השחקנית זוכת האוסקר ברנדה פריקר הלכה לעולמה בגיל 81

השחקנית המוערכת ברנדה פריקר, שעשתה היסטוריה והייתה לאישה האירית הראשונה שזכתה בפרס האוסקר, הלכה לעולמה בגיל 81 • פריקר זכורה למיליונים ברחבי העולם גם בזכות תפקידה האהוב כ"אישה עם היונים" בסנטרל פארק בסרט "שכחו אותי בבית 2"

השחקנית זוכת האוסקר ברנדה פריקר הלכה לעולמה בגיל 81. צילום: 20th Century Fox/Shutterstock

עולם הקולנוע והטלוויזיה נפרד מאחד הלבבות הגדולים והכישרונות הבולטים של הדרמה הבריטית והאירית: השחקנית ברנדה פריקר הלכה לעולמה בגיל 81. פריקר, שהותירה חותם בלתי נמחה על המסך במשך קריירה שנפרסה על פני חמישה עשורים, תיזכר תמיד כמי שהביאה למסך שילוב נדיר של עוצמה דרמטית וחמלה אנושית עמוקה.

פריקר עשתה היסטוריה בשנת 1990 כאשר הפכה לשחקנית האירית הראשונה אי פעם שזכתה בפרס האוסקר. היא קטפה את פסלון השחקנית הטובה בתפקיד משנה על הופעתה המופתית בסרט "כף רגלי השמאלית" (My Left Foot), שם גילמה את אמו של דניאל דיי-לואיס. בטקס חלוקת הפרסים היא גברה על כוכבות הוליוודיות ענקיות כמו ג'וליה רוברטס ואנז'ליקה יוסטון, וביססה את מעמדה כאייקון תרבותי במולדתה.

מ"שכחו אותי בבית" ועד הדרמה הרפואית של ה-BBC

אף שהאוסקר העניק לה תהילת עולם בקרב מבקרי הקולנוע, מיליוני צופים ברחבי העולם זוכרים ואוהבים אותה בזכות תפקיד שונה לחלוטין. שנתיים לאחר הזכייה, ב-1992, גילמה פריקר את "אישת היונים" ההומלסית בסנטרל פארק בסרט הקלאסי "שכחו אותי בבית 2". הדמות שגילמה, שהפכה לחברתו ומצילתו של קווין מקאליסטר (מקולי קאלקין), הפכה לחלק בלתי נפרד מזיכרון הילדות של דורות שלמים.

במקביל לקריירה הקולנועית, פריקר הייתה פנים מוכרות ואהובות בכל בית בבריטניה בזכות תפקידה המרכזי כאחות מייגן רוץ' בסדרת הדרמה הרפואית המצליחה של ה-BBC, "Casualty". היא לקחה חלק בפרק הבכורה של הסדרה בשנת 1986, נשארה בה כעמוד תווך עד שנת 1990, והמשיכה לבצע הופעות אורח מרגשות עד לעזיבתה הסופית ב-2010.

השחקנית זוכת האוסקר ברנדה פריקר הלכה לעולמה בגיל 81, צילום: GettyImages

"לעולם לא נראה עוד מישהי כמוה, והעולם יהיה קצת פחות טוב בלעדיה", מסר סוכנה האישי, פיל בלפילד, בהודעה רשמית על פטירתה. "הייתה לי הזכות להכיר, לאהוב ולעבוד איתה, והיא תמיד תנצור מקום מיוחד בליבי ובליבם של מיליוני מעריצי קולנוע וטלוויזיה בעולם כולו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר