אבי שושן הודח אמש (שבת) מ"הישרדות" אחרי שישה פרקים, אבל כבר הערב (ראשון) הוא צפוי לחזור למסך, הפעם בערוץ 14. בפוסט סיכום ארוך שפרסם היום בחשבון האינסטגרם שלו, הודיע שושן כי ישוב בשעה 21:00 לתוכנית "הפטריוטים" בהגשת ינון מגל, שממנה נעדר בשבועות האחרונים בעקבות השתתפותו בריאליטי של רשת 13.
"תודה אישית לינון מגל, חבר. הערב ב-21:00 בפטריוטים. תבואו", כתב שושן בסיום הפוסט, ובכך אישר את חזרתו המתוכננת לפאנל.
כזכור, בסוף אוקטובר פורסם כי שושן הוצא לחופשה זמנית מ"הפטריוטים" עד לסיום חלקו המשודר ב"הישרדות". לפי הדיווח, בערוץ 14 לא אהבו את הופעתו במקביל בתוכנית של הערוץ המתחרה. כעת, יממה לאחר הדחתו, שושן מודיע כי ההפסקה הסתיימה.
"עשיתי טעות חמורה"
מלבד ההודעה על חזרתו לערוץ 14, שושן הקדיש חלק נרחב מהפוסט להתנהגותו כלפי ליר עוז ב"הישרדות", לאחר שכינה אותה במהלך אחד העימותים ביניהם "הכלבה של המדינה".
"מיד כשנגמר המשחק וסיימתי את דרכי בהישרדות, התנצלתי בפני ליר מול המצלמות וחברי השבט. אין שום מקום להתבטאות כזו כלפי אף אדם. אני אבא לבת, וכפי שאמרתי לה, ״עשיתי טעות חמורה״", כתב.
לדבריו, הוא הבין את חומרת הדברים כבר בזמן הצילומים ואף ביקש לעזוב את התוכנית: "לא הייתי צריך את המסך כדי להבין את האירוע. מיד איך שהוא קרה, ניגשתי לעורכת ולמפיקה הראשית של התוכנית וביקשתי לפרוש מהמשחק". שושן הוסיף כי לאחר הדחתו חש בעיקר הקלה: "למחרת כשיצאתי, הדבר הראשון שאמרתי לעצמי, ״תודה לאל שהסיוט הזה נגמר״".
"אין מחיר לאובדן החירות"
בהמשך חשף שושן כי סירב בעבר שלוש פעמים להצעות להשתתף בתוכנית, אך לבסוף שינה את דעתו.
"אני מגיש פודקסט מצליח, משתתף בתוכנית טלוויזיה פופולארית, אני לא צריך את זה. בסוף הרצון לחוות את המשחק והפיתוי הכלכלי היה גדול מכדי לסרב. המסקנה, תמיד ללכת לפי תחושת הבטן ואין מחיר לאובדן החירות", כתב.
הוא התייחס גם לתנאי הצילום ולדרך שבה הוצגו האירועים. "במשך 4 ימים עד לתקרית צולמו עשרות שעות. אתם ראיתם רק חלקיק מזה", טען, אך הבהיר כי אינו מאשים את ההפקה: "אני לוקח אחריות מלאה. ההפקה עשתה ריאליטי על הצד הטוב ביותר. זה הפורמט ועל זה חתמתי".
לדבריו, תנאי המשחק השפיעו עליו לרעה: "כשאתה בהישרדות, אתה נמצא בתנאי קיצון: ללא אוכל ושינה, חום אימים, בלי סיגריות ותנאים פיזיים ונפשיים קשים ביותר. לבסוף יצא ממני דבר שלא אהבתי בעצמי".
"מה עשתה לכם ילדה בת 9?"
שושן חשף גם את המחיר האישי והמשפחתי של הסערה סביבו. לדבריו, בשבוע האחרון ספג תגובות קשות ואיומים שכללו גם את ילדיו. "בשבוע האחרון ספגתי גל עכור ואכזרי מאנשים שאיחלו לי ובעיקר לילדיי דברים נוראיים ומזעזעים. תפנו את האש אליי, מה עשתה לכם ילדה בת 9?", כתב.
בהמשך הסביר כי יצא מהתוכנית עם מסקנה ברורה: "לא ללכת לתוכניות ריאליטי שהן ניסוי חברתי אכזרי שנועד להביא אדם לקצה היכולת הנפשית והפיזית שלו ולייצר רגעים כמו שראיתם".
לצד הביקורת, ביקש להודות למי שתמכו בו בתקופה האחרונה, וסיפר כי קיבל מרשת 13 זר פרחים עם הברכה: "תודה על החוויה, על התקופה ועל הדרך". את הפוסט חתם כאמור בהודעה על החזרה למסך: "ותודה אישית לינון מגל, חבר. הערב ב-21:00 בפטריוטים. תבואו".
