שידורי אתמול בטלוויזיה | כל הערוצים
1. יש אסקפיזם ויש אסקפיזם. ביום שאחרי המלחמה היה קשה עד בלתי אפשרי לקלף את שידורי המלחמה מהערוצים הישראליים. בקשת 12 למשל, שידרו אמש את פרק הסיום של "אור ראשון", סדרת הדרמה שמשחזרת אירועים מהבוקר שבו פרצה המלחמה. סדרה שזורקת את צופיה בחזרה לטראומה, אבל על סטרואידים.
הדקות האחרונות של הפרק הוקדשו לאזכור של כל האנשים האמיתיים שעל פי סיפורם נכתבה עלילת הסדרה. מחווה מרגשת. בוקס בבטן שמבטיח כי לא נשכח שהדמויות שגילמו רותם סלע, חן אמסלם, שרה וינו־אלעד, רותם אבוהב ואחרים בעצם חוו את הטרגדיה על בשרן. ושהטרגדיה עדיין טרייה מדי.
הרבה ביקורת חטפה "אור ראשון", ורובה מוצדק למדי. קשה לנו עדיין להתנתק מהמלחמה, קשה לנו לבחון אותה במבט לאחור, קשה לנו עם המסחור שלה וקשה לנו עם הריאליזם.
"אור ראשון" היתה סדרה טובה מבחינה טלוויזיונית, אבל כזו שהצפייה בה צריכה לבוא עם פתק מחלה - כי הטריגרים שהיא מעוררת יגרמו לכם להיכנס למיטה, לכסות את הפרצוף בשמיכה ולא לצאת משם שבועיים.
ביום שאחרי המלחמה, שידרו לנו אתמול הרבה מלחמה בטלוויזיה. יש הרגלים שקשה להיגמל מהם.
2 התוכנית "הדו"ח היומי" ברשת 13 נפרדה מהמלחמה בשיר. קובי מחט, טילטיל ושני פליטי "האח הגדול" בן אדם ואלאיה הוף, סגרו את השידור החגיגי אתמול בזיוף משותף למילותיו של אריק איינשטיין, "שיר של אחרי מלחמה", והוכיחו כי אפילו אחרי שנתיים של שידורי חירום מסביב לשעון תמיד ניתן לשבור שיאי קרינג'. "יש דברים שאי אפשר להגיד במילים, פשוט צריך לשיר אותם", הסביר מחט לצופים. יש דברים שמרגישים כמו לדרוך על קוץ בערימה של שחת.
3. ביום שאחרי המלחמה נתנו גם שעשועונים בטלוויזיה. ברשת 13, למשל, אירחו אמש את בניו של דודו טופז שהתחרו ב"כלוב הזהב". אחד מהם ביצע בשידור מחווה להטרדה המינית של אבא שלו, שבזמנו נשך בשידור חי את זרועה של כוכבת הטלנובלות נטליה אוריירו. הפעם, הבן נשך באירוניות את המנחה צביקה הדר - וכולם צחקו.
למי ששכח, הדר היה אחד מאנשי הטלוויזיה שטופז איים על חייהם בערוב ימיו (שלח לו מכתב וצירף קליע). יש דברים שיותר קל לצחוק עליהם, מתברר.
4. ביום שאחרי המלחמה פנינה רוזנבלום הוציאה שיר חדש, "גוד בלס טראמפ, גוד בלס אמריקה". אשת העסקים, אושיית השמפואים וחברת הכנסת לשעבר, שיווקה את השיר שלה בערוץ 15 ונשאלה על ידי המגיש שרון ניסים איך קרה שהיא תפסה את המקום הכי נחשב במליאת הכנסת (בכיסא שמאחורי נתניהו) במהלך נאומו של הנשיא טראמפ בתחילת השבוע. זה בשעה שנשיא ביהמ"ש העליון והיועמ"שית הודרו מהאירוע החשוב.
"הוזמנתי, אז באתי", אמרה רוזנבלום והתחמקה מתשובה. "חוץ מזה, השיר החדש שלי הוא כבר שלאגר ענק, וברוך השם שהחטופים איתנו, זה הכי חשוב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
