מסעדה חדשה ודי מדוברת נפתחה בימים האחרונים בכפר האומנים עין הוד. שמה בישראל פיגם ומי שעומד מאחוריה הוא השף דן זוארץ, שבין היתר הקים את דלידה, בר האוכל התל אביבי הפופולרי.
המראה של המסעדה, כמו הלוקיישן, הוא די חריג, במובן החיובי של המילה כמובן.
המסעדה ממוקמת מעל אמפי עין הוד, עם מרפסת פתוחה שצופה לנוף היפה באזור - הכרמל והים, העיצוב אמנם פשוט אך גם מאחוריו ומאחורי כלי הקרמיקה במקום לא מעט מחשבה. זוארץ, שעזב את תל אביב לטובת כפר האמנים, שיפץ את המבנה בעצמו בזמן שעמל על השראות מקומיות לתפריט המסעדה.
ההשראות הן מלבנון, תורכיה, יוון ואיראן, וחומרי הגלם הם ממקומות קרובים הרבה יותר - דגה מקומית, ליקוטים, ירקות בלאדי ועוד, כך שגם כאן התפריט ישתנה בהתאם למה שיש לאדמה להציע, ואנחנו נצטרך להגיע יותר מפעם אחת.
ומה אוכלים?
בקטגוריית הפתיחים נמצא פאטיר תרד וזעתר עם יוגורט יווני, חומוס ותטבילא, ברולה פלפלים חריפים ופטה צאן, קציצת דג ברוטב אדום ועוף מפורק על מלוחיה. במנות הגדולות יותר נאכל פילה לברק עם קרם גזר, קובנייה פרידה עם איולי יוגורט, מפרק תימני מפורק על ברוסקטה וקישואי בלדי קטנים על חמאת עגבניות ולימונית עם צ'יפס מרווה.
פיגם
אמפי עין הוד
ימים רביעי וחמישי 17:00 עד 00:00
שישי שבת
12:00-17:00 – תפריט מצומצם בתקופת ההרצה
17:00-00:00 – תפריט רגיל
טלפון להזמנות
0546833330
