האם אחרי השוקולד חיידק הסלמונלה מגיע גם לכריכי ומוצרי עוף? התשובה לכך חיובית, לפחות בבריטניה. רשתות השיווק השונות במדינה פתחו בריקול ענק של סנדוויצי עוף שונים על רקע הימצאותם של חיידקי סלמונלה בעוף.
בין החברות שקראו להחזיר את המוצרים: רשת אלדי, מארק אנד ספנסר, פרט א מנג'ר, רשת וייטרוז וכן רשת סיינסבורי'ס. הרשתות השונות האלו פרסמו הודעות על החשש מהחיידק כשלמשל וייטרוז מסרה לדיילי מייל כי "אנו מחזירים ללא עלות מצד הלקוחות 10 סדרות שונות של כריכי העוף שלנו בגלל חשש לחיידק סלמונלה. אל ללקוחות לצרוך את הפריטים האלו והם יקבלו החזר כספי מלא על הקנייה שלהם".
דובר סיינסבורי'ס, גם צייץ בטוויטר: "אנו אוספים חזרה את רוב הסנדוויצים של המותג שלנו וכן של המותג Taste the Difference, אנו עושים זאת כאמצעי זהירות כיון שהספק שלנו הזהיר מתוצאות אחדות חיוביות לסלמונלה במוצרי העוף המבושלים שלנו".
לקוחות בריטיים רבים מציינים כי מורגש מחסור גדול בסופרים השונים בסנדוויצים ובמוצרי העוף המבושל כשהמקומות השונים מסירים את הכל מהמדפים וגורמים למחסור.
כעת עולה השאלה האם אחרי שחברת קינדר עשתה ריקול לביציי הקינדר הפופולריות שלה, דווקא בהתאמה עם חג הפסחא הנוצרי דבר שגרם לתסכול בקרב ילדים רבים, נראה ריקול עולמי גם למוצרי עוף? ושאלה נוספת היא האם אחרי בריטניה נגלה עוף עם סלמונלה גם בישראל?
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו