אחרי שורת אכזבות: העתיד הטלוויזיוני של מארוול בסכנה

ענקית הקומיקס מקפיאה את הפקות הטלוויזיה שלה ונראה שמשהו עתיד להשתנות • האם היקום הקולנועי בדרך לאיתחול מלא?

"דרדוויל: נולד מחדש" , יחצ
"דרדוויל: נולד מחדש" | צילום: יחצ

העונה השלישית של "דרדוויל: נולד מחדש", שתעלה בשנה הבאה בדיסני פלוס, תהיה האחרונה שלה, כך דווח אתמול (שני) בארה"ב. אף שלא מדובר בדיווח דרמטי - הרי גיבור-העל העיוור של מארוול בגרסתו הנוכחית מככב על המסך הקטן כבר למעלה מעשור (שלוש עונות בנטפליקס ושלוש בדיסני) - ולכל דבר יש סוף, תזמון הדיווח מעלה סימני שאלה לגבי עתיד הגזרה הטלוויזיונית של ענקית הקומיקס.

נכון לעכשיו, מלבד העונה השלישית של "נולד מחדש", יש למארוול רק עוד סדרה אחת בקנה: "ויז'ן-קווסט", שתושק בשירות הסטרימינג של דיסני ב-14 באוקטובר. "ויז'ן-קווסט", שהפקתה תוכננה לפני שנים, תסיים בשעה טובה את הטרילוגיה המשפחתית של וונדה מקסימוף ובעלה האנדרואיד, טרילוגיה שהתחילה ב"וונדה-ויז'ן" (2021) והמשיכה עם "אגתה לאורך כל הדרך" (2024). חוץ מזה? צרצרים, וזה חריג מאוד לעומת מתקפת הסדרות האינסופית של מארוול בשנים האחרונות, שהוכרזו בזו

"אגתה לאורך כל הדרך" | צילום: יח"צ

אחר זו.

כזכור, האולפנים חזרו בהם לאחרונה מבשורת החידוש של "וונדר מן" המשובחת אחרי עונה אחת, בעוד שלא מעט סדרות לייב אקשן נוספות של מארוול הסתיימו / בוטלו אף הן לאחר עונה יחידה שהסתיימה בקליפהנגר (קרי, מישהו בנה על עונות נוספות).

רשימה חלקית לפי מדד האיכות שלנו: "מיס מארוול" החביבה מ-2022, "איירון הארט" הבינונית מינוס מ-2025, "מון נייט" המשעממת טיכו מ-2022 ו"פלישה סודית" הנוראית מ-2023.

עם יד על הלב, מלבד "וונדר מן" שלא היתה סדרת גיבורי-על קלאסית ואולי גם שלוש העונות של "לוקי" על כל החסרונות שלהן, הפקות הטלוויזיה האחרות של מארוול בדיסני פלוס היו רחוקות מלהרשים, ואנחנו עדינים פה.

"וונדר מן" | צילום: יחצ

אפילו שתי העונות של "דרדוויל: נולד מחדש", שנחשבה לסדרת הדגל של מארוול בזכות שורשיה הנטפליקסיים, איכזבו ברייטינג, והדעות לגביה היו חלוקות מאוד (הדעה שלנו: קשה לומר שעפנו). משהו פשוט לא עבד.

מחשבים יקום מחדש

לפיכך, העובדה שמארוול ודיסני אינן ממהרות להכריז על סדרות חדשות שיתרחשו ב-MCU, אותו יקום קולנועי-טלוויזיוני מסועף שאפילו אנחנו כבר מתקשים לעקוב אחריו, מרמזת שמשהו עתיד להשתנות ושמעתה הדגש, בשאיפה, יהיה על איכות ולא על כמות.

בהחלט נעדיף סדרה ראויה אחת או שתיים בשנה מאשר שלוש-ארבע סדרות פושרות ומטה. אפשרות נוספת לדממת האלחוט: ההערכות הן שה-MCU יאותחל, לפחות חלקית, אחרי הסרט "הנוקמים: מלחמות סודיות", שיגיע לקולנוע בדצמבר 2027. יקומים יתערבבו, ממדים יתאחדו, ובאופן כללי מארוול תברור את המוץ מהתבן.

היא תשאיר בקאדר כמה חבר'ה ותיקים שעדיין מספקים את הסחורה (ספיידרמן ות'ור הם מועמדים מובילים, ונראה שגם ארבעת המופלאים יקבלו עוד צ'אנס), תיפטר מאלה שמיצו את עצמם / לא עמדו בציפיות (אנחנו מסתכלים עליך, סאם וילסון), ותרענן את השורות עם דמויות חדשות כמו האקס-מן וגוסט ריידר.

הלוגו של מארוול | צילום: איי.פי.

מכיוון שהפקות הטלוויזיה והסרטים חולקים את אותו היקום, הכרזות על הסדרות הבאות עלולות להיות ספוילרים בנוגע לאלה שנשארים, אלה שעוזבים ואלה שמצטרפים. ומה עם מיודענו דרדוויל? אנחנו מהמרים על שירת ברבור שלו ב"מלחמת סודיות". בקיצור, סבלנות. זה לא שהמצב של די.סי טוב יותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר