נועם בתן. צילום: EPA

אחרי נועם בתן: כך ייבחר נציג ישראל לאירוויזיון 2027

תאגיד השידור הישראלי וקשת ימשיכו בשיתוף הפעולה לבחירת הנציג הישראלי לתחרות שתיערך בבולגריה • הנציג ייבחר בעונה החדשה של "הכוכב הבא"

כאן, תאגיד השידור הישראלי, וקשת ימשיכו בשיתוף הפעולה ביניהם גם השנה בבחירת נציג ישראל לתחרות האירוויזיון 2027, שתיערך בבולגריה. הנציג ייבחר במסגרת התוכנית "הכוכב הבא לאירוויזיון 2027", שתשודר בקשת 12 במהלך הסתיו הקרוב.

שיתוף הפעולה בין כאן לבין קשת ו"טדי הפקות" מגיע לאחר שורה של הופעות מרשימות של ישראל בתחרות בשנים האחרונות; בין היתר, העפלה למקום החמישי של עדן גולן באירוויזיון 2024 בשבדיה, מקום שני ומקום ראשון בהצבעות הקהל של יובל רפאל באירוויזיון 2025 בשוויץ, ומקום שני לנועם בתן באירוויזיון האחרון באוסטריה.

הביא גאווה למדינה. נועם בתן בנתב"ג, צילום: יהושע יוסף

קודם לכן הביא שיתוף הפעולה את התחרות לישראל בשנת 2019, בעקבות זכייתה של נטע ברזילי בפורטוגל.

נציגי כאן ייקחו גם השנה חלק בבחירת הזוכה בשלבי חצי הגמר והגמר של התוכנית.

בכאן מציינים כי ההחלטה להמשיך בשיתוף הפעולה, הכולל לקיחת חלק משמעותי מהוצאות ההופעה של ישראל בתחרות, תורמת לחיסכון משמעותי בהוצאות התאגיד. הדבר יאפשר להפנות משאבים נוספים ליצירת תוכן ישראלי חדש ומקורי בכאן, תוך שמירה על איכות ההפקה על בימת האירוויזיון.

במת האירוויזיון, צילום: EPA

הליך בחירת השיר הישראלי ייעשה בהתאם לנהלים החדשים שנקבעו בתאגיד לקראת אירוויזיון 2026, במטרה לאפשר הזדמנות שווה לכל היוצרים ולבחור את השיר הטוב ביותר. במסגרת הנהלים, הקלטת השיר שתוגש לוועדת הבחירה של כאן לא תכלול את קולו של מי מהיוצרים או קול של אדם אחר שעשוי להביא לזיהוים על ידי הוועדה המקצועית.

היוצרים יוכלו להשתמש בטכנולוגיית AI לצורך הקלטת השירה כדי לאפשר בחירה אנונימית. הוועדה תאזין לכל השירים ותבחר בשלב הראשון עד כ-40 מהם, אשר יובאו לבחינת הוועדה המכרעת, שבה יהיו חברים אנשי מקצוע מטעם כאן ונציג מטעם קשת.

טרם נקבעו מועדים לשידור חצאי הגמר והגמר שייערכו בבולגריה, והם יועברו בשידור חי בכאן 11, כאן BOX, באפליקציה ובתחנות הרדיו של התאגיד.

נועם בתן הגיע למקום השני בגמר האירוויזיון, צילום: רויטרס

זיוית דוידוביץ, מ"מ סמנכ"ל הטלוויזיה בכאן: "אני שמחה על שיתוף הפעולה החוזר בין כאן, קשת ו'טדי הפקות'. החיבור הזה הניב תוצאות מצוינות לכל השותפים והביא גאווה גדולה למדינת ישראל".

אילנית סימן טוב הירש, סמנכ"לית בידור, ריאליטי ופיתוח בקשת 12: "שמחים להמשיך את שיתוף הפעולה המוצלח עם כאן ו'טדי הפקות', ומאמינים שגם השנה נביא לצופים עונה מרגשת ואיכותית, שבסופה ייבחר הנציג הראוי ביותר לייצג את ישראל".

יואב צפיר, צילום: צילום מסך

יואב צפיר, העורך הראשי של "הכוכב הבא לאירוויזיון": "אנחנו גאים להמשיך את הדרך שהפכה את 'הכוכב הבא לאירוויזיון' לבית של הנציגים הישראלים בשנים האחרונות. בכל עונה אנחנו פוגשים כישרונות יוצאי דופן, והשילוב בין תהליך מקצועי, יצירה ישראלית ושיתוף הפעולה המצוין עם כאן מאפשר לנו לבחור את האמן שייצג את ישראל על הבמה הגדולה בעולם".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...