"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הטונים ברשת 13 עולים: "הדלפה מטעה ושקרית"

אחרי שיתוף הפעולה המסתמן עם I24, ועד עובדי חדשות 13 מאשים את ההנהלה בהדלפת הידיעה • "נכנסנו מודאגים אל הדיון, ויצאנו מבוהלים"

,עודכן
0השמעה
מתן חודורוב, כתב כלכלה של חדשות 13. צילום: אורן בן חקון

נראה שהטונים ברשת 13 עולים סביב עסקת הרכישה של פטריק דרהי. במכתב ששלח היום ועד העובדים, ההנהלה מואשמתבהדלפה שקרית בנוגע לפרטי העסקהושיתוף הפעולה עם i24, שנמצאת גם היא בבעלות דרהי.

במכתב שהופץ לעובדים נכתב, בין היתר: "לא במקרה בחרה הנהלת רשת להדליף לעיתונות ידיעה מטעה ושקרית, תוך כדי שאנו מקיימים עמה את ישיבת 'ההיוועצות' כפי שקבע ביה"ד לעבודה: מבעד למסך עשן של נסיונות להרגעה והסוואה, התחוורו לנגד עיננו פרטי העסקה הבלתי חוקית שנכרתה בין החברה, בראשות אמיליאנו קלמזוק, לבין פטריק דרהי ושותפיו - על מלוא תחכומה ומסוכנותה.

פטריק דרהי. עסקה סבוכה,צילום: יהושע יוסף

"מתברר כי סעיף סודי בהסכם העקרונות שנחתם לפני כחודש, נוגע ל'שיתופי פעולה' בין רשת 13 לערוץ המתחרה בחברת החדשות שלה, I24News. במסגרת זו תיבחן העברה של רצועות אקטואליה, המבוצעות כיום באמצעות חדשות 13, מגי וילנסקי ו-UR הפקות, להפקת החברה של מר דרהי. לשאלתנו המפורשת - אם יש כוונה להוריד מהאוויר את תכניותיהם של רביב דרוקר, לוסי אהריש, מוריה וברקו, טל שורר ואחרים - נמסר מטעם נציג "רשת" כי לא ניתן לשלול זאת אך "מוקדם לדעת לגבי תכנית ספציפית", וכי ההחלטות יתקבלו במסגרת הידיינות על מימוש הסעיף בין הצדדים.

"זאת ועוד: מתברר כי מר דרהי אמור אמנם לרכוש 'רק' 15 אחוזים ממניות הערוץ כפי שמתיר החוק, אך בפועל הוא משקיע לפי שווי של 24 אחוזים מהמניות, תוך שתישמר זכותו להגדיל בעתיד (ללא תשלום) את אחזקותיו ב-9 אחוזים, במקרה של שינוי רגולטורי. במילים אחרות: הוא משלם סכום השקול ליותר מניות מכפי שהדין מאפשר לו להחזיק - מה שמלמד על ניסיון לעקוף בדרכים עקלקלות את החוק לאיסור על בעלות צולבת בתקשורת".

כשיצאנו לממ״ד באמצע ישיבת ״ההיוועצות״ עם ״רשת״, גילינו שתוך כדי הדיון הנהלת הערוץ כבר הדליפה הודעה שקרית לעיתונאים - המבקשת ״להרגיע״ את העובדים החוששים. האמת היא שנכנסנו מודאגים אל הדיון, ויצאנו מבוהלים: ההסכם שנחתם עם דרהי כולל הצהרת כוונות מפורשת על ״שיתופי פעולה״ עם I24 - קרי>pic.twitter.com/xqFxZobafg

— מתן חודורוב (@MatanHodorov)March 5, 2026

העיתונאי מתן חודורוב, יו"ר ועד העובדים, התייחס לנושא בחשבון ה-X שלו: "כשיצאנו לממ"ד באמצע ישיבת ״ההיוועצות״ עם רשת, גילינו שתוך כדי הדיון הנהלת הערוץ כבר הדליפה הודעה שקרית לעיתונאים - המבקשת 'להרגיע' את העובדים החוששים. האמת היא שנכנסנו מודאגים אל הדיון, ויצאנו מבוהלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר