יונית לוי מגישה את המהדורה המרכזית של חדשות 12 כבר קרוב לעשרים וארבע שנים, ראיינה נשיאים אמריקאים והפכה לסמל של קור רוח מול המצלמה. מאחורי הפנים החתומות מסתתרת עיתונאית שסירבה בתחילה לתפקיד, שידרה תחת לחץ אישי כבד ולא תמיד הצליחה לעצור את הדמעות.
הערב (שלישי) היא תוביל את משדר הבחירות לכנסת של חדשות 12, אחד המשדרים הארוכים והתובעניים בלוח השידורים. לרגל ליל הבחירות ריכזנו חמש עובדות שכנראה לא ידעתם על מגישת המהדורה המרכזית.
1. הכישלון המפואר שלא קרה
ב-2002, אחרי שמיקי חיימוביץ' הודיעה על מעבר לערוץ 10, הציע מנכ"ל חברת החדשות שלום קיטל ללוי בת העשרים וחמש להחליף אותה בהגשת המהדורה. לוי, אז כתבת ועורכת בלי ניסיון של ממש בהגשה, סירבה, משום שהעריכה שזה יהיה "כישלון קולוסלי, קצר ומפואר".
את דעתה שינתה ההבנה שמעל כל הסיבות שמנתה לעצמה עמדה מילה אחת, פחד, ושפחד אינו סיבה טובה מספיק לוותר. גם הבמאי הראשי אבי אטיאס, חבר קרוב שלה, אמר לה אז שאושרת תעשה את זה טוב יותר, וכשביקשה ממנו כעבור עשור להודות בטעות, הציע לחכות עוד עשר שנים.
2. שעתיים בלי לדעת מה שלום אמא
חודשים ספורים לפני כן, ב-31 ביולי 2002, התפוצץ מטען בקפטריה פרנק סינטרה בקמפוס הר הצופים של האוניברסיטה העברית, ותשעה בני אדם נרצחו. לוי, שהייתה באותו יום המבזקנית התורנית, עלתה לשידור כשאמה, מרצה באוניברסיטה, נמצאת בזירה ואין לה מושג מה שלומה.
בקונטרול ידעו על המצב, אבל הצופים בבית לא ידעו דבר, ולדבריה גם לא היו צריכים לדעת. לוי סיפרה שבזיכרונה ההמתנה נמשכה נצח ובפועל כשעתיים, כי ב-2002 איש עוד לא שלח הודעה קצרה כדי לבשר שהוא בסדר, עד שהבמאית אמרה לה באוזנייה שאמה בסדר.
3. ילדה טובה ירושלים
כשגדי סוקניק הודיע על פרישה אחרי חמש שנים לצידה, ההחלטה להשאיר את לוי לבד מול המצלמה כלל לא הייתה מובנת מאליה. חברת החדשות קיימה כחצי שנה של אודישנים לשותף חדש, ולוי מדגישה עד כמה מהפכני היה אז שאישה תגיש לבדה בכל ערב מהדורה מרכזית בערוץ מסחרי.
את הביטחון לעשות זאת לבד נתן לה הפרשן אהוד יערי, ששאל אותה למה היא צריכה מישהו לצידה והזהיר שמול כל שותף "הילדה הטובה מירושלים" תתכווץ כדי לפנות לו מקום. לדבריה, ככל שהיא זוכרת, גם ארז טל שלח לה אז מייל והציע להשאיר את המצב כפי שהוא.
4. הפעם היחידה שיצאה מהאולפן
לוי מקפידה על פנים חתומות גם ברגעים הקשים, ובראיון לארז טל הסבירה שמי שיושבת בתפקיד שלה לא יכולה להתמוטט בבכי מול המצלמה, ואת זה היא שומרת לבית. המקרה החריג ביותר היה דיווח על ילד בן שמונה שנהרג כשרכב על אופניים ביום כיפור, ובו פרצה בבכי ונאלצה לצאת מהאולפן ולחזור, מקרה ייחודי בקריירה המקצועית שלה.
גם ימי הזיכרון והשואה הם מבחן קשה במיוחד, וצוות השידור כבר יודע להיערך אליהם מראש. לדבריה, "כל הבמאים יודעים שהם עושים אקסטרים לונג-שוט כי מתישהו יונית תבכה", והיא עצמה מדגישה שהרגעים האלה אינם מתוכננים אלא פשוט קורים, כי בסוף היא בן אדם.
5. ומיד אחרינו: נוני
עידו רוזנבלום, בעלה של לוי מאז 2011, הנחה באפריל השנה פרק של "כוכבים בריבוע" שבו התגלגל באולפן דיון על כינויי חיבה בזוגיות. אחד מחברי הפאנל פנה אליו ישירות ושאל איך יונית קוראת לו, והוסיף ניחוש שנשען על השפה שאשתו שולטת בה היטב: "זה משהו באיטלקית?".
רוזנבלום ניסה תחילה להתחמק, אבל בסוף נשבר וחשף את הכינוי שמגישת החדשות המזוהה ביותר עם הממלכתיות שומרת לו בבית: נוני. הערב היא תהיה שוב יונית לוי של המדגמים, המנדטים והקואליציות, אבל כשהמשדר יסתיים ותחזור הביתה, יחכה לה שם מי שמכונה פשוט נוני.

