"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"החלטה כואבת": הסיבות מאחורי סגירת המסעדה האהובה בב”ש
"טומהוק בית של בשרים" נסגרת לאחר שנתיים וחצי בהן הפכה להיות אחת המדוברות בבירת הנגב • המלחמה הכפולה מול איראן ופציעה של בנו בקרב, אילצו את הבעלים משה בוחבוט לקבל החלטה לא פשוטה
מסעדת טומהוק בית של בשרים. צילום: באדיבות המסעדה

"החלטה כואבת": הסיבות מאחורי סגירת המסעדה האהובה בב”ש

"טומהוק בית של בשרים" נסגרת לאחר שנתיים וחצי בהן הפכה להיות אחת המדוברות בבירת הנגב • המלחמה הכפולה מול איראן ופציעה של בנו בקרב, אילצו את הבעלים משה בוחבוט לקבל החלטה לא פשוטה

מערכת היום
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

מסעדת “טומהוק – בית של בשרים”, מהאהובות והבולטות בבאר שבע בשנים האחרונות, סוגרת את שעריה לאחר תקופה מטלטלת שכללה פגיעות טילים במתחם בו פעלה, סגירות חוזרות ומשבר מתמשך בענף. מאחורי ההחלטה עומד בעל המקום, איש העסקים משה בוחבוט, שמוכר לרבים בארץ מעברו כשופט בליגת העל בכדורגל. כיום בוחבוט הוא חבר הוועדה המקצועית הארצית של שופטי הכדורגל.

תיעוד הנפילה בבאר שבע אתמול %2F%2F מצלמות אבטחה של עיריית ב"ש

בפוסט אישי שפרסם, שיתף בוחבוט את הרקע להחלטה הדרמטית. “שנתיים וחצי של עשייה מדהימה בבייבי שכל כך אהבתי”, כתב, ותיאר מקום שהיה “מלא בחום, אהבה, אוכל טעים ובעיקר חיוך מאיר פנים לכל מי שנכנס”.

המסעדה נפתחה ב-8 באוקטובר 2023, יום לאחר פרוץ מלחמת חרבות ברזל, ובמהרה שינתה את ייעודה: במקום פעילות מסחרית רגילה, הפכה טומהוק למטבח קהילתי שבישל מתרומות ובעזרת עשרות מתנדבים לעשרות אלפי חיילים וחיילות ברחבי הארץ.

עם חזרת הפעילות, בדצמבר של אותה שנה, הצליחה המסעדה לבסס מחדש את מעמדה. בין היתר, המציאה את עצמה עם ערבי ספיישל, ובראשם “חמישי שמח” - אירוע שבועי שמשך קהל רב.

הנזק במסעדה מפגיעת הטיל,

אלא שהמציאות הביטחונית טרפה שוב את הקלפים. ביוני פגע טיל במתחם בו פעלה המסעדה וגרם להרס משמעותי. המקום נסגר לשלושה חודשים לצורך שיקום, ורק ב-1 בספטמבר נפתח מחדש לאחר שיפוץ. אך גם אז לא תמו הקשיים: ביום הפתיחה המחודשת, קיבל בוחבוט שיחת טלפון דרמטית בה התבשר על פציעת בנו הבכור בקרב בעזה, מה שהוביל אותו לעזוב הכל ולהגיע לבתי חולים, שם שהה תקופה.

למרות זאת, המסעדה חזרה לפעילות, אך לא הצליחה להתאושש לחלוטין. לדבריו, מבצע נוסף והשלכות הלחימה באזור, לצד פגיעה כלכלית רחבה בעיר, הובילו לירידה חדה בפעילות. "המתחם ריק ומסעדה לא מתרוממת”, כתב. “זה הרגע שהבנתי שצריך לקבל החלטה שהיא כואבת”.

משה בוחבוט בימים טובים במסעדה, צילום: ללא

בוחבוט הודה לצוותים שליוו את המקום מהיום הראשון וללקוחות, "שהפכו לחברים ונהנו מהרגעים הקטנים של הפסקת צהריים אצלנו". הפוסט שלו זכה לתגובות מחזקות רבות.

סגירת טומהוק מצטרפת לפגיעה רחבה יותר בעסקים בבאר שבע, שנפגעו במהלך ימי הלחימה האחרונים. במהלך מה שכונה “מלחמת 12 הימים”, ספגה העיר פגיעות ישירות ועקיפות, שהובילו לשיבושים בפעילות הכלכלית, ירידה בתנועת הלקוחות ופגיעה מתמשכת בענף המסעדנות המקומי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...