אייל ברקוביץ׳ קיבל שלל כרטיסים אדומים לאורך הקריירה ככדורגלן. לעיתים בגלל הפה הגדול או הפתיל הקצר, אבל גם היתה הפעם ההיא שהורחק כי משך את אשכיו של איציק זוהר. ברקוביץ׳ תמיד היה פרובוקטור מהסוג הבלתי צפוי, שמביא יותר צרות משערים.
היום (ראשון) שוב הושעה, הפעם מהתוכנית שהוא מגיש מדי ערב עם מוריה אסרף ברשת 13 - אחרי שתפס בביצים של המגזר הערבי, ולא בפעם הראשונה. בעקבות אמירה גזענית שהשמיע בשידור כלפי ערבים, ולאחר עימות עם הקולגה לוסי אהריש (״תירגעי, את לא בכפר פה״) - ברקו הביא על עצמו את ההשעייה שקיבל.
הגיע הזמן לשים לב
אסרף, שנתנה לגיטימציה לגזענות הזו ואף היא השמיעה לאחרונה אמירות סמי-גזעניות, יצאה בזול מהתקרית וכבר הספיקה להתלונן על סתימת פיות. אבל הגיע הזמן לשים לב מה נפלט מהפה לאנשים בטלוויזיה, שמנצלים את מעמדם כדי למלא את האוויר בגזענות והסתה מתמשכת כלפי ערבים, חרדים, ביביסטים, שמאלנים, ובעצם כל קבוצה בחברה.
אותו דבר קרה לאיילה חסון, שדיקלמה בשידור הציבורי מסרים לא מבוססים על טוהר הבחירות ויצאה גזענית כלפי נשים בדואיות. בתאגיד ניצלו את המעידה כדי להתנקש בטאלנטית וסימנו לה את הדרך החוצה. אייל ואיילה, חסון וברקוביץ׳. לא תופתעו לשמוע כי מדובר במשתכרים הכי כבדים של שני הערוצים. ומה הם עשו בתמורה לכסף? ליבו שנאה, הפיצו גזענות ולא הביאו רייטינג.
פניית פרסה?
הגזענות פורחת. שומעים אותה כל דקה בערוץ 14 וגם אצל טאלנטים בכירים של 12 (נגיד, אלי אוחנה ועמית סגל). האם זוהי פניית פרסה בדרך להשבת השיח השפוי, המכבד והמכיל אל המסך? הלוואי. אבל רוב הסיכויים כי זו לא יותר ממשיכה קטנה בביצים.
