"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

החיים פה סרט מלחמה - אז למה בכל זאת אנחנו אוהבים סדרות אקשן?

בין אזעקות לחיסולים בעולם האמיתי, העונה החדשה של "ריצ'ר" מביאה את האלימות והאקשן היישר לסלון • מדוע הקהל הישראלי ממשיך לברוח אל הלהיט של אמזון פריים, אף על פי שבהוליווד עדיין מוחקים אותנו מהתסריט?

0השמעה
 "ריצ'ר" , יחצ
"ריצ'ר" | צילום: יחצ

ריצ'ר, עונה 4, אמזון פריים

שוב עולה השאלה הבלתי נגמרת למה בישראל כל כך אוהבים סדרות אקשן. הרי רק בשבועיים האחרונים היו לנו פרשת היעלמות בארגנטינה, ירי בראש של עבריין צמרת עם מסכת סיליקון על פרצופו של הרוצח, ניתוץ פסל אחד, ואנחנו עוד לא סיימנו את החופש הגדול. אז למה צריך גם אקשן בטלוויזיה.

אבל הנה אלן ריצ'סון חזק בדמותו של הגיבור הספרותי, כאשר העונה מבוססת על אחד הספרים היותר טובים בסדרה במקרה הזה, הספר ה־13 של החוקר הצבאי החתיך שמפליא באגרופיו ולעולם לא באמת נפצע.

ריצ'ר |

הפעם הוא מתחיל בחשד של ריצ'ר למחבלת מתאבדת ברכבת התחתית, והופך כרגיל לאירוע שמגיע עמוק למשרדי הממשל האמריקני (בספר עצמו, אגב, הוא מודה שלמד לזהות מחבלים מתאבדים מרב־סרן בצבא הישראלי, אבל בסדרה אמריקנית מצליחה - בטח בעידן הצבי סוכות - איש לא יכניס את ישראל או יפרגן לה, חלילה).

ריצ'ר | צילום: יחצ

העונה השלישית אכזבה את המעריצים השרופים, שלא היו מבסוטים מהעיבוד הטלוויזיוני, אבל עדיין היא זכתה להצלחה בעולם כולו ולדיבור ברשתות. וזאת אף שמדובר באמזון פריים ולא בנטפליקס, לדוגמה.

חייבים להגיד שהעונה הנוכחית התחילה אש, עם ארבעה פרקים טובים למדי. מעט הישראלים שצופים באמזון פריים כבר מיקמו את הסדרה במקום הראשון.

אולי תכף יתחיל עוד סבב עם איראן ושוב נרוץ למקלטים, אבל התחושה היא שבכל הסטרימרים עדיין נחפש לצפות בסדרות אקשן גם כשהחיים שלנו הם סרט אקשן. אולי במובנים מסוימים זה מעיד על נורמליות. אולי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר