תתחילו לאכול ממנו יותר. כרוב כבוש. צילום: Jiri Hera, שאטרסטוק

אתם אוכלים ממנו מספיק? הסוד הבריא של הכרוב הכבוש

מחקר חדש חושף כי תהליך התסיסה של הכרוב יוצר מטבוליטים שמגנים על מערכת העיכול

מחקר חדש שנערך על ידי חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה, דייוויס, חושף שלכרוב הכבוש המותסס יש יתרונות בריאותיים. המחקר, שפורסם בכתב העת Applied and Environmental Microbiology, מצביע על כך שכרוב כבוש מחזק את מחסום המעיים ועשוי להפחית דלקות.
צוות המחקר, בהובלת פרופסור מריה מרקו, התמקד באופן שבו התסיסה משנה את הכרוב וכיצד שינויים אלה עשויים לשפר את בריאות המעיים.

הם השוו את ההשפעות של כרוב טרי, כרוב כבוש, והתמיסה שנותרת לאחר התסיסה. המחקר מצא שכרוב מותסס, אך לא כרוב טרי, הגן על תאי המעיים מפני נזק שנגרם על ידי חלבונים דלקתיים.
התוצאות הראו שרק כרוב כבוש הראה השפעה מגינה על תאי המעיים.

"חומרים רבים שמופיעים במהלך תסיסת הכרוב מתאימים למטבוליטים המיוצרים על ידי המצע החידקי במעיים שלנו", אמרה מרקו. בין הכרוב טרי לכרוב המותסס נמצאו הבדלים כולל רמות גבוהות יותר של חומצה לקטית, חומצות אמינו, ותרכובות צמחיות מועילות לעיכול.

החוקרים זיהו מאות מטבוליטים שונים שנוצרו במהלך התסיסה, וניתחו מעל 500 מטבוליטים. "חלק מהמטבוליטים שאנו מוצאים בכרוב הכבוש הם אותם מטבוליטים שנוצרים על ידי החיידקים במעיים. זה נותן לנו קצת יותר ביטחון שהקשר שמצאנו בין המטבוליטים בכרוב הכבוש ובריאות מעיים הגיוני", הוסיפה מרקו.

כרוב כבוש בצנצנות, צילום: cheeseslave / flickr

לפי המחקר, התערובת המלאה של מטבוליטים בכרוב המותסס יעילה יותר מאשר תרכובות בודדות לבדן. כאשר החוקרים בדקו תרכובות בודדות מכרוב מותסס בנפרד, הם מצאו שהתרכובות הציעו הגנה מסוימת לרירית המעי, אך לא כמו התמצית המלאה של הכרוב המותסס.

"זה לא משנה, במובן מסוים, אם אנחנו מכינים כרוב כבוש בבית או קונים אותו מהחנות; שני סוגי הכרוב הכבוש הגנו על תפקוד המעיים", אמרה מרקו.

השלב הבא במחקר הוא ניסויים עם בני אדם.

"קצת כרוב כבוש יכול לעשות הרבה", אמרה מרקו. "יחד עם אכילת יותר סיבים ופירות וירקות טריים, מנה רגילה של כרוב כבוש יכולה לעזור לנו בטווח הארוך נגד דלקות, למשל, ולהפוך את מערכת העיכול שלנו לחסינה יותר", היא הוסיפה.

כרוב כבוש עשוי מכרוב קצוץ דק ומלח שהותסס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...