"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דני קושמרו נפרד: ''תודה על הכל''

מגיש חדשות 12 העלה לאינסטגרם קטע מריאיון שערך עם חיים יבין לפני 17 שנה, וכתב לצדו שלוש מילים • השאלה שהוא בחר להזכיר דווקא עכשיו היא בדיוק זו שמחברת בין השניים, ובין הרגע המכונן של הטלוויזיה הישראלית

,עודכן
0השמעה
דני קושמרו. צילום: אורן בן חקון

עם הידיעה על מותו של חיים יבין היום (רביעי) בגיל 93החלו לזרום הספדים מכל קצות התקשורת הישראלית, ואחד מהם הגיע מהמקום המתבקש ביותר: כיסא המגיש. דני קושמרו, מגיש מהדורת חדשות 12, בחר להיפרד באמצעות תיעוד ישן.

בסטורי שהעלה לחשבון האינסטגרם שלו שיתף קושמרו קטע מריאיון שערך עם יבין ב-2009, בביתו. "ב-2009 שאלתי את חיים יבין מה עובר על המגיש ברגע של הצגת המדגם ביום הבחירות", כתב מעל הסרטון. בסיומו הוסיף: "האיש שהמציא את מקצוע הגשת החדשות בעברית. חיים יבין. תודה על הכל".

דני קושמרו נפרד מחיים יבין: ''תודה על הכל''

ה''מהפך'' האייקוני, והאיש ''שהמציא את המקצוע''

בחירת השאלה אינה מקרית, והיא מה שהופך את הפרידה הזו למדויקת. בליל הבחירות לכנסת התשיעית ב-1977, בפעם הראשונה שבה שודרו תוצאות מדגם בשידור חי בטלוויזיה הישראלית, הכריז יבין על 44 מנדטים לליכוד ועל מנחם בגין כראש הממשלה הבא, ואמר שמדובר כנראה בלא פחות מאשר מהפך.

עבור דור המגישים שבא אחריו, יבין הוא לא רק דמות היסטורית אלא הגדרת התפקיד עצמה. הנימה המאופקת, קצב הדיבור, ההימנעות מהתלהמות והתחושה שהמגיש הוא שליח ולא כוכב, כל אלה עוצבו בישראל על ידי אדם אחד. קושמרו, שמגיש היום את המהדורה המרכזית של הערוץ המסחרי המוביל, ניסח את זה בפשטות: האיש שהמציא את המקצוע.

חיים יבין ז''ל, ''מר טלוויזיה'',צילום: יהושע יוסף
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר