ראש הממשלה בנימין נתניהו שיגר הערב (שבת) הצהרה מוקלטת לכלל גופי התקשורת, במה שהפך לפורמט קבוע בתקופה האחרונה. אלא שהפעם, בניגוד להצהרות קודמות, נרשם שינוי משמעותי בהתייחסות המערכות: בחלק מהערוצים המרכזיים הוחלט שלא להעביר את דבריו במלואם או בכלל.
מי החליט לשדר?
בחדשות 12 בחרו שלא לקטוע את רצף השידורים ובזמן שליחת ההצהרה המשיכו במקבץ פרסומות, ולאחריו עברו ישירות לשידור כתבה מתוכננת. גם בערוצים 11 ו-13 הוחלט שלא לשדר את ההקלטה מתחילתה ועד סופה; המערכות קטעו את דברי ראש הממשלה בשלב מוקדם ועברו לכתבות אחרות בלוח השידורים.
היחידים שהעבירו את ההצהרה במלואה היו ערוצים 14 ו-15. בזמן שבסרטון התייחס ראש הממשלה למצב הביטחוני ולחזיתות השונות, המציאות בשטח המשיכה להכתיב את הקצב: במקביל לפרסום ההצהרה נשמעו אזעקות בקריית שמונה ובמנרה בשל חשש לחדירת כטב"ם, מה שהדגיש את המתיחות הביטחונית בצפון בזמן אמת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
