חודש רמת הגולן בקלארו | צילום: אנטולי מיכאלו

חדשות האוכל: חוגגים את רמת הגולן בתל אביב

רן שמואלי מציע בקלארו חודש שלם של מנות על טהרת חומרי הגלם מרמת הגולן • תפריטים חדשים וספיישלים קיציים במסעדות ובברים ברחבי הארץ • וגם: פסטיבל הוויסקי השנתי • חדשות האוכל

החל מ-20.6 ולמשך חודש שלם תציע מסעדת קלארו של רן שמואלי (שף בפועל - טל פייגנבאום) תפריט על טהרת רמת הגולן, שישלב תוצרת של חקלאים (עלים בגבעה, משק מלול, וואסבי ישראל), מגדלי בקר (מרעה גולן), מחלבות (פלטר), יקבים (אסף, שאטו גולן, מיקה), מזקקות (מזקקת גולן) ומיזמי פוד טק צפוניים. טעימה קטנה מהצפון: רוסט של נתח וייסבראטן, מרקחת דובדבנים, דובדבנים ותותים עם אבקת חרדל וגרגירי חרדל, פלפל ירוק ועלים חריפים (74 שקלים); קובנייה על פיתה דרוזית מטוגנת, בשר שייטל קצוץ עם בורגול עשבים, דבש ענבים ואיולי סחוג בצד (84 שקלים); דג נא עם מנגו ושורש וואסבי ישראלי (72 שקלים), ובקלאווה הומאז' לדרום לבנון עם דבש ענבים (58 שקלים).
קלארו, הארבעה 23, תל אביב

תרצו מארז קינוחים מטורף עם הפיצה שלכם? דומינו'ס ומעצמת הנשנושים Sweetweet משלבות כוחות פעם נוספת ומשיקות ארוחות מאנצ'ים מתוקים ומלוחים במהדורה מוגבלת. תמורת 175 שקלים תקבלו פיצה משפחתית, שתייה ומארז סוויטבוקס מאנצ'ים, ואילו ב-210 שקלים תקבלו שתי פיצות משפחתיות ומארז מאנצ'ים (בלי שתייה). האותיות הקטנות: המחירים אינם כוללים דמי משלוח, הפיצה לא כוללת תוספות וההצעה אינה תקפה בסניפים הכשרים של דומינו'ס פיצה.

דומינוס וסוויטוויט, צילום: דן פרץ

מיינדפול שף (Mindful Chef) הוא מיזם חדש שבו כל ארוחה תיקח אתכם למסע קולינרי מעורר מחשבה, בליווי אושיות מהתחים ושפים ישראלים מובילים. מאחורי הפרויקט עומדים אתר מוצרי הפנאי toMix ואשת הקולינריה אפרת אנזל, ומטרתו להנגיש את טרנד הקולינריה המודעת. הרעיון הוא שבדיוק כמו בכלכלה, באופנה ובביוטי, אפשר ואף רצוי להוסיף למטבח יצירתיות ומחשבה, בכל הקשור לבזבוז מזון, תנאי סביבת חומרי הגלם, ההעסקה של העובדים המגדלים אותם, ועוד.
הארוחה הראשונה תתקיים ב-28.6 במסעדת אלטער (סוקולוב 79, רמת השרון), בהשתתפותם של אנזל ושף ענר בן רפאל. היא תלווה ביינות של יקב תבור, סיור בגינה האורגנית של המסעדה, הרצאה של אנזל על מהות המושג "קולינריה מודעת" וטעימות של תוצרת מקומית מהאדמה ומהים (לצד הסברים על כל מנה ומנה). ניתן לבחור בין שני סבבים: 18:00 ו-20:30. 650 שקלים לארוחה זוגית. לפרטים ורכישה: https://bit.ly/3aWVUHh

רשת ריבר האסייתית מרעננת את סניפי האקספרס שלה (מרכז ויצמן תל אביב, דיזנגוף סנטר תל אביב וקניון מלחה ירושלים), בדגש על מנות מזינות וקיציות, לצד מנות הדגל של רשת האם. במנות החדשות: סלט אטריות סובה (פסטו אסייתי, אדממה, אבוקדו, פטריות שיטאקה, שערות סלק, רוטב מיסו יוזו - 47 שקלים); צ'יראשי סלמון גריל (צלוי בטריאקי, בתוספת אבוקדו, אדממה, שערות צנון, גזר, מלפפון, בצל ירוק, שבבי נורי וטריאקי ספייסי - 45 שקלים); קוביות סלמון (צרובות בטריאקי, על מצע של חסה ומלפפונים), והרול של ג'יג'י (סלמון טמפורה, אבוקדו, כרוב סגול, טונה קצוצה, איולי ספייסי יוזו וצ'ילי חריף - 52 שקלים, מתאים בול ליום הסושי שחל השבוע).

ריבר, צילום: אסף קרלה

במשך חודשי הקיץ (יוני-אוגוסט) תתארח בירת אסטרייה דאם מדי שישי בצהריים במסעדה נבחרת אחרת, ותרים סעודה ספרדית אותנטית בניצוחו של שף מוביל. גיא גמזו יהיה הראשון שייטול את המושכות, החגיגה הראשונה התקיימה במסעדת אספרנטו בת"א עם מנות כמו צלעות תירס בחמאת פלפלים חריפים, קונפי דג מעושן ועוד.
ניתן להתעדכן בתאריכים ובלוקיישנים הבאים של הפסטיבל בעמודי הסושיאל של אסטרייה דאם - estrella_damm_il.

תאמינו או לא, אבל יש כזה דבר גלידה של בית מרקחת. רשת גולדה ו-Life, מותג הבית של סופר-פארם, משיקים קולקציית גלידה ומוצרים ממותגים במהדורה מוגבלת, קיצית ודי מפתיעה, חייבים להודות. בקולקציה: "הגדולה של ה-Life" - גלידת שמנת עם אסאי, שוקולד לבן ופירות יער, כמו גם פריטים דוגמת צידנית, מגבת חוף, מוס רחצה, מגבונים מבושמים, מפיץ ריח, סבון ידיים ובקבוק שתייה (15 שקלים לפריט, או 129 שקלים למארז מיוחד שבו קילו גלידה, צידנית, מגבת ומוס רחצה). להשיג בסניפי רשת גולדה וסופר-פארם עד 22.6.

סניף חדש ושני של בובע, המסעדה שדוחסת תבשילים מהמטבח של סבתא (גולאש, גונדי, בולונז, קציצות, סופריטו ועוד) לתוך חלה חמה וטרייה (אבל אפשר גם בצלחת), נפתח ברחוב קינג ג'ורג' 87, תל אביב. הסניף החדש מצטרף ללוקיישן המקורי בשוק צפון תל אביב, ובקרוב יושק סניף שלישי בקניון עזריאלי. לזה אנחנו קוראים בובע בריבוע.

סניף חדש לבובע בקינג ג'ורג' תל אביב, צילום: דויד מויאל

קליל ואיטלקי. רשת ג'ויה מציגה תפריט קיץ מרענן שבו מככבות מנות כמו פיצה ורדה (פסטו, שקדים, מוצרלה, פרמזן, ריקוטה, פטה וצנוברים - 64 שקלים); אנלוטי מסקרפונה (חמאת מרווה, שום, פרמזן ועירית - 78 שקלים), וטרטר דג עם גספצ'ו עגבניות (חציל שרוף, מלפפון, בצל סגול וירוק, פטרוזיליה, שקדים, פלפל חריף ולאבנה - 64 שקלים). לקינוח - קרמו שוקולד (52 שקלים).

אף שבגורדוס גאים כל השנה, הרשת המושחתת משיקה את "מצעד הפנקייקים" - קינוח מיוחד לרגל חודש הגאווה. מדובר במגדל פנקייקים ענקי וצבעוני בטעמי קינדר בואנו, לואקר, שוקולד חלב ולבן, פלוס הר של קצפת וגלידה בטעם קרם ברולה. מזל שהמצעד כבר היה כי אנחנו לא מסוגלים לזוז.

רשת פאזל בורגר מתרחבת לסניף שישי, הפעם בפתח תקווה (ברקת 9), לצד תפריט מעודכן הכולל נקניקיית אנטרקוט (סלט עגבניות וטחינה - 33 שקלים); בופאלו ווינגס - 48/32 שקלים; נאגטס - 34 שקלים; המבורגר מראדונה (המבורגר, אסאדו מפורק, צ'ימיצ'ורי ואיולי - 74/59 שקלים); והמבורגר יום העצמאות (קציצת טלה וירקות בגריל, טחינה וסחוג - 48 שקלים). הרכבה נעימה.

שבו, תאכלו מיני בורקס פינוקים. במאפה נאמן משיקים קולקציית מגשי אירוח מגוונת לכל טעם. בהיצע: פלטת דניש שמרים (50 יחידות, 89 שקלים); פלטת מיני פיצות (20 יחידות, 150 שקלים); פלטת נשנושים (סיגרים וקובה צמחוניים, כ-2 ק"ג - 150 שקלים); פלטת טרטלים מלוחים (24 יחידות, 150 שקלים); פלטת מיני בייגלה רומני (9 יחידות במילויים שונים - 120 שקלים) ופלטת מיני בורקס פינוקים (20 יחידות, 140 שקלים).

מגשי אירוח של מאפה נאמן, צילום: אלון שהרבני

פסטיבל הוויסקי השנתי של בנא משקאות יתקיים ב-19 ביוני בין 17:00 ל-21:00 בשדרות יוסף לישנסקי 9, ראשון לציון. במסגרת הפסטיבל תחשוף הרשת קטגוריית וויסקי עולמית חדשה (עם השקות של וויסקי יפני), ויהיו גם סדנאות וויסקי, טעימות של עשרות סוגי וויסקי, פוד טראק לרעבים, מוזיקה ומבצעים. 100 שקלים לכרטיס, כולל כוס וויסקי ו-50 שקלים לרכישת וויסקי בחנות. לחיים.

בית אריאלה, הספרייה העירונית של תל אביב, זכתה לשיפוץ ולהשקה מחודשת, ולאחרונה גם נפתח במקום בית קפה חדש - אריאלה. המתחם, שבו כ-80 מקומות ישיבה, מציע תפריט הכולל כריכים, מאפים, סלטים ומנות לקחת, סוגר פינה לעובדי האזור ולפוקדי בית המשפט, מוזיאון תל אביב ותיאטרון הקאמרי. למקרה שאתם בסביבה.

תפריט חדש לבר הקולינרי Spolia, הממוקם בכניסה לשוק הפשפשים ביפו (יפת 20). המנות משלבות בין הטעם הישראלי, הטורקי והאסייתי, והנה כמה הצצות: סוכריות טמארי (סלמון, טונה אדומה, מוסר ים, סלמון צרוב, רטבים וטוביקו); לחוח דג (דג מוסר אפוי, לבנה וסלט עלים); רביולי סלק (מנה מחודשת); סלט ירוקים (חסה מעושנת, שעועית ירוקה, אפונה, איולי ואבן יוגורט), וסביצ'ה מוסר ים.

תפריט חדש לספוליה, צילום: דויד מויאל

רובע בר יין התל אביבית יוצאת מהעיר הגדולה ותפתח בספטמבר הקרוב לוקיישן חדש בהוד השרון, הממוקם במתחם הנשיאים - מרכז מסחרי בחלקה המזרחי של העיר. המסעדה תוקם בהשקעה של כ-2.5 מיליון שקלים, תתפרס על פני שטח של 200 מ"ר ותמנה 110 מקומות ישיבה בפנים ובחוץ. בגזרת התפריט נוכל למצוא את מנות הדגל של סניף האם, לצד מנות חדשות, ספיישלים וכמובן - מעל 100 סוגי יין מרחבי העולם. כמו כן, פעמיים בשבוע יתקיימו במקום אירועי סומלייה מודרכים.
במתחם הנשיאים המתפתח קיימות רשתות קולינריות נוספות כמו קונדיטוריית שמו, אר קפה, גלידריית גולדה ומעדניית סוליקו של שף אבי ביטון.

טל בורגר (דרך בן גוריון 14, בת ים) חוגגת 20 שנה להיווסדה, אבל הפעם המתנות הן בשבילנו: עד 30.6 תציע המסעדה מנת המבורגר אנטריקוט או טלה ב-20 שקלים (במקום ב-50 שקלים). עוד מנות נבחרות בשתי עשיריות: כריך אסאדו מפורק, שניצל, כנפיים וגם המבורגר טבעוני, לחוגגים שמעדיפים לא לצרוך בשר. האותיות הקטנות: המבצע בתוקף לחברי מועדון ולמצטרפים חדשים (הצטרפות בחינם) בימים א'-ה' עד השעה 19:00, ברכישה במקום בלבד (לא כולל משלוחים). זכאות חד פעמית לכל חבר.

ב-23.6 תרים בירת קרלסברג לומה מתחם פופ אפ בדיזנגוף סנטר, תל אביב. תמצאו שם בר, חנות מרצ'נדייז, פינת ישיבה, ושימו לב לזה: חדר חושך ללגימת הבירה וקבלת חוויה שתחדד את חושי הריח והטעם שלכם, ללא הסחות דעת מיותרות (רצוי לא להתחכם ולהימנע משימוש בפנס של הטלפון). מתחם הפופ אפ יפעל עד 1.7, והוא ממוקם בקומת הקרקע של בניין A.

הסופרטראפלס של חברת פרינג'י אולי נראים מושחתים, אבל המציאות הפוכה לגמרי. הם דלי קלוריות, אינם מכילים סוכר ותוספים אחרים, ובגדול יעשו לכם רק טוב. אז מה כן יש בהם? סיבים תזונתיים (שעועית, שיבולת שועל ואגוזים), פחמימות מורכבות, אומגה 3, חלבון, כולין משעועית לשיפור חילוף החומרים ורכיבי סופרפודס נוספים. להשיג במגוון טעמים (קוקוס, קקאו, מאצ'ה פיסטוק, מאצ'ה לאטה, אקסטרה חלבון ועוד) באתר https://he.freengy.com

בוהריים מול הנוף: בית הקפה ריטואל שבפארק הייטק בר לב שבגליל המערבי (צמוד לתחנת רכבת אחיהוד, בין עכו לכרמיאל), מגיש בימי שישי תפריט בראנץ' חדש ובו מנות כמו ניוקי בעבוד יד עם פילה דג ים, דוסה (קרפ הודי במילוי תפוחי אדמה, בצל ואופנה), טורטליני גבינות, בורקס תוניסאי, שקשוקה ועוד. 110-70 שקלים לאדם. אירוע ההשקה יתקיים ביום שישי, 24.6, עם כוס יין או קוקטייל על חשבון הבית והופעה של להקה מקומית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...