המותאמות יותר לעונה • לכם נשאר לבחור רק איפה, מתי וכמה • חדשות האוכל

יום הבסטיליה אמנם חלף, אבל יפו-תל אביב של חיים כהן (יגאל אלון 98, תל אביב) מקדישה את כל יולי-אוגוסט ליינות צרפתיים נדירים. הסומלייה הראשי של המסעדה, איתמר לוזר, אצר לצורך העניין תפריט יינות ייחודי, המחולק לשישה אזורים גיאוגרפיים צרפתיים: עמק הלואר, שמפיין, עמק הרון, אלזס, בורדו ובורגון - כל אזור והיינות האופייניים לו, רק שבמקום לעלות על מטוס ולהסתכן באיבוד מזוודה, תוכלו ללגום אותם במסעדה. א ווטר סנטה!

בwolt משיקים מחדש את מארזי הפיקניק שנחלו הצלחה בשנתיים האחרונות ומציעים שלל אופציות ממקומות כמו דלאל, נלסון, אנסטסיה, לילוש, קסטל ועוד, אותם ניתן להזמין דרך האפליקציה (בימי שישי ושבת בלבד) או לבנייני מגורים או לפארקים, לחופי ים ולמעשה לכל מקום.

מארז פיקניק, וולט, צילום: יעל בונפיס, וולט

סניף רמת החייל של Frame Chef & Sushi Bar עבר בחודש האחרון מתיחת פנים: עיצוב חדש, הרחבת החלל החיצוני וגם מנות חדשות, כי אם כבר אז כבר. ביניהן: סביצ'ה מנגו (דג לבן קצוץ, כוסברה, נענע, פלפל חריף וקוביות מנגו - 76 שקלים); טטאקי קצבים (נתח קצבים 150 גרם על מח עצם בנגיעות רוטב סצ'ואן פיקנטי ובייבי לפת - 89 שקלים); וסלט שורשים יפני (ירקות שורש בחיתוך מסורתי ורוטב איולי יוזו אסייתי - 57 שקלים). סוד: המנות החדשות מוצעות בכל סניפי הרשת, ולא רק ברמת החייל.

בג'ירף מתרעננים לקראת הקיץ עם שדרוג תפריטי הסושי והיין המוצעים בסניפים. בתפריט הסושי נמצא מנות צ'יראשי חדשות ורולים כמו טטאקי טונה חלפיניו, ספייסי סלמון או צ'יזי רול. להזמנות: https://www.giraffe.co.il/

סושי ויין בג'ירף, צילום: יונתן בן חיים

תשכחו מזיתים, מפטריות ומשאר ירקות, כי בזיליקה, הפיצרייה האשקלונית (בן גוריון 13), מציעה קולקציית פיצות קיציות עם תוספות הרבה פחות שגרתיות מאלה שאתם רגילים להן: פיצה פסטה (פיצה עם פסטה ברוטב אלפרדו), פיצה שקשוקה (כן, קראתם נכון - עם ביצי עין ורוטב שקשוקה) ופיצה תפוצ'יפס (גבינות עיזים ומנצ'גו, שמנת, עירית ושברי תפוצ'יפס). ויש גם פיצת קינוח עם רביולי ממולא שוקולד קינדר, מרשמלו, שוקולד לבן ופיסטוק. 75 שקלים.

פיצה בזיליקום, צילום: גל בר

רשת בתי הקפה סטריטס (על הדרך נאחל מזל טוב לסניף קינג ג'ורג' שחוגג 15 שנה) מעדכנת את התפריט בפיקוחו של שף אסף זילברשטיין (קפה נואר, סבסטיאן). במנות שנוספו: שניצל בתבלינים ירוקים (עם פירה או צ'יפס לבחירה ואיולי שיפקה); כריכי קלאב (קפרזה צמחונית או קורנדביף בשרי, בליווי סלט ירוק וצ'יפס בהתאמה); פסטות משודרגות (פסטה ירוקה עם גבינת פטה, קישואים וארטישוק, פסטה רוזה עם נתחי עוף ופטריות, ויש גם בולונז מרידיפיין מיט); ויש גם ארוחת בוקר זוגית חדשה - Power Couple - הכוללת שתי מנות ביצים, סלט ירקות, סלט קינואה, סלמון מעושן, סלט טונה, גבינות, מיני קערות בריאות, לחמים, קפה ומיץ טבעי. בקיצור, יש מה לאכול ברחובות.

מנות חדשות בסטריטס, צילום: יונתן בן חיים

מזללת העוף המטוגן לאקי צ'יקן שבביתן אהרון מציעה שלוש מנות חדשות צד שהולכות מעולה ביחד עם העיקרית: צ'יקן פופקורן (נתחי פרגית קטנים ופריכים - 38 שקלים); סלט אבטיח צ'ילי אסייתי (נענע, כוסברה, ליים וציר קימצ'י מותסס - 18 שקלים); ולביבות קימצ'י (15 שקלים). קוקוריקו.

לאקי צ'יקן, צילום: גיל אבירם

תל אביב מתגאה בשני סניפים חדשים של בובע, הרשת המתמחה בתבשילים שיוצאים מהסיר של סבתא ונכנסים ישר לתוך החלה הרכה שנמצאת בכוננות ספיגה. תמצאו אותם במתחם האוכל שבקניון עזריאלי וברחוב קינג ג'ורג' 87, והם מצטרפים ללוקיישן המקורי של בובע, בשוק צפון ברמת החייל. הסופריטו, הגונדי, החריימה, הפפריקש והצ'ולמדה מחכים. נ.ב: אפשר גם בצלחת.

תוסיפו קראנץ' ל-rebar שלכם. הרשת המרעננת משיקה את סדרת I’m crunchy - קערות מלאות בפירות, גרנולה, תוספות ורטבים לנשנוש קליל בכפית: בסדרה: crunchy monkey (בננה, אגס, רוטב קרמל אגוזי לוז, גרנולה מייפל ומשקה קוקוס - מנה טבעונית); crunchy pistachy (בננה, מלון, רוטב פיסטוק, קרוקנט אגוזי לוז, חלב ו-regurt); ו-teddy berry (תות, בננה, רוטב שוקולד אגוזי לוז, גרנולה שוקולד, regurt ומשקה קוקוס. 29 שקלים, אבל במהלך יולי ניתנים 20% הנחה בהזמנה דרך האפליקציה.

בר ה-12, הממוקם בקומה השנייה של שוק האיכרים בנמל תל אביב, החל במסורת של קבלת שבת אורבנית. השף אורן גולדווסר יתארח ויגיש ארוחה הכוללת קוקטיילים קיציים ומנות כמו חלה של ויזניץ' עם ריקוטה ודג מלוח, כבד קצוץ, קיגל ירושלמי, קציצות לוקוס ולקינוח גם פודינג לחם ושמנת חמוצה. החל מה29.7. הזמנה מראש - טלפון להזמנות: 050-6725083

רשת המסעדות לנדוור ממשיכה להתרחב ופותחת את הסניפים ה67 ו-68 שלה. מדובר בסניפים בנתיבות ובעפולה, שניהם כשרים, כך שמתוך כל עשרות סניפי הרשת ישנם כרגע 14 כשרים. גם בסניפים החדשים יוגשו התפריטים המשודרגים עליהם עמלה השפית יהלומה לוי, בסגנון ים תיכוני.

השוקרייה (דרך רמתיים 18, הוד השרון) של שף ניר שלמור לוקחת את המנות המובחרות שלה ודוחסת אותן לתוך פיתה אוורירית. תחזיקו טוב-טוב בשתי ידיים, שלא יתפרקו, ותתפרעו על סביצ'פיתה (דג, כרוב, גמבה, כוסברה, לימון, שמן זית, צ'ילי חריף ואבן יוגורט - 68 שקלים); קבב להמונים בפיתה (עם שומן כבש, פטרוזיליה, טחינה ובצל עגבנייה מדורה - 35 שקלים); פרגית עסיסית בפיתה (טחינה ובצל עגבנייה מדורה - 35 שקלים); ג'רוזלם בפיתה (כבד, פרגית ולבבות עם טחינה ובצל עגבנייה מדורה - 35 שקלים); ג'רוזלם דג בפיתה (מוסר ים בתיבול ירושלמי עם טחינה ותפוח אדמה מדורה); וזו רק טעימה חלקית בהחלט.

מעכשיו אפשר לקחת את המנות הטבעוניות של J17 (ירמיהו 17, תל אביב) הביתה. מדי יום שישי והחל מ-10:30 מתקיים במקום יריד אוכל, תבשילים ועוגות שיסגרו לכם את הפינה לכמה ימים טובים. במעדנייה: ממולאים (6 שקלים ליחידה); סלטים (14-12 שקלים למאה גרם); שווארמה טופו, כרובית ופטריות (14 שקלים למאה גרם); מבחר תבשילי ירקות וקוסקוס (12 שקלים למאה גרם); ומנות ספיישל משתנות.

אוכל מוכן הביתה, J17, צילום: דרור ורשבסקי

מנות חדשות בזיגל בר שבגבעתיים (כורזין 5), בניצוחו של השף החדש אופיר חדד: פיצת שמנת כמהין (54 שקלים); טאקוס טונה (עם אננס, בצל סגול, כוסברה וויניגרט פונזו - 48 שקלים); טאפאס אסאדו (ברוסקטה קלויה, אסאדו מפורק, איולי לימון כבוש, צ'ימיצ'ורי, פלפל חריף וצנון - 44 שקלים); נאגטס עוף (לצד קרעי תפוח אדמה מטוגנים - 56 שקלים); וסלט שוק הכרמל (ירקות חתוכים גס וגרגירי חומוס על מצע טחינה - 49 שקלים). אל תשכחו לשתות משהו.

זיגל בר, צילום: נווה אביאני

תפריט ספיישלים קיצי בהשראת הים ממתין לכם בקפה ציונה שבנס ציונה (ויצמן 17). עלו בחכה: טונה אדומה טרייה עם ממרח כוסברה, פרי עונתי וצנוברים (66 שקלים); פסטת דג ים ביין לבן, חמאת שום, פיסטוקים, כוסברה ופטריות שיטאקי (78 שקלים); סביצ'ה על מצע דייסת בורגול (66 שקלים); ופילה לוקוס במחבת על מצע פטריות ביין לבן עם סלט ירוק ופיצוחים (128 שקלים). לקינוח: פאי נקטרינות עם קצפת מסקרפונה (46 שקלים); וצלחת שוקולדים (42 שקלים).

דג ים לבן במחבת, צילום: נמרוד כהן

בית הקפה ובוטיק השוקולד דה קרינה שבקיבוץ עין זיוון ברמת הגולן מצנן לכם את החמסין עם סדרת משקאות שוקולד מרעננים, יצירתה של השוקולטיירית קרינה צ'פלינסקי. מחכים בכוסות: משקה שוקולד קר דה קרינה (משקה שוקולד עם קצפת, שוקולד נמס ופרלין); מילקשייק שוקולד, מילקשייק וניל מקופלת ו-Copa Karina (גלידת שמנת, ריבת חלב, קוביות בראוניז בייצור עצמי, גליליות שוקולד וקצפת).

קפה מיכאלנג'לו, הטבעונית היפואית (בן תרדיון 2) תארח ב-24 ביולי את היינן דרור אנגלשטיין לערב טעימות מודרך של שבעה יינות מבציר 2019 עד 2021. האירוע יתקיים בין 18:00 ל-22:00 והוא בעצם הסנונית הראשונה של אירועי השזרה - נשים מובילות תרבות יין. מחיר ההשתתפות הוא 220 שקלים. להרשמה: https://www.hashizra.com/event-details/snunit-dror.

מרכז הסדנאות של רולדין שביישוב קדימה עורך פעילויות מיוחדות לילדים בני 10-4, שבהן יכינו הקטנטנים (בליווי צמוד של מדריכות, כמובן) תופינים כמו פחזניות, מאפי שוקולד וקסטות, שאותם הם יקבלו בסוף הפעילות במארז לקחת הביתה. סדנאות הילדים מתקיימות בימים א'-ה' החל מ-16:00 עד שעות הערב ובימי שישי מ-9:00. המקום וחומרי הגלם כשרים. 65 שקלים לילד / 40 שקלים למבוגר. משך הסדנה כשעה ורבע, ויש להירשם מראש באתר www.roladin.co.il. מי יודע, אולי יתגלה פה המאסטר קונדיטור הבא?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...