גיא פלג נתן לערוץ 14 עוד חומר דליק נגדו

כתב החדשות הוותיק התארח במכבסה, סליחה, בתכנית ״מה באמת קרה שם״ של ארז טל • בין שאלות רכות לתשובות מנוסחות היטב, לא ברור מה הייתה המטרה חוץ מלשכנע את המשוכנעים

ביקורת טלוויזיה . צילום: מה באמת קרה שם - גיא פלג , קשת 12

מה באמת קרה שם - גיא פלג | קשת 12, שישי 22:00

כותנה, צמר, פשתן ופוליאסטר - במכבסת הניקוי היבש של ארז טל יכבסו עבורכם הכל. מנקים שם אפילו אנשים. רק היום, במחיר מיוחד ולא יקר בכלל. בסך הכל שעה של שפשופים בפריים־טיים ובסופה תצאו משם יותר נקיים מהבית של שרה נתניהו.

ביום שישי האחרון עבר שם גיא פלג, הפרשן המשפטי של חדשות 12 ואחד מהקולות הכי חזקים של הערוץ נגד רה״מ נתניהו. רק נכנס, קודר ורציני כתמיד, וישר ארז טל התרכז לו בכתם. זאת אומרת, ההדלפה משדה תימן.

טל פירט את העובדות, ופלג השיב בתגובה מנומקת שבבסיסה הקטינה מחשיבותו, הקטינה מהבלעדיות והסירה מהעיתונאי כל אחריות להשלכות. כמו טלאי שתפרו על מכנס כדי להסתיר כתם עיקש.

גיא פלג וארז טל, צילום: צילום מסך מתוך "מה באמת קרה שם?" קשת 12

פלג לא מעוניין שנרחם עליו, אבל הוא ישב שם בטלוויזיה כשכוונת מסומנת על פרצופו. אחרי תיאור מפורט של שלל האיומים על חייו, סיפק העיתונאי פוסט מורטם למצבו מהסוג שיחזרו אליו לאחר רציחתו.

היה שם הכל: השוואה לאמיל גרינצוויג המנוח, ציטוט משיר הפרטיזנים - שכזכור נלחמו בנאצים עד טיפת דמם האחרונה - ואפילו הבטחה מפי ברהנו טגניה: "אם חלילה מישהו יפגע בך, יהיה רחוב על שמך". חוץ מלהכין נר נשמה - עשו הכל כדי להבהיר את חומרת הסכנה, שנובעת מההסתה נגדו.

"אני יודע במאה אחוז שראש הממשלה שם אותי על הכוונת. הוא החליט לחסל אותי", הצביע פלג על מקור הלכלוך והגורם המסית. למעשה, הוא ניצל כל שאלה והזדמנות כדי לתקוף את רה"מ. ״הנזקים הפנימיים שהוא גורם למדינת ישראל מסוכנים מכל האויבים החיצוניים", הכריז ואפילו רמז בעקיפין כי היה מצופה מאדם הגון לחשוב על התאבדות לו היה בנעלי נתניהו ("אבל אין לו טיפה של לקיחת אחריות").

ארז טל, צילום: צילום מסך מתוך "מה באמת קרה שם?" קשת 12

בשביל הניקיון העדין, פלג היבש והקונקרטי קיבל תגבורת: לאולפן הוכנס ברהנו טגניה, על תקן מרכך הכביסה, והעיד איך החבר שלו יודע גם להיות אנושי. טל תרם את חלקו עם שאלות מסוג "כשמפגינים לך מחוץ לבית, זה מחזיר אותך לילד הרגיש שעשו עליו חרם?", ופלג שיתף כי אשתו וילדיו משלמים מחיר. סחוט, מרוכך ומבושם: הכביסה עברה לשלב הייבוש.

בעזרת תשובות מנוסחות ומוכנות מראש יצא משם גיא פלג מטוהר לחלוטין. לוחם צדק שמייצג פלג מהעם ושאולי ימות על קידוש הדמוקרטיה. נקי ומכובס.

ברור לי שאף אחד לא ישנה את דעתו בעקבות הראיון הזה, ואם פלג צודק בדרכו (ואני אישית חושב שהוא צודק) אז מה הטעם בכלל לשכנע את המשוכנעים? פרט לעוד חומר דליק שישתמשו בו נגדו בערוץ 14, לא קיבלנו כלום. אבל מה שבאמת לא הבנתי: אם גיא פלג אכן נקי כשלג, למה צריך היה להעביר אותו בניקוי היבש של ארז?

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר