לה גוטה | צילום: גיל אבירם

חגיגת עדות וטעמים: אלו המקומות שאסור לכם לפספס באשדוד

לקראת פסטיבל "עמים וטעמים" שיצא מחר לדרך, אספנו עבורכם יעדי חובה בעיר שנחשבת לפנינה קולינרית • על הפרק, סינדרלות חדשות ומקומות וותיקים • תגיעו רעבים

אשדוד היא כבר מזמן לא רק עיר נמל אלא פנינה קולינרית שיש שיטענו שטרם התגלתה. יש בה מסעדה תאילנדית, לטעמי, הכי טובה בארץ, שתזכיר לכם את דוכני אוכל רחוב של ארץ הסיאם. יש בעיר גם פיצה נפוליטנית כל כך טובה שלא בטוח אם בנאפולי עצמה תמצאו משהו שדומה לה.

העיר הדרומית מציעה גם פינה פריזאית חדשה של פטיסרי צרפתי יצירתי ויוצא דופן, מוסד ותיק של סנדוויץ טוניסאי מהמפורסמים בארץ, מסעדה ים תיכונית מעולה שבדיוק פתחה סניף שני וגם מסעדה הודית שכבר 30 שנה מעלה בקרב כל מי שנכנס בשעריה את הגעגועים לאוכל המיוחד של תת יבשת.

גם מסעדות מרוקאיות יש בעיר וגם מסעדות דגים מעולות, מסעדות המתמחות במטבח בוכרי, גאורגי, אתיופי וכאלה המצעיות מנות אייקוניות של ארה״ב ואת מנת אוכל רחוב הכי מפורסמת בהולנד. בקיצור, כבר הבנתם, שפע קולינרי-עדתי הכי רבגוני שאפשר להעלות על הדעת.

מחר ומחרתיים (18-19.5) יתקיים בעיר פסטיבל אוכל שנתי שמוקדש לכל עדות העיר (אחרי פגרה של שנתיים בשל מגפת הקורונה) וזו סיבה מצוינת להכיר קצת יותר מקרוב את הפסיפס הטעים שלה.

פארינו

שום דבר ואף אחד לא יכין אתכם למה שתגלו אם תגיעו למתחם מסחרי קטן ברובע א׳ של העיר. בפיצריה הקטנה והצנועה מכין יאן הרוש פיצות נפוליטניות שבקלות אפשר לומר עליהן שהן הטובות ביותר מסוגן בארץ. הן עשויות מבצק מושלם, דק ואלסטי במרכז, נפוח ומפוייח קלות בקצוות. לצורך החיתוך יאן מגיש אותן עם מספריים (אבל אפשר, ומומלץ, לבקש סכין ומזלג).

פארינו, צילום: לין לוי

חוץ מהמרגריטה הקלאסית שמציגה ביצוע לא פחות ממופתי, יש בתפריט גם פיצה לבנה מעולה עם רוטב שמנת כמהין, תערוכת פטריות, פרמז׳ן מוצרלה ובזיליקום וגם פיצת קרצ׳ופי מיוחדת עם ארטישוק א-לה רומנו וקרם כוסברה ואפילו פיצה עם זעתר ולאבנה!

אל תוותרו כאן גם על ספוליאטלה - מאפה איטלקי בצורת קונכייה שעשוי מבצק מדופדף ממולא בריקוטה הדרים ועל קנולי ממולא בקרם ריקוטה ושבבי פיסטוק שיספקו את הסיומת המושלת לארוחת פיצה.

האשל 11 אשדוד, 08-6176648

לה גוטה פטיסרי

גם הפטיסרי הצרפתי החדש שנפתח בעיר נמצא במיקום לא שגרתי בדומה ל״פארינו״. הוא ממוקם ברובע א׳ ואותו פתחה הקונדיטורית אורלי כץ שלמדה אצל רזי הקונדיטוריה בארץ. במקום שלה יש קסם מיוחד כי הוא לא ראוותני והקולקציה שבויטרינה מאופקת וצנועה, אבל כל קינוח שתבחרו יתפוצץ לכם כמו זיקוקי דינור בתוך חלל הפה כבר בביס הראשון.

לה גוטה, צילום: גיל אבירם

חלק מהקינוחים עוברים בקונדיטוריה שמעבר לקיר זכוכית ענק תהליך של לא פחות משלושה ימי עבודה עד שהם מגיעים לתצוגה שהיא קלאסיקה בהתגלמותה ודומה יותר לחנות של תכשיטים. אורלי מכינה פלאן מדהים וקנלה דה בורדו - עוגת פודינג עם קרום קרמלי פציח מבושמת בווניל ורום שקשה מאוד למצוא בארץ.

כדאי לטעום כאן גם את הקינוח ״קרמלו״ מאגוזי לוז קלוי, קרמל מלוח, שוקולד דולסה, שכבה קראנצ'ית של פרלינה לוז ושקדים מקורמלים ואת פחזניית ״אורליקה״ מבצק רבוך במילוי קרם פטיסייר ונילי, קרמל רך ושנטי וניל.

אבא הילל סילבר 11 אשדוד, 08-9233825

Bada Boom

באדה בום אמנם מוגדרת בתור מסעדה איטלקית ומתהדרת בטאבון ענק שיובאה במיוחד בארץ המגף אבל בפועל היא מביאה לעיר את המטבח הים תיכוני במלוא הדרו ואת אווירת ה-fun dining האופנתית כיום.

המסעדה ממוקמת בלב הפריים לוקיישן של העיר המכונה ״הסיטי״ והיא גדולה, מרשימה יפה ומעוצבת כמו מסעדות העיר הגדולה. מכיוון ששף המסעדה, יוחאי ז׳נו שייך לשושלת אנשי הים של העיר, הדגים מככבים כאן בתפריט ובשבילם שווה להגיע, ובמיוחד בשביל המנות עם הדגים הנאים.

באדאבום, צילום: שירן כהן שי

במטבח הפתוח מכינים כאן טאטאקי טונה מעולה, קרפצ׳ו דג עדין, סשימי,  סביצ׳ה, טרטר וסיגר ממולא דגים. מנה נוספת שכדאי לטעום הוא סלט בשם ״פנטזיה״ שללא ספק מצדיק את שמו עם הרכב הכולל חסה, אנדיב סגול, גבינת עזים מקורמלת, פקאנים ופרי העונה. יש כמובן גם פיצות ופסטות וגם קוקטיילים מושקעים אבל כאמור, הדגים הם הלב של המסעדה.

 הגדוד העברי 5, אשדוד, 08-6157777

סניף חדש - big fashion דרך הרכבת 1, אשדוד, 08-618-3333

רונג'אן

לעומת שלושת המקומות שכבר הזכרנו, רונג׳אן שייכת להיכל התהילה של ותיקי העיר. המסעדה התאילנדית הזו שהיא one man show של אישה שעל שמה היא גם נקראת והכול במקום יותר אוטנתי מהמקור. הצלחות, המפות, העיצוב וגם האוכל עצמו כמובן יחזירו אתכם לרחובות בנקוק עם דוכני האוכל הצבעוניים שלה. בזמן שרונג׳אן מג׳נגלת על הווק במטבח, בעלה אבי מארח את הקהל, התוצאה של שיתוף הפעולה בין השניים היא ארוחה הצגה.

רונג׳אן, צילום: אבי אבטה

האוכל כאן נאמן אחד לאחד למקור, פשוט ולא יומרני כמו במסעדות של המקומיים בתאילנד. יש בתפריט סלט פפאיה נהדר וספרינג רול פריך ממולא בירקות קראנצ׳יים, מרקים על בסיס חלב קוקוס שמוגשים בסיר נירוסטה ענק ופאד תאי כמובן. לסיום לא יוותרו לכם על הבננה לוטי המפורסם

 מקס נורדאו 24 אשדוד, 08-8645710

נמסטה

המסעדה ההודית הזו ממוקמת ממש על הים, אבל עם הגב אליו. החדשות הטובות הן שכאן מסתיימת רשימת החסרונות שלה. מדובר על מסעדה הודית משפחתית שפועלת מאז 1991 ומגישה תפריט ענק ולא חריף באווירה הכי אותנטית שאפשר לבקש.

נמסטה, צילום: שירן שי

אם לא הייתם בהודו כאן תוכלו לקבל טעימה קטנה מהטעמים הצבעים והריחות שלה. אם הייתם, תקבלו ב״נמסטה״ סחרחורת של זיכרונות. התפריט מציע אוכל רחוב הודי כמו בטטה וואדה, סמוסה, פקורה ובג׳יה, את כל הסוגים של הלחמים ההודיים שנאפים בתנור תנדורי וגם מנות מעולות של צ׳יקן טיקה וצ׳יקן באטר ותבשילים טבעוניים המפורסמים של המטבח ההודי כמו פלאק פניר ואלו גובי. טאלי לא תמצאו כאן אבל יש  מנות אורז בינהן קשמירי פולאו וסוגים שונים של ביריאני.

 הטיילת 20 אשדוד, 08-8562437

הסנדוויץ הטוניסאי של מוריס

למרות שלא מדובר על הפריקסה הכי מיוחד בארץ, הוא ללא ספק אחד המפורסמים. מחוץ למקום הצנוע שממוקם במרכז המסחרי הישן תמיד משתרך תור ארוך של מעריצים נאמנים שחושקים בלחמנית פריקסה שמוריס מטגן כבר 35 שנה.

הטוניסאי של מוריס, צילום: רחלי אמיר

אין כאן שום גימיק, פשוט פריקסה טעים וטוב של פעם עם רוטב חריף, טונה, תפוח אדמה, ירקות, ביצה קשה ולימון כבוש. ואפילו שהמנה אינה זולה, היא נחשבת למאכל נוסטלגי של העיר ולנציגה הטוניסאי של המפה הקולינרית שלה.

 המרכז המסחרי רובע א' אשדוד, 08-8567161, כשר

הכניסה לפסטיבל ״עמים וטעמים״ שיתקיים בין 19-18 למאי בין השעות 18:30-23:00 בפארק ״גן אלישבע״ היא ללא תשלום ומחיר כל המנות שיוצאו במהלכו יעמוד על 10 שקלים בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...