השף יובל בן נריה | צילום: אורי גירון

15 מנות, ומה המחיר? כל הפרטים על ערב האומקסה של יובל בן נריה

הארוחות המיוחדות מתקיימות מדי ראשון במסעדת "a" של השף הפופולרי, ובכתבה כל הפרטים הדרושים לכם כדי להגיע לשם • וגם: סרפינה נפתחת לעסקיות ושבוע הקוקטיילים של תל אביב יוצא לדרך • חדשות האוכל

תנו ליובל בן נריה לבחור את הסושי שלכם. מסעדת a (מגדל עזריאלי שרונה, דרך מנחם בגין 121, ת"א) מקיימת מדי יום א' ערב "אומקסה" - ארוחת טעימות יפנית, שבה השף בוחר את סט המנות המוגשות באותו ערב, משוחח ומסביר עליהן. הארוחה נערכת מסביב לבר כאשר חלל המסעדה מוחשך, כדי למנוע הסחות דעת מיותרות ולהעצמת האינטימיות בין השף לסועדים.
האומקסות של a מורכבות מ-15 מנות (13 מלוחות וצמד קינוחים), חלקן לקוחות מתפריט המסעדה אך רובן משתנות. הן כוללות שני סבבי הושבה, ב-18:45 וב-21:15, המותאמים ל-36 סועדים בלבד. העלות היא 580 שקלים לאדם, כולל מים מינרליים ומוגזים.

ממשיכים עם יובל בן נריה, אבל הפעם בטאיזו. הסומלייה הראשי של המסעדה, צור לסטר, יקיים ערב חגיגי ב17.5 בשם "דרינק פינק". הערב נועד לקדם את יין הרוזה הישראלי ולכן יהיו בו 60 כאלה שיימזכו לכוסות במהלך הערב, שבו גם יושק לראשונה בקבוק היין החדש פרי שיתוף הפעולה של המסעדה עם יקב ויתקין.
להזמנות: 035225005

דרינק פינק, טאיזו, צילום: יחצ

השף תומר אגאי ומסעדת צ'נה (הרצל 10 ת"א) משיקים מנות פועלים מסקרנות שיוגשו במקום לאורך חודש מאי, שנפתח, כידוע לכל, עם חג הפועלים. בין המנות, בסגנון איטלקי כמובן, כריך מיט בולס מלחם לבן עם אסאדו טלה ורוטב עגבניות, פסטה מיט בולס,ראגו עגבניות, תבשיל אסאדו ביין ועוד הפתעות.

מנות פועלים בצ'נה, צילום: אנטולי מיכאלו

תפריט העסקיות של סרפינה האיטלקית (איינשטיין 10, רמת אביב) יוצא לדרך ומוגש בימים ב'-ה' בין 12:30 ל-17:00. החל מ-69 שקלים תקבלו מנה ראשונה ועיקרית במחיר המנה העיקרית, כמו קרפצ'ו פומודורו, סלט ברזל (עשבי תיבול קצוצים, עדשים שחורות, קולרבי, כרובית, אגסים, גורגונזולה ושקדים קלויים); ארנצ'יני נפוליטנה; פיצה טרטופו ביאנקו (בשמל, כמהין, ריקוטה, מוצרלה, פרמז'נו וקרפצ'יו כמהין); פילה ברמונדי בקראסט פיסטוקים ושקדים (פירה תפוח אדמה, אנדיב צלוי וציר דגים לימוני); ונתח בשר בעישון ביתי.

ספגטי טרטופו, סרפינה, צילום: גיל אבירם

שבוע הקוקטיילים של תל אביב חוזר ב-15.5, ועד 21 לחודש יגישו מעל 80 ברים ומסעדות משקאות אלכוהוליים צבעוניים ומיוחדים במחיר נגיש של 30 שקלים. בין הברים המשתתפים: אימפריאל, קונסיארג', 223, רעמסס, הולי, קה פה הנוי, לולי, פופה, דלידה ורעמסס, והשנה - שימו לב לזה - משתתפים בחגיגה גם ברים מחוץ לתל אביב, כמו זאלמה בבאר שבע, גטסבי בירושלים, וספר בחיפה, מרי סקיי בנתניה ומוניסיפאל בהרצליה.
ויש גם אירועי פופ אפ: במסעדת Ole (שביל האטד 5), למשל, יתארח במשך שבוע המותג טנקרי עם תפריט קוקטיילים על טהרת הג'ין והתבלינים (ומסיבת סגירת פסטיבל מקפיצה ב-21.5), ואילו בצ'נה (הרצל 10) יקיימו לקראת שבת בראנץ' בשילוב סדנת שזירת פרחים, בשיתוף ליקר סן ז'רמן.

שבוע הקוקטיילים של תל אביב, צילום: נווה אביאני

בית הקפה של פקטורי 54 בקניון הזהב בראשון לציון מציג תפריט מעודכן שגובש בהשראת קולקציות הקיץ של מותגי העל. ממתיקים את המלתחה: דניש פיסטוק וחמוציות ברוח הקולקציה של המעצב הצרפתי ז'אקמוס; עוגת סנט אונורה (פחזניות מזוגגות בקרמל וקרם פטיסייר) שאמנם מגיעה מהמטבח הצרפתי, אבל מייצגת את האישה האיטלקית של דולצ'ה וגבאנה; טארט לימון שזכה להארה מבית האופנה פוצ'י (ההדפסים שלו מגיעים השנה בגוונים לימוניים, שתדעו); וטארט פיננסייר פקאן שמתכתב עם הגוונים של פנדי. לא מתחשק קינוח? תמיד אפשר להזמין כריך באגט בהשראת צילומי הבגט עם התיקים של בוטגה ונטה. רק לא ללכלך את הבגדים בבקשה.

בית הקפה של הפקטורי 54, צילום: אסף קרלה

התגעגעתם ללולי? המסעדה מבית קבוצת NOX שבה לחוף גורדון, ת"א, לעונה שנייה עם מתחם סגור ואווירה אירופית בסטייל הריביירה הצרפתית. תוסיפו לזה בר משקאות על הטיילת, מועדון גלישה, שיעורי יוגה ואימוני כושר (החל מ-11:00), ומעבר לאווירה של לאונג' בר לצ'יל של אחרי העבודה (19:00-16:30), ותקבלו מעטפת יומית מושלמת.
מדי ערב (23:00-19:00) יהפוך המתחם לביסטרו על הים, בו ניתן יהיה לקיים מסיבות ואירועים פרטיים. גם תפריט הקיץ עודכן, עם מנות כמו שיפוד פרגית דונר, נתח בר ים אפוי בתנור, שיפוד דג בגריל, טיבון טלה ורביולי ארטישוק טבעוני. ובסופ"ש: תפריט בראנץ' החל מ-11:00.

לולי, צילום: אסף קרלה

ל"ג בעומר בפתח וב"נוי השדה" מציעים מארז קומזיץ גדול במיוחד. הוא יעלה 449 שקלים ותמצאו בו, בין היתר, אבטיח, עגבניות ומלפפונים, קטשופ אורגני, מרשמלו, פיתות, חומוס, סלט כרוב אדום, צלחות מתכלות, טחינה הר ברכה, דוריטוס, מלפפון חמוץ, קפה טורקי ואפילו שירון למדורה.

מבקרים בשוק מחנה יהודה שזוממים על שווארמה טורקית, קבב כבש או קובה מטוגנת ישמחו למצוא את מבוקשם ב"טורקישוק", דוכן אוכל רחוב טורקי שנפתח לאחרונה בלב השוק ומספק מטעמים מסורתיים ואווירה אותנטית.
חלק ממנות התפריט: יפרח (עלי גפן במילוי אורז בסמטי, לימון, עגבניות, שום ויוגורט - 32 שקלים); קובה נבלוסייה (קובה במילוי בשר, עגבנייה קצוצה ומטבלים - 36 שקלים); שווארמה דונר (בשר עגל וכבש, סלט עגבניות, ירקות שוק, טחינה ועמבה - 44 שקל בפיד רמאדן*, 49 שקלים בלאפה); וקינוחים כמו לחמניות באן במילוי קרם חלווה ושוקולד, וסיגר שוקולוד (סיגר בטיגון עמוק במילוי שוקולד). המקום כשר למהדרין.

מסעדת טורקישוק בירושלים, צילום: עוז אוחיון

מסעדת סיטרה חוגגת את יום הקוקטיילים הבינלאומי בערב מיוחד שיתקיים ב11.5 ובו יתארח במסעדה המיקסולוג אמיר בביוף. על הפרק: תפריט מיוחד המכיל 10 קוקטיילים על בסיס טקילה. בסיום הערב ייבחרו שלושה ואלו ייכנסו לתפריט למשך כשלושה ימים.

מסעדת הבשרים 300 גרם שבמושב בצת פתחה סניף קצבייה כשר בנהריה (הרצל 54), שגם משמש חנות המפעל של המסעדה. מבצעים לדוגמה: המבורגר אנטרקוט, צ'וריסוס עגל או נקניקיות מרגז ב-45 שקלים לק"ג, סינטה אנגוס עגלה ב-80 שקלים לק"ג ואנטרקוט אנגוס ב-95 שקלים לק"ג. המחירים תקפים עד אמצע מאי. רוצים לטרוף משהו על המקום? אין בעיה, יארגנו אתכם שם כמו שצריך על בגט אסאדו או אנטרקוט ישר מהמעשנה ב-27 שקלים.

בדרך לאילת עוצרים להתרענן עם לא פחות ממאה, כן, מאה, טעמי גלידה, שממתינים ליורדים דרומה בפונדק יטבתה. בטעמים הבולטים: "דרום אמריקה" (שוקולד עם ריבת חלב ושוקולד לבן); "קפה ברזיל" (גלידת שוקולד וקפה עם ריבת חלב); משקה "יטבתה מורגנה" (שכבות של אייס שוקו יטבתה, קרם טופי, אייס מוקה, שברי עוגיות וקצפת); ומנת הדגל של המקום - גלידת יוגורט תמרים.

רשת פאפא ג'ונס ממשיכה להתרחב ופותחת בחולון את הסניף ה18 שלה, והשלישי שנפתח החודש אחרי רמת השרון והקריות.
שדרות ירושלים 95, חולון

הפיצרייה הרעננית "פאצו פיצה" עוברת לעבוד לפי אג'נדת ה"פארם טו טייבל", קצת חריג כשמדובר בפיצרייה אוכל רחוב, אך מעניין. בתפריט החדש במקום, שיבוסס על תוצרת חקלאית טרייה, יגיע היבול העונתי מהגינה החקלאית היישר כתוספת לפיצה שלכם. בין היתר נמצא שם תוספות כמו תרד תורכי, פלפלים חריפים ושלל סוגי עשבי תיבול טריים.
היצירה 5 רעננה

פארם טו טייבל בפאצו פיצה רעננה, צילום: יחצ

רוקט, רשת בתי הקפה מבית קבוצת CIP (חברת ההסעדה "מבושלת", מותג הארוחות המוכנות Daily Kitchen), משיקה שני סניפים חדשים בפתח תקווה (אהרון ברט 18, בזל 25). מטרת הרשת החדשה והחלבית, שצופה לפתוח בשנתיים הקרובות שישה סניפים נוספים, היא להגיש אוכל מזין וטעים תמורת 55 שקלים למנה היקרה ביותר. תמצאו בה כריכים, סלטים, מרקים, פסטות, מאפים, מיצים ומוצרי מעדנייה. שיהיה בתיאבון ולבריאות.

מסעדת קרלטון על הים שבמלון קרלטון, ת"א (אליעזר פרי 10), משיקה תפריט בראנץ' חדש שיוגש בימים א'-ו' בין 8:00 ל-11:00. עד סדר היום: לחם אפוי בטאבון, מאפים, סלטים, גבינות, יוגורט, פירות טריים, קוקטיילים ושפע מטעמים אחרים. 140 שקלים לאדם.

בראנץ' במלון קרלטון, צילום: יחצ
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...