"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"אי אפשר היה שלא להתאהב בו": חברים ועמיתים נפרדים מהשחקן אילן דר
חבריו ועמיתיו של השחקן ספדו לו וסיפרו על האיש שמאחורי "קרובים קרובים" • תיקי דיין: "היה לנו מאוד נעים וכיף ביחד על הבמה". מרים זוהר: "הוא היה כל כך מצחיק, פשוט איש מצחיק"
1937-2026

"אי אפשר היה שלא להתאהב בו": חברים ועמיתים נפרדים מהשחקן אילן דר

חבריו ועמיתיו של השחקן ספדו לו וסיפרו על האיש שמאחורי "קרובים קרובים" • תיקי דיין: "היה לנו מאוד נעים וכיף ביחד על הבמה". מרים זוהר: "הוא היה כל כך מצחיק, פשוט איש מצחיק"

מאיה כהן
|עודכן:
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

אילן דר | צילום: קוקו

אמנים, שחקנים ועמיתים ספדו היום (שני)לאילן דר, שהלך לעולמו בגיל 89, ונזכרו בשחקן שלצדו עבדו במשך עשרות שנים ובאדם שמאחורי הדמויות.

תיקי דיין, שגילמה את רעייתו בסדרה "קרובים קרובים", ספדה לו בשיחה עם "ישראל היום תרבות": "עבדנו הרבה ביחד, בהתחלה בתיאטרון הקאמרי, שם שיחקנו בהרבה הצגות ביחד, והיה לנו מאוד נעים וכיף ביחד על הבמה, ואז ב'קרובים קרובים' כמובן היינו בעל ואישה, והיה לנו עוד יותר כיף לעבוד יחד. הוא היה איש שנורא דמה לדמות שהוא עשה בתכנית, חוץ מזה שהיה ההפך מקמצן, איש מאוד נדיב שקנה תמיד מתנות מיוחדות לכולם. לאורך השנים היינו בקשר פה ושם, אבל לא הזדמן לנו לעבוד ביחד".

"לא עבדתי איתו הרבה למעט התכנית 'קרובים קרובים'", סיפרה לאורה ריבלין. "כן הכרתי אותו לפני כן כי הוא היה החבר של אחותי כשהייתי נערה, וכבר אז אי אפשר היה שלא להתאהב בו. הוא היה יפה תואר בצורה לא רגילה, ואחר כך ב'קרובים קרובים' נהיינו משפחה לרגע, ותמיד הייתה בו המון צניעות, עדינות, כמעט שבריריות, ואני מאוד אהבתי אותו. מאז התכנית לא ממש היינו בקשר, אבל לא אשכח את העבודה איתו, הוא היה פרטנר מוכשר מאוד, איש צנוע ועדין".

השחקניתמרים זוהרספדה לו גם כן: "שיחקתי איתו הרבה מאוד, ההצגה האחרונה שלנו ביחד הייתה 'הרביעיה' עם ליא קניג ויהודה אפרוני, והיה תענוג להיות איתו על הבמה. הוא היה שחקן נפלא עם הרבה הומור, וההומור שלו עזר לנו הרבה מאוד בהצגות. שיחקנו בבית ליסין ובהבימה, וההומור שלו תמיד הציל אותנו, הוא היה כל כך מצחיק, פשוט איש מצחיק".

"אילן היה בתיאטרון הקאמרי כ-40 שנה, ועשה שם גלריה של תפקידים נבחרים, גם במחזות שלחנוך לויןוגם בכל הדרמות העולמיות", סיפרנעם סמל, לשעבר מנכ"ל הקאמרי, תיאטרון חיפה והבימה. "בתקופתי כמנכ"ל התיאטרון הוא היה אחד השחקנים הבולטים, שחקן גבוה עם קול מצוין ונשמה של שחקן. זאת לצד המשחק שלו בטלוויזיה והפיכתו לכוכב עם 'קרובים קרובים'. הוא היה חלק ממשפחת התיאטרון הישראלי, שיחק גם בחיפה וגם בבית ליסין והיה בעל ידע עצום בדרמטורגיה ובספרות, היה נשוי למעצבת התפאורה המיתולוגית של הקאמרי ושל חנוך לוין, רות דר. הבית כולו נשם תיאטרון. הלך לעולמו אדם נהדר עם חוש הומור ויכולת וורבלית ממדרגה ראשונה".

ציפי פינס, מנהלת תיאטרון בית ליסין ע"ש ברוך איבצ'ר: "אילן דר היה שחקן נפלא ומסור, פרטנר נהדר, אוהב אדם ואהוב מאוד על הקהל, ששייך לדור הנפילים של התיאטרון הישראלי".

מהתיאטרון הקאמרי נמסר כי הם מרכינים ראש על לכתו. "משפחת הקאמרי מחבקת בשעה קשה זו את אלמנתו, רות דר ואת כל משפחתו ואוהביו. יהי זכרו ברוך".

טעינו? נתקן!אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...