אחרי חמש שנים במתחם "אושילנד" בכפר סבא, מסעדת "המקדש" של השף לירן בלו, שהפכה לפופולרית מאוד בקרב אוכלי הכשר וחובבי הבשר באזור, עוברת דירה. היעד החדש: פתח תקווה, בחלל מושקע במיוחד שעבר שיפוץ ארוך.
התפריט משתנה מדי יום בהתאם לנתחים אבל יש גם לא מעט מנות ראשונות מסקרנות בטכניקות מיוחדות, ואפילו תפריט טעימות שווה במחיר שלא מוצאים בהרבה מקומות - 250 שקלים לראש כולל שתייה.
בין המנות שניתן למצוא בתפריט המנות הראשונות: פסיפס פרוסות סלמון עטופות באצת נורי שרופה מעושנות בעצי לימון מוגש עם גספצ'ו מלפפון ומנטה טריה, קרם לימון כבוש קוויאר סויה ועלי זעתר (68 שקלים); פרוסות דקות של בשר שייטל נא בתיבול עדין של שמן תפוחי אדמה מדורה ומלח גס, ספרות בלסמי וגרידת "פרמזן" ביתי (59 שקלים); שיפודי טונה טרייה על ענף קארי צרובים קלות בפחמים, קרם גזר וג'ינג'ר ופרחי דבש מעל מלפפון חריף דחוס בוואקום לצד קונסומה עגבניות שרי צהובות (62 שקלים).
בעיקריות: ספייריבס טלה מעושן בעצי חרוב מוגש על קרם ארטישוק ירושלמי וסלט פריקי ועשבי תיבול מקומיים (139 שקלים); תבשיל כתף אנגוס ולחי עגל בבישול ארוך בציר בקר ובירה לבנה לצד פירה תפוח אדמה וסלט עשבים תאילנדי (119 שקלים); פרגית שחורה שנחה 24 שעות במרינדה של וויסקי מעושן ונצרבת בתנור לבנים עם תערובת תבלינים. מוגשת על תבשיל פריקי, רוטב יקינוקי ועלים מהבקעה (89 שקלים).
מסעדת המקדש
שעות פעילות: ימים א-ד 12:00 – 21:30 יום ה' 12:00- 22:00 (המטבח נסגר כשכל הסועדים סיימו את ארוחתם)
טלפון: 09-9777007
הפסגות 9, פארק עופר, פתח תקווה
