יהודה לוי ודאנה איבגי ב"מעילה" | צילום: אביר סולטן, yes

מה לסיפור המעילה של אתי אלון ולסדרה כמו "שובר שורות"?

הסדרה "מעילה", שעלתה ב-yes, מבוססת על אירועים ודמויות אמיתיים מפרשת הבנק למסחר, אבל נראה שהחופש האמנותי לקח אותה למחוזות אחרים

כשחושבים על פרשת המעילה של אתי אלון בבנק למסחר, הדבר האחרון שמדמיינים הוא שדה נטוש עם קרוואן, שבתוכו ספון חלפן כספים מאיים, ואצלו מתייצבים מאוחר בלילה האחים עופר מקסימוב ואתי אלון כדי למחוק חובות במיליונים של מקסימוב בעולם התחתון, עם צ'קים שהוציאה אלון במרמה מהבנק.

הסצנה הזאת חוזרת כמה פעמים בסדרה "מעילה", הדרמה החדשה (חמישי, 22:00 ב־yes Action) שמגלגלת את הסיפור מנקודת מבטם של אלון ומקסימוב, שאותם מגלמים דאנה איבגי ויהודה לוי.

יש משהו מוזר ברעיון לקחת סיפור מרחוב לילינבלום ולהלביש עליו וייב של "שובר שורות". מוזר כמו הרגע שמקסימוב מאיים לקפוץ מגג מגדל שלום באמצע ראיון עבודה גורלי של אחותו, או סצנה שבה השניים עוצרים לעשן, ואז יוצאים מהמכונית וצועדים מחובקים אל האופק.

זאת דרמה מתוסרטת ולא דוקו, ולכן הסדרה מצהירה בפתיחת כל פרק כי היא רק מבוססת על אירועים ודמויות אמיתיות. הסצנות המוגזמות נובעות מרצון היוצרים להעצים את הדרמה, להכניס בה נגיעות אמנותיות ולבנות מתח טלוויזיוני עד למצב שלעתים הכל מופרך מדי.

זה גם גורם לדמויות להיות חד גוניות. אתי נופלת שוב ושוב במניפולציות רגשיות של הסובבים אותה, ונאלצת לגנוב כספים כדי להציל את אחיה שמוצג כמטומטם חסר מודעות שרק "דופק את הראש בקיר".

עד כמה זה נאמן למציאות? לא נדע, בשל השינויים האמנותיים, ויותר מכך, משום שהאנשים מאחורי הדמויות - שהשתחררו בינתיים ממאסר ממושך - סירבו לשתף פעולה עם הסדרה, ואף דחו ניסיונות מצד השחקנים ליצור קשר כדי לעבוד במשותף על בניית הדמויות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו