שוטרים ברכבת התחתית בניו יורק אחרי תקרית הירי | צילום: אי.אף.פי

רוצים להיות אמריקה? אולי כדאי להתחיל בזה שנלמד מהם איך מסקרים פיגוע

צפייה בערוצי החדשות האמריקניים בעת סיקור הירי ברכבת התחתית של ניו יורק הייתה דוגמה מצוינת לאיך אמורים להתנהל שידורי חירום

שיטוט בערוצי החדשות האמריקניים בעת סיקור אירוע הירי ברכבת התחתית של ניו יורק סיפק דוגמה כיצד אמורים להתנהג שידורי חירום. 

בשעה שבערוצים הישראליים מיהרו להגדיר את הירי כפיגוע טרור, הבליטו סרטונים מדממים מהטלגרם והבטיחו עדכונים שוטפים על "המרדף אחר המחבל", בתחנות הזרות שמרו על קור רוח.

"הזירה מאוד כאוטית ואקטיבית", דיווחה הכתבת של CNN, אולם דבר מזה לא הורגש במהלך הצפייה בה. היא עמדה הרחק ממקום האירוע, המתינה בשקט להצהרה פומבית של גורמי הביטחון ולא הפריזה בתיאורים גרפיים. באולפן הסבירו לצופים כי בשלב ראשוני שכזה, ולמרות ששמועות רצות, הכתבים ממעיטים בכוונה במסירת פרטים כי הם עדיין ממתינים לקבלת מידע מהימן ורשמי.

בינתיים ב־FOX News ניסו למשוך זמן עד שתגיע אינפורמציה מרגיעה, והעלו לשידור כל מיני מומחים שהסבירו לציבור כיצד לנהוג. בהמשך אנשי הערוץ ניסו לנתח את סוג הנשק שביצע את הירי לפי רמת הקטלניות שלו, ובהתאם לכמות הנפגעים והסיטואציה.

לאורך כל סיקור האירוע הופיע על המסך מספר טלפון למסירת מידע מודיעיני שיעזור לשוטרים לאתר את היורה הנמלט. כשתמונות בעייתיות קפצו על המרקע, ליוו אותן טשטוש ואזהרה על תוכן קשה באותיות גדולות שקשה מאוד לפספס.

לא רק רשתות הכבלים CNN ו־FOX נקטו בקו הנ"ל, אלא גם MSNBC, ואפילו ערוצי הברודקאסט שאיחדו שידורים עם תחנות אזוריות. כולם הקפידו על גישה שמרנית ואחראית. ככה זה כשהחדשות עובדות בשביל הצופים, ולא למען אחוזי רייטינג.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...