האם יש למעריצי מארוול סיבה (נוספת) לדאגה? ההיצע הקולנועי והטלוויזיוני של אולפני הקומיקס שבבעלות דיסני יהיה דליל מאוד בשנה הקרובה, זאת על רקע חישוב המסלול המחודש של האולפנים וההחלטה לנקוט בגישה נכונה יותר של איכות לעומת כמות.
במקום היצע שנתי פחות או יותר קבוע של שלושה סרטי קולנוע ומספר גדול יותר של סדרות טלוויזיה בדיסני פלוס, 2026 תביא למסכים שני סרטי קולנוע בלבד: "הנוקמים: יום דין" בדצמבר, ו"ספיידרמן: יום חדש לגמרי" ביולי (אם כי מדובר בהפקה משותפת של מארוול וסוני).
בטלוויזיה, רשמית ונכון לרגע זה, יש לנו שלוש סדרות: הראשונה היא "וונדר מן", שתגיע לשירות הסטרימינג של דיסני כבר בינואר הקרוב. הסדרה הזו תציג בפנינו נוקם פוטנציאלי חדש, שחקן קולנוע וגיבור על בהתהוות בשם סיימון וויליאמס (יאיא עבדול-מאטין השני), שמקבל כוחות מיוחדים והופך את תפקידו על המסך הגדול למציאותי.
לצד עבדול-מאטין, ייככבו ב"וונדר מן" גם אד האריס כסוכנו של סיימון, ואילו בן קינגסלי ישוב לגלם את השחקן הכושל טרבור סלאטרי, שכבר פגשנו ב"איירון מן 3" ו"שאנג-צ'י ואגדת עשר הטבעות".
אחר כך, בלי נדר, נקבל עונה שנייה של "דרדוויל: נולד מחדש", ולקראת סוף 2026 ככל הנראה גם את "ויז'ן קווסט" - סדרת המשך ל"וונדה וויז'ן" עם פול בטאני כאנדרואיד המיוסר ויז'ן, לצדו של ג'יימס ספיידר שישוב לגלם את האנדרואיד הפסיכופט אולטרון, שנחשב לאביו של ויז'ן (סיפור קצת מורכב, אבל באופן כללי כן, בעולם של מארוול גם לרובוטים יש הורים).
נכון שגם יש דיבור קונקרטי על סרט טלוויזיה שיוקדש למעניש (ג'ון ברנטל), אבל ההשקה שלו טרם הוכרזה רשמית.
עיכוב ביציאה
אז איפה בעצם הסיבה לדאגה? נחזור ברשותכם ל"דרדוויל: נולד מחדש", שהעונה הראשונה שלה, איך נאמר את זה בעדינות, התגלתה כרחוקה ממושלמת שכן היא היתה נתונה לשכתובים רציניים, לעריכה מאסיבית ולצילומי השלמה על רקע חישוב המסלול המחודש של מארוול.
העונה השנייה של הסדרה הזו, שצילומיה הושלמו לפני כמה חודשים, היתה אמורה להגיע לדיסני פלוס במרץ 2026, כשנה בדיוק לאחר השקת העונה הראשונה, וזה גם המידע שמתקבל כעת באתר הרשמי של דיסני פלוס. עם זאת, גולשים חדי עין הבחינו לאחרונה כי מועד ההשקה של העונה השנייה באתר העיתונאים של דיסני שונה. במקום "מרץ 2026" מצוין כעת "2026" בלבד, כך שלא מן הנמנע - ויש להניח - שמועד עליית הפרקים החדשים נדחה.
בדיסני לא הגיבו לשינוי, שלעת עתה אינו רשמי, אבל אם העונה השנייה של "דרדוויל: נולד מחדש" אכן נדחתה להמשך השנה הבאה, ניתן להעריך כי המהלך נובע מאחת הסיבות הבאות: ההפקה לא עומדת בציפיות ו/או בזמנים וזקוקה לליטוש נוסף; דיסני מעוניינת לתת ל"וונדר מן" יותר זמן נשימה על פלטפורמת הסטרימינג שלה; העלילה של העונה ו/או דמויות מסוימות קשורות לנעשה ב"ספיידרמן: יום חדש לגמרי", שיוצא כאמור בקיץ (בלי ספויילרים, יש לפחות דמות אחת מהעולם של "דרדוויל" שתופיע בסרטו הבא של איש העכביש), ולכן המהלך הוא נרטיבי בלבד.
כך או כך, הדחייה המסתמנת גם צפויה להשפיע על העונה השלישית של "דרדוויל: נולד מחדש" שהוכרזה לפני כחודשיים, ונכון לעכשיו אמורה לצאת במרץ 2027.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2024/05/15/06/whatsapp-israelhayom-m-150-.gif)