גמר מאסטר שף 2025 | קשת, 21:30
לשונו של השף אייל שני לא רק מבדילה בין טעמים, אלא יודעת להתפתל וללחוש בחושניות שטויות על קולינריה, בצורה שתותיר אותנו רעבים ומאוד מבולבלים. באחד מהפרקים הקודמים של "מאסטר שף", העיר שני למתמודדת כי הסלט שהיא מכינה "חשוף מדי". חשוף מדי, הוא אמר, ולא בקטע חיובי או פרובוקטיבי, אלא סתם פשוט וחשוף.
חברו משולחן השיפוט, ישראל אהרוני, עמד לצידם והתערב בשיחה. הוא הציע תוספת בשפה איילשנית מדוברת: "בגלל שהסלט חשוף, שתבוא הברבוניה בחלוק הפיתוי החצי שקוף שלה". זאת אומרת, המליץ לעטוף אותה בטמפורה. אייל שני התמוגג מהמטאפורה, ולא האמין כי לא חשב עליה ראשון. "וואו, אתחיל להשתמש בזה", הבטיח לאהרוני ודמיונו הפליג למרחקים. כי "ברבוניה בציפוי טמפורה" נשמע פחות טעים ומתומחר נמוך בהרבה מ"סלט פתייני בטעם גן עדן בכיסוי חלוק חצי שקוף עם נגיעות של חארטבונה".
רגע לפני גמר "מאסטר שף": יובל רוזן שמה הכל על השולחן // באדיבות קשת 12
אמש הסתיימה העונה ה־12 של "מאסטר שף", ונדמה כאילו לא איבדה מאום מכוחה. 15 שנה היא שומרת על יציבות ואהדה, רייטינג גבוה ועניין ציבורי. השופטים נשארים אותם השופטים, המתחרים מתחלפים אך לא באמת משתנים, השטיקים ממוחזרים והטעם הוא טעם של פעם - אבל בחלוק פתייני וחצי שקוף. כי איך מוכרים מנה סטנדרטית של ריאליטי כבר 12 עונות? עושים ממנה אייל שני.
אין לי דבר רע לומר על "מאסטר שף", שגם אתמול סיפקה גמר מסקרן, שעורר תיאבון ודרמה. אבל לקרוא לו בפרומו "הגמר שלא נעשה מעולם בשום מדינה", או להכריז שהעונה הזאת שברה תקרות זכוכית, שדרגה טעמים וסיפקה מנות שהיו "כליל השלמות" - זה להפריז.
"מאסטר שף" תטיף לצופיה על חשיבות הטיפול במזון ועל האיכות שלו, ואז תבשל חומרי גלם מהסופרמרקט כי אלה נותני החסות. אז קצת פרופורציות. אירוע הגמר הגדול היה בדיוק מה שהזמנו: ריר נטף מהשפתיים, בלוטות הטעם רטטו, לבבות רעדו ואז טוגנו וול־דאן, ואייל שני פיזר מילים קסומות וקומפלימנטים כשופים על בשלנים שנשכח מחר. "זה פילה בקר שמתנהג כמו הסימפוניה החמישית של בטהובן", הוא אמר על אחת ממנות הגמר.
"מאסטר שף" זה כמו למכור ספגטי בולונז בפיתה ולגבות על המנה חמישים שקל. "מאסטר שף" היא אייל שני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו