עו"ד ציון אמיר, מהפרקליטים הפליליים המוכרים בישראל, מספק הצצה נדירה אל אחד התיקים הקשים בקריירה שלו. בפרק החדש של "אסנהיים", תוכנית הראיונות של עמרי אסנהיים ברשת 13 שישודר מחר (חמישי), מדבר אמיר בפירוט על הימים האחרונים של דודו טופז, שאותו ייצג בפרשה שזעזעה את המדינה ב-2009.
טופז, מגדולי הבדרנים ומנחי הטלוויזיה בתולדות המדיה הישראלית, נעצר באותה שנה בחשד שעמד מאחורי שורת תקיפות אלימות נגד אנשי תקשורת, שלתפיסתו חסמו את דרכו חזרה למסך. כמה חודשים לאחר מעצרו, בעודו ממתין למשפט בתא הכלא, שם טופז קץ לחייו.
השיחה האחרונה של דודו טופז עם עורך דינו: ''לא אעמוד בזה'' // מתוך ''אסנהיים'', רשת 13
''אף אדם לא נשאר שפוי''
בראיון מתאר אמיר את השיחות הארוכות שניהל עם טופז מאחורי הסורגים. לדבריו, הוא הציג בפניו קו הגנה פסיכיאטרי, מתוך אמונה שאפשר יהיה להימנע מעונש מאסר ארוך ודו-ספרתי כפי שדרשה הפרקליטות. "אף אדם לא נשאר שפוי", אמר לו אמיר לפי עדותו, וניסה לשדר לו אופטימיות זהירה לגבי סיכוייו במשפט.
אלא שטופז, מספר אמיר, כבר לא היה שם. "אני אומר לו 'תהיה חזק'", משחזר עורך הדין. "ואז הוא נעמד, מסתובב אליי ואומר: 'ציון, אני לא אעמוד בזה'. הסתכלתי עליו ואמרתי לו: 'אתה תעמוד בזה'". אמיר מוסיף כי ביקש ממנהל הכלא לשים על הבדרן עין, וקיבל הבטחה שכך ייעשה.
לפי אמיר, בשבע בבוקר צלצל אליו קצין תורן מהכלא ובישר לו שצוות המקום נאבק על חייו של טופז. הניסיונות לא צלחו, והבדרן שהיה מהפנים המזוהות ביותר של הטלוויזיה הישראלית הלך לעולמו.
