הסדרה הזו מפרקת לגורמים את ראש הממשלה - ולא רק אותו

הפרק הראשון של הסדרה "אויבים" שם זרקור על שייח'ה מוזא, האישה החזקה ביותר בקטאר • אבל חצי שעה לתוך הפרק, כבר ברור מי שיתף פעולה עם מדינה תומכת טרור

רה"מ נתניהו במסיבת עיתונאים. צילום: אוליבייה פיטוסי

אויבים, עונה 5, פרק 1, "כאן" ו"כאן BOX"

לכאורה הפרק הראשון בעונה החדשה של הסדרה הדוקומנטרית "אויבים" עוסקת באויבת הגדולה של ישראל, קטאר, והאישה החזקה בה, שייח'ה מוזא, שהתאלמנה ברוך השם זה עתה. האישה שהפילה בפח את העולם המערבי והיתה מהאחראיות הישירות והעקיפות על טבח 7 באוקטובר.

אך זהו הפשט, הדבר שאנחנו יודעים מכירים. למעשה בפרק על קטאר יש מעשה חתרני, בטח ובטח כשמדובר בערוץ ציבורי הממומן על ידי כספי משלמי המיסים. חצי שעה בתוך הפרק, ברור שנתניהו שיתף פעולה עם קטאר למרות שידע שמדובר במדינה תומכת טרור. החשדות כלפי אנשי משרדו שעדיין תלויים הופכים אותם לכאלו שיכולים להיות לכאורה גם מושא לפרק ב"אויבים - אויבים מבית".

מפרק לגורמים את ראש הממשלה, צילום: באדיבות כאן 11

ההאשמה בשיתוף הפעולה עם הקטארים לא מסתיימת במשרד ראש הממשלה, ועל פי המרואיינים בסדרה חדרה לעוד מקומות. הפרק עצמו חושף שכל רשויות הביטחון הישראליות נעו אחר הטמטום של היהודים האמריקנים והלובי הציוני בארה"ב, לשתף פעולה עם קטאר, ובעצם הפקירו את ישראל. זה לא עניין של מה בכך , כשמפיקת התוכנית היא שירה מרגלית, גרושתו של אהרון חליווה, ראש אמ"ן באירוע הכושל ביותר בתולדות המדינה שיש לו בו חלק נרחב.

ההחלטה של אנשי התאגיד לשדר פרק שמפרק לגורמים את ראש ממשלת ישראל, ראש המוסד, ראש השב"כ וראש אמ"ן מוכיחה דבר אחד: אפשר לדבר על ההידרדרות במעמדה של התקשורת הישראלית, אך כשבשידור הציבורי מסמנים את ראש הממשלה כמשתף פעולה עם האויב ומראים כיצד כל מערכות הביטחון נפלו שדודות בפני הקסם הקטארי, יכולת הטלת הביקורת עוד לא נעלמה בתקשורת המקומית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר