האיום התממש: תביעת הענק של טראמפ נגד BBC

הנשיא האמריקני תובע את הרשת הבריטית בטענה לדיבה בסרט דוקומנטרי שהוקרן בה ב-2024 • הסרט הציג קטע ערוך מנאום של טראמפ שעות לפני המתקפה על הקפיטול ב-2021 • הרשת הודתה כי מדובר ב"טעות בשיפוט", בעוד טראמפ טוען כי מדובר בדיבה מכוונת שנועדה לפגוע בסיכוייו להיבחר

מטה BBC בלונדון

נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הגיש אתמול (שני) תביעת דיבה בסך של כ-10 מיליארד דולר (5 על כל סעיף) נגד רשת BBC. התביעה מגיעה על רקע הסרט הדוקומנטרי "Trump: A Second Chance?", ששודר ברשת בשנת 2024. התביעה הוגשה במדינת פלורידה, ובמסגרתה טוענים עורכי דינו של טראמפ - בנוסף לדיבה - גם למצג שקרי ולא הוגן.

הסרט כלל קטע מתוך נאום שנשא טראמפ ב-6 בינואר 2021, שעות ספורות לפני ניסיון ההשתלטות האלים על הקפיטול. בנאום נראה טראמפ אומר: "אנחנו עומדים ללכת אל הקפיטול... ואני אהיה שם אתכם ונילחם. נילחם בציפורניים". בפועל מדובר בקטעים שונים שנערכו יחד.

בשנה שעברה הודה מנכ"ל BBC, סמיר שאה, כי מדובר "בטעות בשיפוט". לדבריו, הקטע הערוך נוצר מתוך רצון של הרשת לאפשר לקהל שלה "להבין טוב יותר כיצד דבריו של טראמפ התקבלו על ידי תומכיו". הרשת התנצלה בפני טראמפ בחודש שעבר לאחר שאיים לתבוע אותה. "בעוד BBC מתנצלת על האופן שבו נערך הקליפ", נכתב בהודעה מטעם הרשת, "אנחנו מתנגדים נחרצות לטענה כי ישנה עילה לתביעת הדיבה" 

הפרומו לסרט הדוקומנטרי של BBC על טראמפ, צילום: .

"העריכה הייתה שקרית, דיבתית, מטעה, מפלגת ומתסיסה, עם כוונה להציג את הנשיא טראמפ בצורה זדונית", נכתב בכתב התביעה. "הקטע המפוברק הוקרן שבוע בלבד לפני הבחירות בארה"ב, בניסיון חצוף להתערב ולהשפיע על תוצאת הבחירות לרעת הנשיא טראמפ". 

אחד המכשולים שעומדים בפני התביעה הוא ההוכחה שלבית המשפט בפלורידה יש סמכות לחקור את הרשת. עורכי דינו ש טראמפ טוענים כי העובדה שהרשת מחזיקה במטה במדינה, וכן שאלפים מתושביה הם מנויים משלמים של הרשת, מספיקות כדי לדון בתביעה.

"אני תובע את BBC על כך ששמו דברים בפי", אמר טראמפ אתמול לפני הגשת התביעה, "הם הציגו אותי אומר דברים שמעולם לא אמרתי". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר