"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"אם זה יקרה, אני אתפנה לראשות הממשלה": היוצר המוערך מחזיר לקהילה

אנדל קבדה יצר את הסדרה "אנדל" ב-HOT וסחף אחריו המוני בני נוער שרצו להיות כמוהו ולהפוך ליוצרים, שחקנים ותסריטאים • קבדה החליט להרים את הכפפה ולהקים קמפוס שילמד את מקצועות הבמה והמסך ויפנה לבני נוער יוצאי אתיופיה • בשיתוף עם עיריית תל אביב יפו, הוקם "קמפוס יצירה שחורה", והמחזור הראשון שלו יצא לדרך • "אני מקווה שיצאו ממנה כמה שיותר יוצרים ויוצרות מהקהילה האתיופית, שיביאו את הסדרה הגדולה הבאה, ואולי אפילו יזכו בפרסים. ואם זה יקרה, אני אתפנה לראשות הממשלה!" אמר קבדה

,עודכן
0השמעה
מחזור ראשון של "קמפוס יצירה שחורה" יוצא לדרך. צילום: באדיבות עירייית תל אביב- יפו

הסדרה "אנדל" (HOTׂ) יצרה הד תקשורתי רחב כשעלתה לאוויר בחודש יוני 2024, ומאז היא עוד ממשיכה להשפיע. לאחרונה, יזמה עיריית תל אביב יפו, בשיתוף עם היוצר והאמן אנדל קבדה - שחתום על הסדרה - את הקמת "קמפוס יצירה שחורה". מדובר במסגרת מקצועית ראשונה מסוגה לקידום אמנים ואמניות יוצאי אתיופיה בתרבות הישראלית. הקמת הקמפוס מצטרפת לשורה של יוזמות שמובילה יחידת הקליטה ליוצאי אתיופיה של עיריית תל אביב-יפו לקידום והעצמת בני ובנות הקהילה האתיופית בעיר, מתוך מחויבות עמוקה ליצירת שוויון הזדמנויות.

"קמפוס יצירה שחורה" - היענות מדהימה,

הקמפוס מציע למשתתפות ולמשתתפים תוכנית לימודים רחבה הכוללת: משחק, בימוי ועריכה, תסריטאות, רשתות חברתיות ושיווק דיגיטלי, בהנחיית מיטב אנשי ונשות התעשייה כשבסיומו המשתתפים יצרו סרט משותף. "ההשפעה הייתה חיובית מאוד", סיפר קבדה ל"ישראל היום", "קיבלתי תגובות מרגשות כמו: 'נתת לנו השראה', 'יש לנו תקווה וחזון למציאות חדשה', ושאני מספר את סיפור הקהילה ומחזק תחושת שייכות. היו גם תגובות ביקורתיות מצד חלק מהעדה, בעיקר אנשים שכבר הצליחו להשתלב בחברה, כמו מנהלי תאגידים, יו"רי עמותות, אנשי תקשורת ועוד".

הערב, יצויין ערב חג הסיגד, חגה של העדה האתיופית בישראל. דווקא בתקופה זו של החג, שמדגיש זהות, שייכות ושאיפה להתקדמות, יש ערך מיוחד למיזם הזה. הסיגד מסמל התחדשות וחיבור למורשת, וציון החג כחלק מחגי מדינת ישראל מבטא את התחזקות הקהילה בתוך החברה הישראלית. הקמת קמפוס יצירה שחורה מרגישה טבעית ומרגשת במיוחד, רגע שבו העבר והמסורת שלנו נפגשים עם העתיד דרך יצירה, אמנות וסיפור.

מה גרם לך לרצות להרים סדנה כזאת?

"זה נבע מהביקוש שראיתי בשטח. הבנתי שיש רצון גדול מצד צעירים וצעירות יוצאי אתיופיה, אבל לא לכולם יש את האמצעים. רבים ביקשו שאעזור להם לכתוב סדרה, ולא יכולתי לסייע לכולם בבת אחת. פניתי לעיריית תל אביב- יפו ולעוד גופים נוספים, שלא רק שהפנו לי עורף גם דאגו לתקוע לי סכין בגב ושהפרויקטים שאני שותף להם לא יקבלו מימון. בעיריית תל אביב- יפו מצאתי אוזן קשבת, ובשיתוף העירייה הקמנו את הקמפוס, כדי לתת לאותם צעירים וצעירות כלים והזדמנות אמיתית להגשים".

אנדל - קולו של דור,צילום: קוקו

למה אתה חושב שצריך משהו ייחודי ליוצרים יוצאי אתיופיה?

"כי אין מספיק ייצוג ליוצרים יוצאי אתיופיה בתקשורת ובתרבות. חשוב שנשתלב ונקבל במה, זו הזדמנות אמיתית להשתלבות גם בתעסוקה וגם בחברה".

מה התקווה הגדולה שלך מהסדנה הזאת?

"אני מקווה שיצאו ממנה כמה שיותר יוצרים ויוצרות מהקהילה האתיופית, שיביאו את הסדרה הגדולה הבאה, ואולי אפילו יזכו בפרסים. ואם זה יקרה, אני אתפנה לראשות הממשלה!".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר