מסעדת "האחים", שעברה בשנה שעברה לחלל חדש ומושקע בבית ציוני אמריקה בתל אביב, משיקה סוג של גן ירוק שמתאים לתפריט ארוחות הבוקר החדש שלה, שאפשר לומר שהוא די שונה בנוף ארוחות הבוקר התל-אביביות.
כן, גם פה יש מאפים מתוקים ומלוחים, ובשפע, אבל לצידם גם מנות כמו חצ'פורי גבינות עם ביצת עין, בורקס תפוח אדמה עם בצל מקורמל, דייניש גבינת שחת, בייגל טוסט וכריכים כמו פסטרמה הודו עם חומוס וכרוב אדום, סלט עוף צלוי ואפילו מסבחה חמה.
אבן גבירול 26, תל אביב
"אוטו-אוכל JLM" - יריד הקיץ הקולינרי של השפים הירושלמים מעביר להילוך גבוה, ויתקיים בין 5.7 ל-25.8 (ימים שלישי וחמישי בלבד, בשעות 23:00-18:00) בגיא בן הינום. זו הפעם החמישית שבה משאיות אוכל צבעוניות יגישו מנות שף במחירים של עד 40 שקלים וכל מה שאתם צריכים לעשות זה רק לתת גז ולהגיע.
בין המסעדות המשתתפות: אנג'ליקה (שתגיש אסאדו מעושן בחלה), 1868 (כריך רוסטביף אנטריקוט), ג'קו סטריט, לוצ'יאנה, פרינג', רחל בשדרה, פיורי, שגב, קדמה ממילא, איירון בר, שמלץ, בורגר רום, דוויני, הכנענית, זוני, מחנה אסאדה ועוד רבות וטובות.
הפרויקט מתקיים ביוזמת משרד ירושלים ומורשת, עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים ובהפקת חברת כפיים. לפרטים: www.autoochel.co.il.
"פסטיבל הבירה בירושלים", שנחשב לוותיק ולגדול בישראל, יתקיים זו הפעם ה-17 ב-6 וב-7 ביולי בגן העצמאות בעיר. כדאי שתגיעו צמאים כי במקום יוצעו כ-150 סוגי בירות מהארץ ומהעולם (פלוס כמה סוגי סיידרים), ובהם בירות מיוחדות לפסטיבל כמו סשן IPA של מבשלת שפירא, Summer IPA של מבשלת הגיבור וטריפל בלגית 11% של מבשלת שריגים. כמו כן, יוצב במקום דוכן של בירה קדימה - הבירה החברתית הראשונה בישראל - המיוצרת, משווקת ונמכרת על ידי אנשים עם מוגבלויות.
בחלק האמנותי: הופעות של שוטי הנבואה, היהודים, נונו, מרסדס בנד (מארחים את טונה) ונבחרת די.ג'ייז בעלי קילומטראז' בינלאומי. מחיר כניסה: 90 שקלים במכירה מוקדמת באתר, 80 שקלים לסטודנטים ולחיילים. לכרטיסים ולמידע נוסף: www.jerusalembeer.com.
ברשת הקצביות "מרינדו" מתכוננים ליום העצמאות האמריקני (4.7) עם מנות ספיישל קשוחות שיוגשו במשך כל חודש יולי במסעדת הדגל בקיבוץ עין גב. שתי אופציות לפניכם:
פסל החירות – מגדל של 3 המבורגר אנטרקוט, עם 3 תוספות טופ ומערום צ'יפס, צ'יפס בטטה ובצל מטוגן - 199 שקלים.
American Cuts - פלטת בשרים במשקל של 1.5 ק"ג - איירון סטייק , דנבר קאט , ספיידר סטייק, חטיפי שורטריבס וראמפ סטייק, לצד צ'יפס - 329 שקלים.
מה שהתחיל כמסעדה התאילנדית קוקו תאי הופך לקוקו ביץ' - מתחם בילוי קולינרי בהשראת הריזורטים של תאילנד, אבל במקום לרכוש כרטיס טיסה תוכלו להסתפק בגיחה קצרה לחוף פרישמן שבתל אביב וליהנות מתפריט אסיאתי, ממוזיקה ומהופעות חיות שתתקיימנה אחת לכמה שבועות, והכל מול הים, ממש על קו המים (כולל בר מושקע, סככות ואפילו מיטות שיזוף).
תזכורת קצרה למנות המסעדה, שלהן אחראי צמד השפים נדב ודניאל: נתחי שייטל צלוי (ירוקים, למון גראס, בצל סגול ואורז קלוי - 72 שקלים); פילה דג בעלה בננה (מרינדת למון גראס, ירוקים, ג'ינג'ר, ליים, וקריספי שום לצד אורז יסמין - 119 שקלים); סלט דג ים פריך (אטריות אורז, בצל, מלפפון, צ'ילי, ירוקים, קריספי שום ובוטנים - 74 שקלים); וקינוח "מלבי" תאילנדי (קוקוס, סירופ נענע, למון גראס, פירות ובוטנים - 48 שקלים).
מסעדת בלאק איירון הירושלמית (והכשרה) משיקה תפריט אירועים חדש הבנוי ממגוון נתחים ייחודיים בצלייה בגריל פחמים. במחיר 330 שקלים לסועד ניתן לקבל מנות ראשונות כמו לחם וחמאה, סלט ירוקים, פטריות מוקפצות, ירקות מעושנים וקרפצ'יו ואגיו, לצד 300 גרם בשר עם מנות כמו אנטרקוט, דנבר קאט ואגיו ועוד, לצד שתייה קלה, בירה ויין ללא הגבלה וכמובן קינוחים.
אגריפס 80, שוק מחנה יהודה ירושלים
"לה קפוזה" האיטלקית מכפר סבא משיקה מנות קיץ חדשות פרי ידיו ומוחו של השף רז דניאלי. בין המנות פיצה סגולה (בטטה סגולה, בזיל סגול ורוטב שמנת), פסטלה (לינגוויני עם שווארמה טלה), סלט פריקי וירוקים ואפילו פרחי פרושוטו עם עשבי גינה, דואה מצרית ובלסמי.
התעש 14, כפר סבא
לולי, הלאונג' בר שבחוף גורדון (הירקון 121, תל אביב) מבית קבוצת NOX, מציע תפריט בראנץ' משודרג המוגש בימים שישי ושבת בין 11:00 ל-14:00. תגידו בוהריים טובים לבייגל סלמון (גבינת שמנת וירקות - 64 שקלים); בוריק טורקי (במילוי גבינת כבשים, תרד, זיתי קלמטה, עגבניות מרוסקות, ביצה קשה וסחוג - 52 שקלים); אגז בנדיקט (לחם בריוש, סלמון מעושן, תרד ורוטב הולנדייז יוזו - 64 שקלים); כריך גרילד צ'יז (לחם פאן דה מי, גבינות גרוייר וצ'דר, כמהין שחורות, זיתי קלמטה ועגבניות מיובשות - 54 שקלים); צלחת גבינות בוטיק (200 גרם, בתוספת פירות וריבה - 89 שקלים); ומוזלי (יוגורט, סלט פירות, גרנולה, סילאן, זרעי צ'יה וגוג'י ברי - 53 שקלים).
רשת אגאדיר השיקה בשבוע שעבר סניף ראשון במטאוורס והפכה מנות כמו הג'וניור, המקסי והקריספי צ'יקן לקולקציית דמויות NFT שיימכרו במסעדה הווירטואלית החדשה. מחיר NFT נע בין 200 ל-280 דולר, וכדי שתרגישו שהכסף שלכם באמת בא לעבוד, רוכשי ה-NFT יוכלו ליהנות אחת לחודש ולמשך שנה שלמה מארוחה מלאה מסוג דמות ה-NFT שלהם. כלומר, לאכול ולשבוע בסניפים האמיתיים של הרשת. חישוב קל מעלה כי מחיר יצירת NFT הוא כ-30% פחות ממחיר 12 ארוחות, אז הדיל די משתלם בכל מקרה. ההמבורגרים המפוקסלים שלכם ממתינים כאן.
יאסו, המסעדה היוונית של שף אבי ביטון (הירקון 105, תל אביב), מקיימת Happy Hour בימים ראשון עד חמישי בין 18:00 ל-20:00, עם 30 אחוז הנחה על כל התפריט. טעימה ממנות הקיץ המרעננות: צזיקי "כמו ביוון" (יוגורט, מלפפונים, שמיר ואורגנו - 32 שקלים); כדורי זוקיני (גבינת פטה, עשבי תיבול, קרם פלפלים ושמנת חמוצה - 42 שקלים); וקרפצ'יו בר ים (עגבניות שרי, סקורדליה, ממרח פלפלים, פלפל חריף ופיסטוקים - 68 שקלים).
תגידו מזל טוב, כי לבר האוכל משוק הכרמל נולד אח חדש - בר אוכל The Tapas Club (סמטת הכרמל 30, תל אביב, צמוד למסעדת M25). ב-1 ביולי בין 13:00 ל-20:00 יתקיים במקום קרנבל פתיחה מקפיץ, עם מנות ומשקאות במחירים מיוחדים, לצד סט שקיעה של די.ג'יי אבישי פרץ. ראו את עצמכם מוזמנים.
לא הספקנו להניח את הצ'ופסטיקס מתפריט הספיישלים הקודם, ורשת Frame Chef & Sushi Bar משיקה עוד תפריט סושי מיוחד. בהיצע: רול מקסיקני (סלמון, מיונז צ'יפוטלה, מלפפון ואבוקדו עטופים בסלמון, עם גוואקמולי, צ'ילי אדום, טמפורה וטוביקו מעל - 62 שקלים); טרטר טונה מנגו רול (שמונה יחידות פוטומאקי עם אורז סלק, אבוקדו, צ'ילי וטרטר טונה-מנגו ברוטב פונזו - 78 שקלים); כיסני טרטר יפני (שלושה כיסני סלמון קצוץ ומלפפון ברוטב פונזו + שלושה כיסני טונה קצוצה, עירית, שמן צ'ילי, שמן שומשום ו-ויניגרט יפני - 78 שקלים).
מסעדת הרצוג הטבעונית (אבן גבירול 48, תל אביב) מקיימת את "יולי ללא פלסטיק", וזה אומר שכל מי שיגיע לאסוף טייק אוויי במהלך החודש עם כלים רב פעמיים משלו, גם יתרום את חלקו לשמירה על איכות הסביבה וגם יקבל עשרה אחוזי הנחה על כל המנות והשתייה. תחליטו לבד מה יותר חשוב.
מה עושה מתיאס סטפן אבנר, סומליה הבירה האוסטרי ושגריר בירת החיטה ויינשטפן, בכפר סבא? מקיים סדנת בירה מיוחדת בסניף ביר גארדן שבמתחם G, יחד עם סומליה הבירה עופר חבקין ממבשלות בירה ישראל. השניים ידברו על השילוב בין הבירה לאוכל טוב ויחלקו סיפורים על המבשלת הוותיקה בעולם, אז ברור שיהיה מעניין, מרווה ומשביע. הסדנה תתקיים באנגלית ב-29 ביוני ב-19:00. היא אמנם פתוחה לקהל הרחב, אבל יש להירשם מראש כאן:
https://beer-garden.co.il/kfar-saba
שף עודד טלמור, מומחה לתזונה קטוגנית ומבעלי המותג Keto Chef, משיק פרויקט הד-סטארט להוצאת ספרו "שומן הוא חבר", שיגולל את סיפור חייו של טלמור לצד מתכונים ומידע פרקטי על תזונה קטגונית. אפשר לתמוך בפרויקט בדרכים שונות, החל מקבלת הספר לפני כולם; דרך רכישת מוצרי Keto Chef, מגוון ארוחות שף, ועד לסוף שבוע קטוגני באתונה בהובלתו של עודד, ותוכנית ליווי צמודה בת שלושה חודשים ו-60 ארוחות עד הבית. לפרטים:
https://headstart.co.il/project/68497
בר האוכל הירושלמי רוחאן (הלל 41) משיק מנות חדשות בניצוחו של שף אוראל קמחי: טרטר דג (בריוש, אספרגוס, ריבת חלפיניו ואבן יוגורט - 68 שקלים); שיפוד מוסר ים (גלייז צ'ילי, פרחי הדרים, יוגורט נענע, עלים חריפים ובצל מוחמץ - 73 שקלים); המבורגר שפונדרה (72 שקלים); סטייק כרוב המורכב מרידיפיין טחון, קרם קולרבי וצ'ימיצ'ורי שקדים (75 שקלים); ולקינוח - קרואסון פודינג שקדים מסוכרים וגלידת קורנפלקס (48 שקלים); ונמסיס שוקולד (48 שקלים).
פנינים ואגוזים: רשת גלידריות לג'נדה מקבלת את הקיץ בשלושה טעמים חדשים: אגוזי מקדמיה (גלידת וניל בשילוב אגוזי מקדמיה וקרמל); "מיני פנינים שחורות" ווניל שחור (גלידת וניל בשילוב פנינים מתוקות שמתפוצצות בפה); וגלידת פיסטוק קראנץ' (גלידת פיסטוק בשילוב קרם פיסטוק ופניני שוקולד לבן).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו